Mass-Media din Yemen a publicat sâmbăta aceasta un material video în care arată cum militanții Houthi , susținuți de către Iran, distrug un tanc saudit de tip M1A2S Abrams. În materialul video militanții pot fi văzuți cum reușesc să lovească tancul Abrams  cu o rachetă antitanc, acesta pierzând-și  capacitatea de deplasare. Echipajul tancului a fost rănit și a încercat să scape, unul dintre membrii echipajului fiind ucis. După aceea, militanții au dat foc tancului deteriorat.

În iunie 2006, Arabia Saudită a cerut SUA dreptul de a achiziționa 58 de tancuri M1A1 și modernizarea de către americani a 315 de tancuri M1A2 aflate deja în posesia armatei saudite la configurația M1A2S. Modernizarea a implicat  aducerea la o stare "similară cu cea nouă", și instalarea unui sistem de management integrat al blindatelor, similar celui instalat pe tancurile  Abrams ale armatei americane.

Tancul M1A2S este un model îmbunătățit al modelului M1A2 bazat pe M1A2 SEP, cu unele caracteristici specifice, cum ar fi lipsa blindajului din uraniu sărăcit, caracteristică modelelor utilizate de către armata SUA.

Yemenul a intrat în război civil în 2014, atunci când rebelii Houthi și forțele  fostului președinte Ali Abdullah Saleh au cucerit capitala Sanaa și alte părți ale țării.

Conflictul a escaladat în anul 2015, atunci când Arabia Saudită și aliații săi din golful Persic au lansat o campanie aeriană extinsă, menită să pună capăt victoriilor militare ale grupării Houthi și să sprijine guvernul sprijinit de regatul saudit.

Negocierile de pace mediate de către  ONU dintre guvern și rebeli Houthi nu au reușit să pună capăt conflictului în care au fost ucise  peste 10.000 de persoane, aproximativ trei milioane de persoane fiind strămutate, conform estimărilor ONU.