"Primii cazaţi în hotelul nostru vor fi pe data de 23 decembrie, toate cele 14 camere fiind rezervate. E vorba în special special de turişti români şi englezi, dar şi nemţi. Din 23 decembrie 2016 până pe 3 ianuarie 2017 sunt rezervate toate locurile în hotelul de gheaţă de la Bâlea. Cine doreşte să se cazeze aici, are posibilitatea după 3 ianuarie 2017 sau în iglu-urile care vor gata în ianuarie", a explicat Lidia Bădilă, purtător de cuvânt al hotelului.
O noapte de cazare într-o cameră dublă la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac costă 450 de lei, precizează Agerpres.
Tema Hotelului de Gheaţă din acest an de la Bâlea Lac este "Cinema ice", ceea ce înseamnă că sculpturile din gheaţă din camere sunt inspirate din cinematografie. Oaspeţii hotelului de la Bâlea Lac vor dormi, în funcţie de preferinţă, în camerele inspirate de peliculele: Star Wars, The Hobbit, Ice Age, The Passion Of The Christ, Mihai Viteazul, Toate pânzele sus, Rocky III, Gladiator, King Kong, Titanic, Jaws, Harry Potter şi Dracula.
Pentru cei care doresc să se cazeze în camere de gheaţă, dar vor mai multă intimitate, din ianuarie vor exista şi trei construcţii de tip iglu. Construcţia lor va începe după Anul Nou, iar încăperile se vor numi Smurf Igloo, Jungle by Ice şi Jurassic Park Igloo.
Accesul la acest hotel inedit se poate face doar cu telecabina, în situaţia în care condiţiile meteo permit acest luru. Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac se află la o altitudine de peste 2.000 de metri, în masivul Făgăraş, fiind construit integral din bucăţi de gheaţă scoase din Lacul Bâlea.