Banii erau economiile de trei ani ale soților Negoită. Victimele furtului bănuiesc cine este autorul spargerii și nu înteleg cum de nici până acum acesta nu a fost prins. „Vineri noaptea a avut loc spargerea, iar sâmbătă, băiatul pe care îl bănuim noi, a dat de băut la toată lumea care era într-un bar din Târzii. Gestionara de acolo a recunoscut că hotul ăsta a schimbat la ea o bancnotă de 500 de lei. Eu, din ăia 14.000 de lei pusi deoparte, 10.000 de lei îi aveam în bancnote de 500 de lei. De unde avea el banii ăstia dacă n-a muncit o zi în viata lui? Are în jur de 38 de ani, dar mai bine de jumătate i-a petrecut în puscărie din cauză că a furat din foarte multe locuinte. În plus, el actionează peste tot la fel, sparge usile cu levierul, asa cum a făcut si la noi. Au trecut patru zile de când ne-a furat, iar noi nu mai stim nimic de la Politie. Nici cum merge ancheta, nici dacă l-au prins” a declarat Eugenia Negoită, victima furtului, pentru colegii de la ziarul vasluian Vremea Nouă.

Poliția se mișcă în reluare

Sotii Negoită spun că oamenii legii s-au pus foarte greu în miscare, abia după ce un nepot de la Călărasi a insistat cu telefoanele. „Sâmbătă dimineată eu am plecat în grădină, iar sotul a rămas să dea de mâncare la păsări. La un moment dat, el m-a întrebat dacă am umblat la usa din fată. I-am zis că nu. Usa era deschisă, cu o haină pusă acolo. Am anuntat Politia, cu ajutorul unui nepot. Prima dată a sunat la Oltenesti, dar seful de post i-a spus că nu apartine cauza de el, că trebuie să se implice politistii de la Husi si Vaslui. Nepotul nu s-a lăsat si a sunat la Politia din Husi. Abia duminică a venit un politist de la Husi împreună cu seful de post de la Oltenesti. S-au uitat la usă, iar politistul de la noi din comună si-a cam dat si el seama cine ar fi hotul, pentru că în toate spargerile a făcut la fel: a spart usile cu levierul”, ne-a declarat Eugenia Negoită.

Hotul a sărbătorit lovitura cinstind un bar întreg

Sotii Negoită si-au întărit bănuielile după ce tânărul pe care ei îl suspectează a făcut cinste la un bar din Târzii. „Hotul pe care noi îl bănuim că ne-a furat banii, sâmbătă a schimbat cinci sute de lei la un magazin din Târzii. Gestionara de acolo a spus că băiatul ăsta a schimbat bancota, apoi a dat de băut la toată lumea, juca pe acolo. Politistii care au fost la noi ne-au întrebat ce fel de bani am avut strânsi. Le-am spus că din 14.000 de lei, 10.000 îi aveam în bancnote de 500 de lei. Eu, când luam pensia, rugam postasul să-mi dea bancnote mari. De trei ani tot am strâns banii ăstia. I-am pus deoparte pentru a ne lucra dantura, dar si pentru a avea de înmormântare. De unde avea el banii ăstia dacă n-a muncit o zi în viata lui? Are în jur de 38 de ani, dar mai bine de jumătate i-a petrecut în puscărie. Băiatul ăsta a spart nu stiu câte case în comuna noastră. La noi cred că a fost ajutat de cineva, că în ograda noastră băiatul ăsta n-a călcat în vecii vecilor. Acum nu stim dacă hotul a fost prins, dacă s-a mai făcut ceva, nimeni nu ne-a mai spus nimic. Dacă zilele trec si hotul stă în libertate, sansele să mai fie recuperati banii scad. Rugăm pe această cale ca Politia să prindă cât mai repede hotul, că ne-a nenorocit”, a mai spus femeia.

Încă se fac cercetări

Potrivit reprezentantilor IPJ Vaslui, în acest caz se fac în continuare cercetări, autorul furtului nefiind prins. „Am fost sesizati pe 15 iunie, la ora 9:19, despre faptul că că autori necunoscuti au pătruns în locuita ei si au furat o sumă de bani. În prezent, se efectuează cercetări de către sectia 4 Politia Rurală Husi pentru infractiunea de furt calificat”, a declarat Bogdan Gheorghită, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, pentru vremeanoua.ro.