Selecționata lui Mirel Rădoi se va duela, așadar, în toamna acestui an, cu reprezentativele Norvegiei, Austriei și Irlandei de Nord.

Naționala României va disputa câte două partide în septembrie, octombrie și noiembrie și va debuta în Liga Națiunilor pe 4 septembrie, pe teren propriu, de la ora 21:45, contra Irlandei de Nord.

Programul României din Liga Națiunilor:

  • Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (21:45)
  • Luni, 7 septembrie: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (21:45)
  • Duminică, 11 octombrie: Norvegia – România (19:00), Irlanda de Nord – Austria (21:45)
  • Miercuri, 14 octombrie: Norvegia – Irlanda de Nord, România – Austria (21:45)
  • Duminică, 15 noiembrie: Austria – Irlanda de Nord, România – Norvegia (21:45)
  • Miercuri, 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România, Austria – Norvegia (21:45)

România face parte din Liga B, grupa 1. Câștigătoarele grupelor din Ligile B, C și D vor promova în eșalonul superior, în timp ce câștigătoarele din Liga A vor juca la turneul final al Ligii Națiunilor, programat în luna iunie a anului 2021.

Amintim că, naționala noastră mai are de disputat meciurile de baraj din Liga Națiunilor, pentru calificarea la EURO 2020. Echipa națională a României va juca pe 8 octombrie, la Reykjavik, meciul de baraj din Liga Națiunilor contra Islandei. Dacă îi vor învinge pe nordici, „tricolorii” lui Mirel Rădoi vor evolua în finala barajului cu Ungaria sau cu Bulgaria, tot într-o singură manșă și tot în deplasare. Această finală este programată pe 12 noiembrie.

Meciurile din barajele de calificarea pentru EURO 2020 au fost programate inițial pentru luna martie, amânate apoi pentru iunie, dar, din cauza pandemiei, se vor disputa în toamna acestui an, în octombrie și noiembrie.

„La echipa naţională se lucrează normal, pregătim meciul cu Islanda. Noi revedem materialele video cu prestaţiile jucătorilor noştri, avem un proces de analiză a prestaţiilor lor din ultima vreme la club, apoi în meciuri ale echipei naţionale, unde analizăm evoluţia lor în angrenaj cu alţi tricolori. Sunt partidele adversarilor, pentru care avem acum suficient timp să observăm şi cele mai mici detalii, cele care pot face oricând diferenţa.

Mai mult, abordăm deja şi viitorii adversari din Liga Naţiunilor. Solicităm materiale video analiştilor, suntem în contact periodic cu jucătorii din circuit, atât din partea staff-ului tehnic, cât şi team managerul. Preparatorul fizic e în coordonare cu omologii lui de la cluburi pentru implementarea programelor speciale dedicate fiecărui jucător în această perioadă dificilă. E un ritm susţinut”, delcara în urmă cu două luni selecționerul Mirel Rădoi.