Iată lista celor 15 NUME GRELE implicate în SCANDALUL PLAGIATELOR. Toți sunt RECTORI sau DECANI și sunt suspectați de FURT INTELECTUAL

Iată lista celor 15 NUME GRELE implicate în SCANDALUL PLAGIATELOR. Toți sunt RECTORI sau DECANI și sunt suspectați de FURT INTELECTUAL

15 rectori și decani riscă să fie demiși după ce Asociația GRAUR a cerut ministrului Educației acest lucru, ei fiind acuzați de plagiat.

În lista celor 15 rectori și decani se enumeră persoane de la diverse universități și academii din România, printre care Universitatea de Medicină din București, Universitatea Bucureşti, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău sau Universitatea “Constantin Brancuşi” din Târgu Jiu.

Iată lista celor 15 rectori și doctori pe care Asociația GRAUR îi vrea demiși:

- Ionel Sinescu, (rectorul Universității de Medicină din București),

Ne puteți urmări și pe Google News

- Mircea Beuran, (președintele Senatului Universității de Medicină din București),

- Carmen Postolache (Decan, Universitatea Bucureşti),

- Ștefan Antohe (Decan, Universitatea Bucureşti),

- Nicolae Istudor (Academia de Studii Economice),

- Leonard Azamfirei (Rector, Universitatea de Medicină și Farmacie, Tg.Mureş),

- Copotoiu Constantin (Membru Senat, Universitatea de Medicină  și Farmacie, Tg.Mureş),

- Ramona Lile (Rector, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Arad),

- Carol Schnakovszky (Rector, Universitatea „Vasile Alecsandri”, Bacău),

- Valentin Nedeff (Preşedinte Senat, Universitatea „Vasile Alecsandri”, Bacău),

- Cristina Cîrtiţă‐Buzoianu (Prorector, Universitatea „Vasile Alecsandri”, Bacău),

- Luminiţa‐Georgeta Popescu (Rector, Universitatea “Constantin Brancuşi”, Târgu Jiu),

- Cristinel Racoceanu (Decan, Universitatea “Constantin Brancuşi”, Târgu Jiu),

- Gheorghe Nagîț (Decan, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" Iaşi);

- Prof. dr. ing. Nicolae Burnete ( Preşedinte al Senatului, membru invitat al Consiliului de Administraţie al Universităţii Tehnice, Cluj‐Napoca)

Asociația GRAUR este cea care a solicitat verificarea doctoratului Laureai Codruța Koveși, pe care au acuzat-o de plagiat. De asemenea, membrii acesteia afirmă că în acest moment sunt peste 10.000 de opere plagiate.

„Prin ignorarea pericolului social al fenomenului plagiatului, universităţile româneşti abuzează de principiul autonomiei universitare  şi‐l transformă  într‐un principiu abuziv de „stat în stat”.  Astfel la alegerile universitare, de curând finalizate, au apărut prin vot persoane care sunt în mod cert autori de opere plagiate probate în mod sistematic în Indexul Operelor Plagiate”, se arată într-o scrisoare a asociației. 

„Vă solicităm să interveniţi în legătură cu maniera în care persoanele de mai jos au ajuns în funcţii de execuţie din conducerea universităţilor sau în funcţii în care conduc organe de decizie şi pentru care s‐a dovedit calitatea de autor de opere publicate plagiate” mai scrie GRAUR în scrisoarea destinată ministrului.