Evenimentul Zilei > Sport > Ianis Hagi, comparat de tatăl său cu un fotbalist uriaș. Are dreptate sau exagerează?
Ianis Hagi, comparat de tatăl său cu un fotbalist uriaș. Are dreptate sau exagerează?

Ianis Hagi, comparat de tatăl său cu un fotbalist uriaș. Are dreptate sau exagerează?

Mijlocașul de la Glasgow Rangers îi amintește tatălui său de o legendă

Ianis Hagi a stârnit multe controverse după catastrofa trăită de naționala de fotbal în Norvegia, acolo unde „tricolorii” au fost umiliți de nordici, scor 0-4, într-o confruntare din grupele Ligii Națiunilor. Mijlocașul lui Glasgow Rangers a lansat un atac spre selecționerul Mirel Rădoi. El s-a plâns că este nevoit să alege mult după minge, apoi nu mai poate să se descurce în momentul în care ajunge mingea la el.

Într-un interviu acordat pentru presa din Austria, Gică Hagi, tatăl lui Ianis, l-a comparat pe fiul său cu francezul Zinedine Zidane. „Regele” a explicat că mijlocașul de la Rangers lovește mingea cu ambele picioare și îi seamănă ca stil de joc mai mult campionului mondial din 1998 decât lui.

„Spre deosebire de mine, el lovește mingea bine cu ambele picioare. Și e mai înalt. Stilul lui de joc se aseamănă mai mult cu al lui Zinedine Zidane decât cu al meu. Dar pot trăi cu asta”, a afirmat Hagi senior, care a continuat și a vorbit despre cum a ajuns fiul său la clubul scoțian.

„A sărbătorit cu un debut foarte bun de sezon”

„Decisiv pentru transferul lui Ianis la Rangers au fost reputația clubului și faptul că Steven Gerrard și asistenul lui, Gary McAllister, l-au vrut. După calificarea în grupele Europa League, contra fostei mele formații, Galatasaray, Ianis a sărbătorit un debut foarte bun de sezon. Și în acel meci a fost singurul jucător de pe teren născut în Istanbul.”

În ceea ce privește evoluția primei reprezentative în Liga Națiunilor, Hagi a spus: „România a început Liga Națiunilor cu speranță, iar victoria de la Klagenfurt (n.r. – scor 3-2 cu Austria) a dus-o pe o poziție bună pentru restul competiției. Acum este timpul să ne concentrăm pe viitor, pe Campionatul Mondial din 2022, din Qatar. Fiecare punct contează pentru a urca în clasament și a obține o tragere mai bună în preliminarii .”

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: