Editura Evenimentul si Capital

Ileana, prostituata din tufa de trandafiri. Viața la curte

Autor: | | 1 Comentarii | 9769 Vizualizari

Toată viața își dorise să ajungă procuror, să prindă infractori periculoși și să dezlege crime! Dar primii ani de activitate l-au obligat să aibă de-a face cu bătăuși de neveste, bețivi agresivi și furturi de biciclete, ori găini. Încerca să-și ascundă frustrarea, dând o importanță exagerată tuturor dosarelor sale.

- Șapte martori am avut de audiat ca să-l prind pe infractorul ăla.

- Care? Cel cu furtul de biciclete? Ți-a luat aproape un an să-l găsești?

- Asta înseamnă anchetă: sudoare și răbdare.

- Nu era mai simplu să ceri camerele de supraveghere de la benzinărie? Scăpai de audieri.

- Acum gândești superficial. Ancheta se bazează pe mai multe probe.

- Deci, n-ai cerut imaginile, a concluzionat interlocutorul, amuzat de superficialitatea și aroganța nejustificată a procurorului nostru.

Dar să-i dăm și un nume. Să zicem că îl chema Adrian Bunăiașu. Avea aprope 32 de ani când a reușit să promoveze la un parchet superior. În sfârșit, aici urma să aibă de-a face cu crimele la care visase atât.

E sfârșit de august, iar căldura nimicitoare scotea cele mai rele mirosuri din oameni și natură. Simțeai cum clocotește jegul și mizeria, iar orice muscă moartă împrăștia duhori nebănuite. Locuitorii de la marginea orașului erau cei mai năpăstuiți. Groapa de gunoi și vecinătatea unor locuri prost drenate îi obliga să rămână în casele lor încinse, cu ferestrele și ușile ferecate.

Daniel era șofer pe autobuz și tocmai terminase tura de noapte. Asudat și prăfuit, butona de zor telefonul, vorbind el știe cu cine. Din spatele unei tufe de trandafiri, sugrumate de buruieni înalte de vreun metru, a zărit un câine, chinuindu-se să mănânce un picior de om încălțat în sandale. Daniel a încremenit, neștiind ce să facă. A alungat câinele cu o piatră și încerca să-și facă curaj să descopere al cui era piciorul.

O putoare de cadavru stătut aproape că l-a izbit la pământ. Și-a acoperit nasul cu mâna, dar mirosul era pătrunzător. A vomitat aproape fără să-și dea seama, stând în genunchi, lângă un trup de femeie mutilat de muște, viermi și căldură. Speriat, a luat-o la fugă spre casă. Aproape năuc de ce văzuse, nici nu realizase că trecuse ca un turbat pe lângă niște cunoscuți care nu-i înțelegeau tulburarea. A intrat direct sub duș, încercând să spele imaginea și mirosul acelei fete moarte.

O cunoștea – era o prostituată ce locuia câteva case mai încolo. Drăguță femeie, dar cam pretențioasă – nu se dădea decât pe bani mulți. Iar el era un amărât de șofer de autobuz, care nu-și permitea să plătească pentru sex. O vedea în fiecare zi cum era luată sau adusă de mașini cu geamuri fumurii, în care doar ghiceai ce se întâmplă. Daniel n-a reușit să închidă un ochi toată noptea. Imaginea femeii nu-i dădea pace. Regreta că n-a sunat la poliție și a lăsat-o acolo, în tufa de trandafiri, pradă animalelor. Acum era târziu să mă anunțe. Poliția putea crede că avea ceva de ascuns. A doua zi, toată lumea prin cartier vorbea de prostituata găsită moartă și mâncată de câini.

- N-o mai văzusem de vreo săptămână. Parcă simțeam că ceva nu este în ordine. Uite așa mi se zbătea ochiul stâng și îmi dădea palpitații, se văita o țigancă ghicitoare, vecină cu moarta.

- Lasă că așa le trebuie la toate vagaboandele astea care strică casele oamenilor, se bucura o alta. Ieșit în fața casei, Daniel trăgea cu urechea la bârfe.

-Ce s-a întâmplat?

-Ei, nimic. Au găsit-o moartă pe Ileana.

-Care Ileana?

- Ce, te faci că nu știi? Ileana, prostituata. Hai că toată lumea știe că îți plăcea de ea.

Daniel s-a cutremurat auzind aceste cuvinte și a întrebat cu voce stinsă:

-Cine a găsit-o?

- Ion a lui Grămadă. Colo, în stația de autobuz, după niște trandafiri. Cică n-avea un picior.

S-a deschis o anchetă. Procuror de caz a fost desemnat personajul nostru – Adrian Bunăiașu. Crima la care atât visase îl entuziasma peste măsură. A plecat imediat la fața locului, convins că, odată ajuns acolo, va găsi suficiente indicii care să-l identifice pe criminal.

În schimb, a dat peste o ceată de curioși și gură cască, un cadavru în putrefacție cu un membru lipsă și nici urmă de probe incriminatorii. Aproape verde la față, s-a urcat în mașina cu care venise, dând indicații polițiștilor să identifice și să aducă la audieri toate persoanele care o cunoșteau pe victimă.

- Avem deja o listă, i-a răspuns un polițist.

Cei care au găsit-o așteaptă deja la secție.

- Văd că ați luat decizii fără să mă informați, s-a supărat procurorul. Îi aștept la mine în birou.

În seara în care Daniel descoperise cadavrul, mult prea tulburat de ce văzuse, o luase la sănătoasa, lovinduse de câțiva bărbați pe care îi ignorase complet. Întâmplător, acei oameni îl cunoșteau, și, mirați de comportamentul lui Daniel, au bănuit că acesta ascunde ceva.

- Unde alergi așa, omule, fără să spui bună seara?

- Ce naiba a pățit ăsta, de fuge ca apucatul?

- O fi făcut ceva și nu vrea să-l vadă nimeni. Venea din tufișul ăla. Mă duc să văd ce-i acolo.

Ce-au găsit știm deja, ce nu v-am spus încă e că îl învinovățeau pe Daniel de crima oribilă din trandafiri.

Procurorul a intrat în birou și a tras aer în piept. Nu mai văzuse niciodată un cadavru descompuns. A cerut să fie adus primul martor.

-O să avem o discuție liberă, după care începem să scriem. Vreau să fii sincer cu mine, dacă nu vrei să iau măsuri. Îmi spui tot ce știi pentru că treaba mea e să găsesc criminalul. Ai priceput?

- Cred că știu și cine este criminalul, a răspuns martorul.

- Asta-i bună, s-a enervat procurorul. Nu vrei să stai în locul meu? Cred că nu m-am făcut înțeles.

- Vă rog să mă iertați, nu vreau să vă supăr. Spun tot ce știu. Azi-noapte mă întorceam cu niște prieteni din oraș și l-am văzut pe Daniel, șoferul, cum a ieșit dintr-un tufiș. Era foarte agitat și parcă nici nu ne-a văzut când l-am strigat.

ADEVARUL despre ALOCATIILE marite! Cand se vor incasa, de fapt, BANII? Ministrul Muncii a recunoscut

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI