”Evoluția în Medicină. Era digitală în practica medicală curentă” este tema Primului Simpozion al Societății Balcanice de Stomatologie (BaSS) ce se va desfășura la Iași între 7 – 9 noiembrie 2019. Evenimentul este organizat și coordonat de profesor universitar doctor Norina Forna, Decan al Facultății de Medicină Dentară si Președinte al Societății Balcanice de Stomatologie.

Printre speakerii internaționali prezenți la Iași la Primul Simpozion al BaSS se numără:
– Prof. Dr. Atanasios Poulopoulos, Secretar general BaSS (Grecia)
– Prof. Dr. Anton Filchev, Consilier BaSS (Bulgaria)
– Dr. Helmut Berthold Engels, Președinte al German Center for Oral Implantology DZOI (Germania)
– Dr. Rodos Irodotou, Consilier BaSS (Cipru)
– Dr. Huseyin Bicak, Consilier BaSS (Cipru)
– Profesor Asociat Dr. Sorin Uram-Tuculescu, VCU School of Dentistry (SUA)

Programul evenimentului va cuprinde 40 de conferințe, susținute de speakeri din România și din străinătate, peste 100 de comunicări orale și 40 de postere, workshop-uri și cursuri postuniversitare, care le vor oferi medicilor practicieni ocazia de a se informa despre cele mai noi tehnici și tehnologii din domeniul medicinei dentare și de a-și îmbunătăți competențele în acest domeniu.

Un exemplu relevant îl reprezintă conferința și workshop-ul dedicate aplicațiilor laserilor în stomatologie, care se desfășoară sub coordonarea Dr. Francesco Maria Manconi (ITALIA) – lector național și internațional în acest domeniu.
Alte workshop-uri care se vor desfășura în cadrul evenimentului abordează: tehnici de chirurgie și regenerare parodontală, tehnica „stamp“ de restaurare directă a leziunilor carioase utilizând rășinile compozite, modalități de reconstrucție ocluzală având la bază traiectoriile de dinamică mandibulară și tehnici de analiză model: simulare DentScan – alături de 2 cursuri postuniversitare propuse pentru participanții la congres și creditate EMC, respectiv Boli parodontale acute – Urgențe în diagnostic și tratament (Speaker: Prof. Dr. Silvia Mârțu) și Reabilitarea estetică a dinților frontali cu materiale bio-mimetice (Speaker: Prof. Dr. Gianina Iovan).

Board-urile a numeroase instituții, societăți și asociații profesionale naționale și internaționale, au colaborat și au creat un parteneriat real cu BaSS (Balkan Stomatological Society) și ASRRO (Societarea Română de Reabilitare Orală) pentru reușita acestui eveniment de înaltă ținută științifică:

· FDI – World Dental Federation
· UMB – Uniunea Medicală Balcanică
· ADRE – Asociația Dentară Română pentru Educație
· Facultatea de Medicină Dentară, UMF ”Grigore T. Popa”, Iași
· Primăria Iași
· Academia Română
· Academia de Științe Medicale din România
· Academia Oamenilor de Știință din România
· Academia de Știință din Republica Moldova
· CID-CDF – La Conference Internationale des Doyens des Facultes de Chirurgie Dentaire d’ Expression Francaise
. DZOI – Centrul German pentru Implantologie Orală
· Colegiul Medicilor Stomatologi Iași
· Societatea de Medici și Naturaliști Iași
· Asociația Decanilor Facultăților de Medicină Dentară din România
· Societatea Studenților Stomatologi Iași