Ileana Badiu, proiect dedicat femeilor. Abordează un subiect tabu

Ileana Badiu. Sursă foto: PR

Ileana Badiu a anunțat că în curând va lansa un proiect dedicat femeilor, care va aborda un subiect care până nu demult era tabu în societatea românească.

Ileana Badiu, proiect dedicat femeilor. Abordează un subiect tabu

Având 30 de ani de experiență în industria de comunicare și marketing, Ileana Badiu a anunțat că va lansa un proiect online dedicat femeilor.

Vestea a fost data chiar de ea pe scena Galei Digital Divas, unde a fost recompensată cu premiul  Women’s Advocacy Award.

Prin noul proiect, Ileana Badiu dorește să devină primul comunicator din România care își asumă un discurs deschis despre longevitate și menopauză, de a demola un tabu și de a introduce pe agenda publică, după vaste acțiuni de informare și comunicare, unul dintre cele mai importante subiecte din sfera socială și medicală din România: menopauza.

Menopauza nu este o alegere, este o realitate inevitabilă de care nu trebuie să ne ascundem, pe care trebuie să o acceptăm cu toții, despre care trebuie să vorbim, să fim informate, să fim pregătite ca pentru o etapă firească a vieții, care implică însă o avalansă de schimbări, simptome și necesități”, spune Ileana Badiu, în contextul în care 9,8 milioane din populația României este compusă din femei, 42% din forța de muncă a României este formată din femei, iar 40% dintre acestea se află în perimenopauză și menopauză.

Ileana Badiu. Sursă foto: PR

Ileana Badiu a creat o comunitate extinsă de femei în mediul online

După ce a adus în prim-plan provocările legate de menopauză, împărtășindu-și povestea personală marcată de temeri, izolare și lipsa informațiilor acum opt ani, Ileana Badiu a preluat recent rolul de susținătoare activă a drepturilor femeilor din România.

În ultima perioadă, s-a dedicat complet promovării conștientizării despre cele peste 70 de simptome ale menopauzei, făcând apel la crearea unor resurse adecvate atât în spațiul social, cât și în cel medical. Își propune să ofere femeilor nu doar acces la informații esențiale, ci și un partener de dialog, sprijinind astfel gestionarea eficientă a acestei etape vitale din viața lor.

„Ne-am strâns în doar câteva luni pe facebook și în mediul online aproape jumătate de million de femei într-o comunitate unită în care vorbim despre menopauză și de aceea nu ne putem opri aici. Avem planuri mari și revoluționare. Este o nevoie uriașă de comunicare pe acest subiect, sunt milioane de femei tăcute și rușinate care se feresc să accepte, să se informeze, să discute și să ia în calcul firescul etapei menopauzei care se instalează conform ultimelor studii, tot mai devreme, cu începere de la 35 de ani.

Femeilor li se cere să iasă la pensie la 65 de ani, să fie productive și să reprezinte motorul familiei și al societății fără să li se dea în schimb cel puțin dreptul la informare, la sinceritate, adevăr și tratamente adecvate. Așadar, împreună cu o echipă fabuloasă de femei mi-am propus să mutăm munții și am construit suntlamenopauza.ro, o platformă unică în România, care va fi o adevărată revoluție în mediul social și medical din țară.

Răspunsuri la peste 600 de întrebări strânse din partea femeilor aflate în această perioadă, zeci de medici și specialiști care vor da ghidaj medical, educativ și informativ pe cele mai importante aspecte, sute de soluții pentru tratarea problemelor apărute odată cu instalarea perimenopauzei și a menopauzei. Platforma va fi un ghid medical ușor de parcurs, cu multă componentă video și explicativă, cu soluții integrate, dar și un spațiu de întâlnire pentru toate femeile în perioade sensibile.”, declară Ileana Badiu despre Suntlamenopauza.ro, prima platformă din România de informare și ghidare de excelență, dedicată femeilor aflate la perimenopauză și menopauză, care se va lansa în mediul online la finalul lunii septembrie.

Când va fi disponibilă platforma

După o serie de evenimente și interviuri desfășurate în diverse medii, Ileana Badiu a reușit să redefinească percepția asupra menopauzei, aducând-o mai aproape de normalitate și demistificând-o pentru femeile din România. Cu ajutorul dialogurilor directe și al aparițiilor în presa generalistă și de specialitate, ea a evidențiat că această etapă nu reprezintă o sentință, ci o perioadă de tranziție care poate fi abordată cu încredere și optimism. Badiu subliniază importanța informării continue și a accesului la resurse adecvate pentru a naviga cu succes prin schimbările aduse de menopauză, având în vedere că majoritatea vieții de adult a femeii se petrece în această fază.

Platforma Suntlamenopauză.ro, care urmează să fie lansată la sfârșitul lunii septembrie, va aduce un sprijin semnificativ pentru femeile care se confruntă cu menopauza. Aceasta nu doar că va oferi informații valoroase și resurse pentru gestionarea simptomelor, dar va include și o componentă caritabilă dedicată femeilor din medii defavorizate. Asociația Suntlamenopauză, recent înființată, se va concentra pe oferirea de ajutor și tratamente pentru femeile care se confruntă cu menopauză precoce sau care provin din contexte socio-economice dificile.