Cel mai fierbinte oraș din lume. Cum reușesc oamenii să trăiască zi de zi

Cel mai fierbinte oraș din lume. Cum reușesc oamenii să trăiască zi de zisursa: Twitter

În orașul Kuweit există oameni săraci care suferă din cauza căldurii, în timp ce oamenii bogați își desfășoară activitățile zilnice bucurându-se de aerul condiționat. Anul trecut, orașul a înregistrat maxime până la 52 ° C.

În această climă arzătoare, aerul care străbate orașul devine periculos și potențial mortal. Dar, cu maximele zilnice atingând în jur de 44 de grade Celsius din iunie până în august, nu este surprinzător faptul că localnicii se feresc de soare, alegând să rămână acolo unde aerul condiționat funcționează.

Problemele cu care se confruntă populația din Kuweit

Casele și birourile lor sunt dotate cu dispozitive de răcire, la fel ca și mașinile lor, iar ieșirile zilnice tind să implice cel mult o vizită la mall-ul local - unde aerul este răcit pentru confortul lor. Dar kuweitienii care pot evita căldura cu ajutorul gadgeturilor scumpe, nu sunt singurii locuitori ai celei de-a cincea cea mai bogată țară din lume.

Orașul este un centru economic, unde imigranții din Asia de Sud-Est vin pentru a-și câștiga existența. Gabriele Cecconi, care a fotografiat efectele mediului orașului timp de patru luni, a spus că cei 1,3 milioane de cetățeni ai Kuweitului trăiesc în mare parte un stil de viață luxos. Acești locuitori bogați sunt susținuți de o industrie de servicii formată din trei milioane de muncitori străini, care sunt adesea plătiți cu puțini bani.

Dar căldura extremă nu este o problemă doar în Kuweit. În Ahvaz, Iran, într-un alt stat bogat în petrol, poluarea aerului a devenit problematică pentru cei 1,5 milioane de locuitori ai orașului. Organizația Mondială a Sănătății i-a acordat lui Ahvaz primul loc pentru cea mai proastă calitate a aerului de pe glob.

Cele mai călduroase orașe

La începutul acestui an, Orientul Mijlociu și statele din Golf s-au luptat cu furtunile de nisip care au acoperit regiunea cu o pătură maro-roșcată care a ajuns chiar și în părți din Spania și Franța și au creat un efect de „ploaie de sânge” la Londra. Deși nu se știe exact cum amestecul mortal de căldură și poluare îi afectează pe cetățenii din Ahvaz, se preconizează că va avea un impact mult mai mare asupra celor cu venituri medii sau mai mici.

În Karachi, cel mai mare oraș din Pakistan, un val de căldură de luna trecută a provocat aproape 800 de decese, în timp ce creșterea temperaturii din Delhi la peste 45°C a dus la un val de internări în spital în luna mai. Spre deosebire de Marea Britanie, decesele și bolile nu sunt raportate printr-un sistem central precum NHS, potrivit Mirror.co.uk.