Şeful de post Florian Mateș își aștepta iubita minoră chiar în fața Liceului Tehnologic din orașul Huedin (foto). De aici, cei doi plecau spre locuința agentului, din Poieni (Cluj) profitând de faptul că nevasta era la serviciu. În caz că soția era acasă, minora era dusă în locuința părinților polițiștului. „O ducea la două adrese, unde întreținea contra cost relații sexuale”, bârfesc colegii de școală ai fetei.

La audieri, eleva C.F., de 17 ani, a recunoscut că a primit diverse sume de bani de la agentul Mateş, dar a subliniat că nu a fost forţată de polițist să întreţină relaţii sexuale.

„Am sesizat inspecția internă, Parchetul pentru a face verificări. Noi am aflat de aproximativ o lună şi am demarat cercetările”, spune șeful IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean. Până la finalizarea anchetei, Mateș a fost mutat disciplinar într-o altă comună. Cei doi aveau o relație din vara lui 2013. Sătenii din Valea Drăganului, localitate în care locuiesc părinții minorei, spun că „fata ar avea sifilis”.