Iată cum se fac documentarele la BBC Earth

Iată cum se fac documentarele la BBC Earth

Nick Percy, director de strategie al BBC Worlwide, spune că se lucrează și patru ani la un documentar și că pentru 12 episoade se fac peste 1.800 de ore de înregistrări

Producțiile BBC Earth sunt printre cele mai urmărite și premiate. Puțină lume se gândește însă ce presupune filmarea lor. Despre eforturile făcute de echipele BBC a vorbit în exclusivitate pentru EVZ Nick Percy, director de strategie al BBC Worlwide. „Sunt momente care nu ne trec prin cap, atunci când vedem cum rechinul se apropie de ecran, sau căscatul leului din safari. Multe cadre detaliate au fost surprinse cu ajutorul unei aparaturi de ultimă generație. Să luăm, de exemplu, poveștile de viață. A fost nevoie de o echipă de 18 oameni, care să lucreze patru ani. Sau băieții care s-au ocupat de producții din inima naturii, care au petrecut peste 300 de nopți dormind în corturi”, a povestit Percy.

Aparatură de ultimă generație

Directorul dezvăluie că, pentru o serie de 12 episoade, a câte 45 de minute, s-au făcut peste 1.800 de ore de înregistrări și s-au umplut 300 de terrabiți, adică echivalentul a 64.000 de DVD-uri. „Nu pot dezvălui exact cât a fost nevoie să se investească în documentarele BBC Earth. Aparatura a fost cea mai costisitoare. Vorbim totuși de scule special comandate pentru mediile în care urma să filmăm și echipe de experți pentru fiecare subiect în parte. Dar aproximativ 50 milioane de lire a fost bugetul inițial”, a mai spus directorul de strategie BBC Worlwide, care a mărturisit și că „urmăresc cu sufletul la gură documentarele, mai ales când știu că oamenii care au făcut posibile toate aceste lucruri îmi sunt colegi. Oameni obișnuiți, pe care îi salut pe holuri”, a mai spus Nick Percy.

Ne puteți urmări și pe Google News