Iată ce poți face ca să adormi mai rapid și să ai un somn odihnitor

Iată ce poți face ca să adormi mai rapid și să ai un somn odihnitor Experții recomandă un anumit fruct pentru a avea parte de un somn odihnitor. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Somnul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face cu toții pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, acel etalon de opt ore pe noapte este realizat de foarte puțini dintre noi.

Somnul este o funcție esențială care permite corpului și minții să se reîncarce, lăsându-vă să vă simțiți împrospătat pe tot parcursul zilei. Deficiența de somn poate crește riscul de boli de inimă, hipertensiune arterială, obezitate, accident vascular cerebral și diabet. Îți poate afecta chiar fertilitatea și apetitul sexual.

Nu putem spune creierului nostru să se oprească și să se culce, așa că suntem dependenți de faptul că acesta va face acest lucru automat. Dar ne putem antrena creierul să știe când este timpul să dormim. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să ai o rutină consecventă înainte de culcare. Încercați să eliminați utilizarea ecranului cu cel puțin o oră înainte de culcare sau mâncați ultima masă cu cel puțin trei ore înainte de culcare.

Trezitul deja obosit este o problemă pentru multe persoane. Medicii de familie folosesc un acronim pentru acest lucru. Este TATT, care înseamnă „obosit tot timpul”. Există sute de cauze posibile, care pot fi fizice, mentale sau sociale. Uneori, o cauză specifică nu este găsită niciodată și lucrurile se îmbunătățesc. Dacă v-ați gândit deja la rutina dvs. de somn, vă sugerez să vă gândiți la alte aspecte ale stilului dvs. de viață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mănânci bine și faci mișcare? Ești stresat? Dacă lucrurile se înrăutățesc și există simptome noi – în special lucruri precum pofta de mâncare scăzută și scăderea în greutate inexplicabilă – sau oboseala persistă mai mult de câteva săptămâni, ar trebui să consultați medicul de familie.

De asemenea, pentru transpirația nocturnă pot exista multe cauze diferite – hormonale, infecții, stres, anxietate sau consum de alcool. Unele tipuri de medicamente o pot provoca, însă, adesea dispare doar după o fază scurtă. Dacă acesta este un simptom care persistă săptămâni întregi, mai ales dacă vă simțiți rău sau observați alte schimbări, ar trebui să vă programați la medicul de familie, potrivit The Sun.