I-a dat afară pe toţi! O companie din România se închide. Oamenii vor rămâne pe drumuri
- Emma Cristescu
- 16 aprilie 2022, 16:38
Una dintre cele mai mari companii de piese auto își va închide activitatea pentru o perioadă bună de timp. Este vorba despre compania Altur Slatina care suspendă contractele individuale de muncă ale angajaţilor. Compania este cea care a anunţat acest eveniment, respectiv suspendarea temporară a activităţii, printr-un raport curent care a fost publicat pe pagina lor de emitent de la Bursă.
Compania Altur Slatina a decis să își suspende activitatea din cauza războiului produs de Vladimir Putin. Una dintre cele mai faimoase firme auto din țară va fi închisă în perioada 18 aprilie – 1 mai. Nu este prima firmă din România afectată din cauza atacurilor din Ucraina.
Și angajații vor avea contractele individuale de muncă suspendate. ”Măsurile sunt luate având în vedere situaţia generată de conflictul armat din Ucraina, care a condus la întreruperea activităţii economice din Ucraina, precum şi la instituirea de către comunitatea internaţională împotriva Federaţiei Ruse şi a Belarusului de sancţiuni economice, de restricţii financiare şi de restricţii privind relaţiile economice. Pe fondul evoluţiei conflictului dintre Rusia şi Ucraina, Altur SA înregistrează o scădere a volumului activităţii de producţie cauzată de lipsa comenzilor din partea clienţilor externi (ZF Braking Systems Poland Sp. Z o.o., ZF Automotive Czech s.r.o) care şi-au redus activitatea de producţie, anulând comenzile de achiziţie”, se arată în comunicatul de presă trimis vineri.
Ce se întâmplă cu compania Altur Slatina?
Altur Slatina se ocupă cu fabricaţia de piese turnate din aliaje de aluminiu şi pistoane auto pentru autovehicule, tractoare, autocamioane. Compania s-a bucurat de un succes incredibil în 2021, peste 93,5 milioane lei. S-a raportat o creștere cu 24% față de anul 2020.
Faimoasa firmă a înregistrat pierderi de 7,4 milioane lei, în scădere față de anul 2020 când a înregistrat pierderi de 16 milioane lei.
Patronii s-au bucurat și de venituri cu 45% mai mari, ajungând la 96 milioane lei. Cheltuielile au crescut cu 25%, ajungând la 103 milioane lei. În luna februarie 2022, compania a obținut peste 4 milioane de lei prin intermediul unui plasament privat de obligaţiuni în care s-au implicat 3 investitori persoane juridice.
Capitalizarea bursieră a Altur (ALT) este de 17,7 milioane de lei, mai ales după ce acțiunile ALT s-au ridicat cu 2,3%, scrie zf.ro.