Evenimentul Zilei > Social > Imagini de groază! Camioane pline cu sicrie în drum spre crematorii. Foto în articol
Imagini de groază! Camioane pline cu sicrie în drum spre crematorii. Foto în articol

Imagini de groază! Camioane pline cu sicrie în drum spre crematorii. Foto în articol

Crematoriul orașului Bergamo nu mai face față, așa că miercuri noaptea 18 camioane ale armatei au transportat zeci de sicrie - aproximativ șaizeci - din Bergamo spre cuptoarele ale altor regiuni care s-au arătat disponibile pentru a le accepta.

Sicriele luate din cimitirul Bergamo vor fi aduse în cuptoare din Modena, Acqui Terme, Domodossola, Parma, Piacenza și alte câteva orașe care s-au arătat disponibile și cărora le-a mulțumit primarul Giorgio Gori.

Imaginea de mai jos este impresionantă şi arată încă odată că pandemia de coronavirus a lovit crunt provincia Bergamo, practic cea mai afectată din regiunea Lombardia, cu circa 55 de decese pe zi.

Este posibil ca imaginea să conţină: maşină şi în aer liber

Primarul din Bergamo, Giorgio Gori, a mulţumit localităţilor care s-au oferit să ajute. „Într-un moment tragic, colaborarea şi apropierea voastră sunt nepreţuite”, a scris Gori, care a anunţat că cimitirul local nu mai poate gestiona numărul mare de incinerări, dat fiind că majoritatea familiilor defuncţilor au ales această modalitate.

Mai mult, primarul a ţinut să sublinieze că cenuşa celor incineraţi se va întoarce în localităţile unde se află rudele celor morţi de coronavirus, notează Corriere della Sera