Huawei este pe buza prăpastiei. Probleme mari pentru gigantul de telefonie mobilă

Huawei este pe buza prăpastiei. Probleme mari pentru gigantul de telefonie mobilă

Compania chineză se pregătește să se confrunte cu probleme foarte mari anul viitor, iar concurența va specula momentele grele.

Cota de piață a Huawei la vânzările de smartphone-uri ar putea scădea la 4% în 2021, estimează compania de cercetare TrendForce. Huawei a avut 20% cotă în trimestrul al doilea și va încheia anul 2020 cu un procent de 14%. Însă, perspectivele pentru anul viitor nu sunt deloc încurajatoare.

Compania suferă foarte mult din cauza interdicțiilor la care a fost supusă de oficialii din Statele Unite ale Americii (SUA), care au decis să-i taie accesul la tehnologii cheie de la companii americane și nici nu i-au mai permis să pună serviciile Google pe noile modele. Rivalii chinezi se pregătesc însă să profite de situație și se așteaptă la vânzări record.

Marca Honor va fi vândută

Ne puteți urmări și pe Google News

În aceste condiții, compania Huawei ar putea atingă o cotă de piață de trei ori mai mică decât cea din prezent. Regresul va fi marcat și de faptul că va dispărea din portofoliul său marca Honor, ce va fi vândută către un consorțiu chinez. Oficialii au luat această decizie extremă pentru ca marca să mai poată exista în continuare.

Problemele celor de la Huawei vor fi speculate de marii rivali. Astfel, companiile beneficiare vor fi Samsung, Apple, dar și rivalii chinezi de la Xiaomi, OPPO, Vivo și OnePlus. Toți reprezentanții acestor companii așteaptă creșterea vânzărilor începând de anul viitor.

Marile probleme au plecat după decizia luată de Statele Unite ale Americii

În luna mai a acestui an, oficialii din Statele Unite ale Americii au anunțat măsuri dure pentru a împiedica capacitatea Huawei de a dezvolta semiconductori în străinătate folosind tehnologia americană. Departamentul de Comerț al SUA a afirmat că „a vizat strategic și foarte precis achizițiile de semiconductori de către Huawei, care provin direct din „ know-how-ul” american. „Decizia aceasta este una arbitrară și dăunătoare și a avea consecințe asupra unui număr mare de industrii din lume”, au reacționat reprezentanții companiei Huawei.