Evenimentul ZileiInternationalPreviziunile stângii și ale presei din SUA nu se adeveresc. Gestul decisiv al lui Trump

Previziunile stângii și ale presei din SUA nu se adeveresc. Gestul decisiv al lui Trump

Previziunile stângii și ale presei din SUA nu se adeveresc. Gestul decisiv al lui Trump
Deși presa și activiștii de stânga lansau, anterior alegerilor din SUA, tot felul de scenarii apocaliptice potrivit cărora Donald Trump nu va renunța la putere și că se vor înregistra confruntări de stradă între susținătorii și opozanții președintelui, acest lucru s-a dovedit fals.

Președintele Donald Trump a dat undă verde, luni seară, deschiderii procesului de tranziţie spre o administraţie condusă de Democratul Joe Biden, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Echipa Partidului Democrat a anunțat imediat că a luat notă de o etapă care permite „un transfer de putere paşnic şi fără probleme” al puterii de la actuala echipă la cea a vitorului președinte al Statelor Unite.

Preşedintele Republican în exerciţiu nu a declarat însă că Joe Biden ar fi câștigat alegerile, ci a promis că va continua o „luptă dreaptă” pentru restabilirealegalității. Între timp, demersurile echipei de campanie a lui Donald Trump în justiţie se înmulţesc, în încercarea de a demonstra fraudele din alegerile din 3 noiembrie.

„Cu toate acestea, în interesul superior al ţării noastre, recomand” ca agenţia guvernamentală responsabilă pentru transferul de putere să facă „ceea ce este necesar în ceea ce priveşte protocoalele şi am cerut echipei mele să facă acelaşi lucru”, a scris președintele Donald Trump pe Twitter.

Această agenţie, numită GSA (General Services Administration), a trimis anterior o scrisoare prin care îl informa pe Joe Biden că este deschisă calea pentru tranziţie.

Gestul făcut de administraţia Trump este necesar pentru ca echipa de tranziţie a candidatului Partidului Democrat, Joe Biden, să poată începe să primească informaţii clasate top-secret şi să discute cu echipele existente din diferitele ministere.

Consilierul pentru securitate națională al Statelor Unite a promis, în urmă cu o săptămână, o tranziție lină către o administrație Biden, în condițiile în care președintele Donald Trump nu recunoaște victoria contracandidatului său democrat.

Robert O’Brien, care coordonează problemele de securitate națională la Casa Albă, a declarat că SUA au avut „tranziții pașnice și de succes chiar și în cele mai litigioase perioade”.

„Dacă se stabilește că biletul Biden/ Harris este cel câștigător și, evident, se pare că este cazul acum, vom avea o tranziție foarte profesionistă din partea Consiliului de Securitate Națională, nu există nicio îndoială în acest sens”,  a declarat Robert O’Brien la Global Security Forum, o conferință virtuală

Avocații lui Trump scot dovezile fraudei: „Este o conspirație halucinantă!”

Ultima lovitură a lui Trump pentru rivalul suprem. A lovit direct în informațiile secrete

CNN și-a pus cenușă-n cap după ce l-a comparat pe Trump cu Hitler


Accesează: