Totul despre zodia Gemenilor. Horoscop
Editura Evenimentul si Capital

Totul despre zodia Gemenilor. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 20844 Vizualizari

Horoscop Dragi lupi, padawni și hobbiți sunt puține șanse să public vreodată ”Corpus Astrologicus”. Noaptea trecută, Vineri cea frumoasă și cu ochii verzi ca marea, mi-a spus că... dar este secretul nostru! M-am hotărât să public, cât mai pot, ceea ce am scris. Astăzi despre zodia Gemenilor, care se apropie. Dacă în text găsiți ”Ę” pe undeva să nu vă supărați, sau alte ”erori” textul era pregătit pentru editare tipografică.

Horoscop Pe 16 mai s-au născut Henry Fonda, Janet Jackson, Gabriela Sabatini, Pierce Brosnan, Bob Călinescu, Titus Popovici, Constantin Cubleşan, Ion Corvin Sângeorzan.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox, în cel popular, cel ieftin pe care îl am eu, pe 16 mai sunt Sfinţii Teodor cel Sfinţit, Isachie, Simeon și Petru. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop Dragi lupi, padawni și hobbiți sunt puține șanse să public vreodată ”Corpus Astrologicus”. Noaptea trecută, Vineri cea frumoasă și cu ochii verzi ca marea, mi-a spus că... dar este secretul nostru! M-am hotărât să public, cât mai pot, ceea ce am scris, aici, acum. Astăzi despre zodia Gemenilor, care se apropie. Dacă în text găsiți ”Ę” pe undeva să nu vă supărați, textul era pregătit pentru editare tipografică.

GEMENII (Gemini) 21 mai - 21 iunie

Semn de aer, masculin, mutabil.

Horoscop Este domiciliul, de drept, diurn, al planetei Mercur. Jupiter este în exil.

Primul decan al zodiei, 21 - 30 mai este guvernat de Jupiter, fiind favorabil asimilării, deducţiilor; este decanul intuiţiei.

Al doilea decan, 31 mai - 10 iunie, este guvernat de Marte, conferă, scepticism, sarcasm, agresivitate - fidelitate faţă de oameni sau de un ideal; este decanul conştiinţei.

Al treilea decan, 11 - 21 iunie, este guvernat de Soare, dînd o puternică inteligenţă şi autoritate, dar şi pasiuni frenetice; este decanul raţiunii.

Horoscop Zodia Gemenilor este un semn dublu, diurn, de scurtă ascensiune, comandat, pozitiv, septentrional, de ascensiune oblică, uman, domestic, volatil, steril, periculos, de vitalitate, de frumuseţe, de spirit şi ştiinţă, de primăvară.

Zodia Tuș-mu sau Maş-masu, la caldeeni corespundea celor doi fraţi divini şi cereşti Navu şi Marduk. Grecii, mai tîrziu, i-au denumit Castor şi Pollux. Fraţii Dioscuri erau copiii prea frumoasei Leda, regina Spartei. Dacă însă Castor avea ca tată pe Tyndareos - rege al Spartei, tatăl lui Pollux era însuşi nemuritorul Zeus - stăpînul zeilor şi al oamenilor; tot din această legătură divină s-a născut şi sora lui Pollux, blonda Elenă, frumoasă ca o zeiţă, cea din cauza căreia s-a dezlănţuit războiul dintre greci şi troieni. Pollux era, deci, nemuritor iar Castor era muritor. Cei doi fraţi deveniră mari eroi ai Greciei, neîntrecuţi în mînuirea armelor, în conducerea carelor, sau în lupta cu pumnul; erau întotdeauna împreună şi îi lega o dragoste fără margini. Din cauza unei sfade cu verii lor, cauzată de împărţirea unei turme, Castor cade rănit de moarte, Pollux, disperat de pierderea fratelui îl roagă pe tatăl său, marele Zeus, să-i ridice nemurirea şi să-l lase să moară împreună cu Castor. Zeus, mişcat de ataşamentul dintre fraţii Dioscuri, hotărăşte ca o zi cei doi fraţi să se afle în întunecata împărăţie a lui Hades , iar în ziua următoare să vieţuiască în luminosul Olimp, împreună cu zeii. Spre eterna amintire şi pildă a iubirii frăţeşti două stele strălucitoare s-au numit Castor şi Pollux, iar constelaţia din care fac parte - Gemenii.

Grecii se închinau fraţilor Dioscuri ca unor zei, deoarece ei îi apără pe oameni de primejdiile neaşteptate şi sînt protectorii călătorilor.

Observăm, din legenda antică caracterul bipolar (uneori contradictoriu) al zodiei Gemenilor.

Horoscop Caracteristici pozitive: nativul este inteligent, adaptabil, rezistent, logic, spontan, activ, amuzant, comunicativ; are o deosebită uşurinţă la scris şi la învăţarea limbilor străine. Întotdeauna pare tînăr şi la curent cu ultimele noutăţi din orice domeniu.

Caracteristici negative: superficial, inconsistent, plictisitor, ipocrit, amoral; incapabil de a-şi controla energia nervoasă.

Horoscop Tipul uman evoluat. Principala caracteristică a acestui tip este marea capacitate intelectuală, care trebuie să-şi găsească o modalitate de expresie - şi chiar şi-o găseşte într-o mulţime de moduri. Aceasta poate duce la rezultate strălucite în ştiinţele experimentale, literatură şi artă. Este o aparenţă plăcută, care încearcă să facă viaţa mai frumoasă pentru cei din jur; să stimuleze şi să încurajeze pe colegi sau pe camarazi prin forţa raţiunii şi a exemplului personal.

O preocupare continuă este satisfacerea nevoilor intelectuale; citeşte repede şi bine multe cărţi, vizionează, spectacole de teatru şi de cinema, casete video, participă la conferinţe, discuţii, convenţii.

Tipul evoluat de Geamăn tinde spre o formă perfectă de expresie şi într-un fel suferă cînd realizează imposibilitatea acestei dorinţe.

O realizare deosebită este urmată în mod frecvent de o examinare critică. Dacă verdictul este nemulţumitor Geamănul va renunţa la ceea ce pînă atunci îi reuşise atît de bine, apucîndu-se de altceva; nu fără surprindere cei din jur vor observa că după un timp revine şi la vechea îndeletnicire, ocupîndu-se de două lucruri în acelasi timp; aceste schimbări rapide sînt proprii tipului evoluat. El trebuie lăsat să-şi continue drumul aparent haotic, deoarece el (ea) îşi cunoaşte afacerile cel mai bine.

Horoscop Tipul uman rudimentar este modelul egocentrismului ridicat la rang de valoare intelectuală. Geamănul rudimentar va lua de la oricine, nu în primul rînd obiecte, ci simpatie, atenţie, consideraţie, admiraţie, timp, energie, asistenţă - de fapt tot ceea ce îi poate satisface egoismul propriu.

Boala, suferinţa, tristeţea, pierderile financiare sînt adevărate tragedii pentru el şi nu ezită să o proclame în mod repetat către oricine îl ascultă, lamentîndu-se pînă cînd toţi sînt convinşi de magnitudinea suferinţei lui. Căutarea neîncetată a varietăţii şi a distracţiei cu orice preţ îl fac să fie întotdeauna nemulţumit. Activităţile zilnice par a-l obosi, de fapt el este incapabil de a se concentra şi a înţelege avantajele unei activităţi organizate. În secret, el sau ea oricît ar fi de incompetenţi şi fără talent, cred că sînt destinaţi unor poziţii sociale importante. Întotdeauna tipul rudimentar înceacă să fie centrul atenţiei, băgîndu-se în discuţii şi întrerupînd adesea interlocutorul. Cu toate că nu are dreptate, îşi susţine punctul de vedere pînă în pînzele albe. Dă dovadă de o deplorabilă lipsă de persistenţă şi tenacitate, de o memorie deficientă, mai ales cînd este vorba de a recunoaşte calităţile celor din jur. Lipsa de moralitate, este de asemenea o sursă constantă de necazuri. Poate da dovadă de cruzime, deliberată - aceasta fiind încă o formă de a-şi satisface egoismul: rănirea la propriu sau la figurat a celor din jur. Primeşte sfaturile prietenilor cu deosebită rezervă, deoarece nu poate înţelege altruismul, fiind opusul egoismului care îl caracterizează.

Horoscop Aspectul fizic. În mod tradiţional, un nativ din Gemeni are un corp înalt, bine făcut, puternic şi activ, un ten sangvin, ochi căprui, păr negru, privire inteligentă, braţe lungi, picioare scurte, mers rapid. Femeile au ochii foarte frumoşi.

- prima faţetă, 1-5 grade, (21 - 25 mai): persoană cu o statură înaltă, uscăţivă, cu tenul întunecat, părul roşcat sau negru, umerii rotunzi, ascuţit la limbă, cu picioarele arcuite.

- a doua faţetă, 6-10 grade, (26 - 30 mai): arată o persoană cu aparenţă plăcută, faţăĘrotundă, păr castaniu, conversaţie agreabilă.

- faţeta a treia, 11-15 grade, (31 mai - 4 iunie): persoană scundă, faţă rotundă, corp puternic bine proporţionat, păr scurt şi cîrlionţat, mai întotdeauna negru, gura mare, ochii bulbucaţi, dinţii cariaţi, umerii înguşti, picioare subţiri.

- faţeta a patra, 16-20 grade, (5 - 9 iunie): persoană cu o aparenţăĘproaspătă mai mult corpolentă, faţă rotundă, ochii strălucitori, păr blond, cu o comportare delicată în mai toate împrejurările. Căsătorie profitabilă. Cîştig prin prieteni.

- faţeta a cincea, 21-25 grade (10 - 14 iunie): face portretul unei persoane bine proporţionată dar uscăţivă, păr negru, figură lungă, bărbia ascuţită, ten închis, ochi negri, barbă neagră, dacă poartă, picioare lungi, arătînd mai tot timpul obosit;

- a şasea faţetă, 26-30 grade (15 - 21 iunie): arată o persoană drăguţă, curată, cu faţa ovală, părul deschis la culoare, faţa albă.

Horoscop Profesiuni şi meserii. Ziaristica (ziare, radio, sau televiziune) este cea mai indicată carieră pentru un nativ din zodia Gemenilor satisfăcîndu-i atît instinctul pentru limbaj şi comunicaţie, dar şi nevoia sa de varietate şi schimbare.

Alte meserii şi profesii: profesor, lingvist, secretar, agent comercial, şofer, agent de turism, vînzător, poştaş, navigator, operator la telefoane. Îi convin mai toate profesiile şi meseriile liberale. De asemenea poate efectua cu succes reparaţii diverse sau să producă mici obiecte de artă. Sporturile sale preferate sînt cele uşoare: scrima, schiul, trasul cu arcul, tenisul de cîmp şi de masă.

Dragostea. Gemenii nu sînt peste măsură de drăgăstoşi. Dar după cum este de aşteptat nativii (ele) din această zodie îşi exprimă dragostea foarte bine, scrisorile lor de amor fiind adevărate modele în genul lor. În amor, ca şi în viaţa zilnică, ei caută diversitatea; de aceea nu trebuie să aşteptăm prea multă fidelitate.

Horoscop Doamna născută sub semnul Gemenilor ştie ce vrea. Poate fi însă învinovăţită de a fi interesată mai mult de tehnici, decît de relaţia în sine. Cu un bărbat din Berbec legătura pare valabilă, fiind spirite apropiate ca mentalitate, cu un Taur este un mare eşec; cu un alt Geamăn - o inconstanţă lesne de înţeles, în orice caz nu o căsătorie de durată; stimă, prietenie – poate, cu un Rac - NU! Cele două capacităţi sexuale sînt absolut opuse. În sfîrşit, una dintre uniunile recomandate ale zodiacului - cu un bărbat Leu: căsătorie şi dragoste fericită. Cu un bărbat născut sub semnul Fecioarei legătura este nerecomandabilă - preţiozitatea şi spiritul de detaliu o vor enerva teribil pe energica Geamănă. Cu un bărbat din Balanţă dragostea este sublimă, dar ca orice lucru bun, de scurtă durată. Cu un nativ din Scorpion - superficială, cu un Săgetător - senzualitate şi luciditate (unora le face plăcere), iar cu un Capricorn dragostea este dificilă. Un Vărsător poate oferi doamnei născute sub semnul lui Castor şi Pollux o fericire calmă - de care ea nu prea are nevoie. Un Peşte o va plictisi cu introspecţia şi spiritul său devotat.

Horoscop Domnul Geamăn are, pe nedrept spune el, reputaţia de Don Juan al zodiacului. Dar cum se descurcă: cu o frumoasă din Berbec - relaţia pare promiţătoare, mai ales dacă se bazează pe o prietenie provenită din gusturi similare şi o capacitate intelectuală apropiată, însă cu o nativă din Taur dragostea este dificilă. Sigur, cu o co-zodiacală, cu toate că îi înţelege problemele, amorul este de o inconstanţă previzibilă în care precumpăneşte mai mult latura tehnică. Relaţia cu o femeie din Rac trebuie evitată. O Leoaică promite o legătură veselă, în schimb o Fecioară, o relaţie instabilă. Altă combinaţie fericită a zodiacului este cea dintre un Geamăn şi o Balanţă - se spune că dragostea este absolut minunată. O femeie din Scorpion nu procură nici o armonie, în schimb o nativă din Săgetător dă relaţiei pasiune şi bucurie. Cu o femeie din Capricorn opiniile sunt divergente, iar cu o doamnă născută sub semnul Vărsătorului, este mai bine să rămînă buni prieteni. Căsătoria cu o femeie din Peşti este de-a dreptul traumatizantă.

Horoscop Pentru a-i cuceri pe nativii (ele) din zodia Gemenilor, aceştia nu trebuie sufocaţi cu dragostea; au teamă de solicitările afective, cu toate că le caută - este spiritul dual al zodiei.

Nativul din Gemeni poate fi un minunat părinte. Interesul său pentru cunoaştere şi diversitate va satisface nevoile copilului. Părinţii din zodia Gemenilor discută mult cu copiii lor, le fac cadouri multe cărţi şi jocuri educative şi mai puţin jucării şi dulciuri.

Horoscop Copilul născut în această zodie are nevoie de o permanentă stimulare intelectuală. Trebuie supravegheat şi îndrumat să termine toate lucrurile pe care le-a început - altfel se dezvoltă o componentă superficială a caracterului. Disciplina nu este lucrul cel mai agreat de copilul Geamăn, dar o va respecta la şcoală, din stimă pentru profesorii care-i furnizează atîtea şi atîtea noutăţi şi cunoştinţe. Trebuie totuşi evitate şcolile celebre pentru disciplina lor draconică - înregimentarea face ca supapele copilului Geamăn să explodeze. O cutie de creioane colorate şi un bloc de desen îl vor ţine liniştit pe micuţul Geamăn zile întregi; dacă nu zile, atunci măcar cîteva ore - pînă găseşte altceva mai interesant.

Horoscop Tradiţional, semnul Gemenilor guvernează din punct de vedere anatomic membrele superioare. Nativul (a) este predispus (ă) la diverse accidente ale braţelor, antebraţelor şi mîinilor. De asemenea, zodia guvernează urechile, sternul, omoplaţii şi plămînii. Afecţiunile acestor părţi ale organismului sunt statistic mai frecvente la nativii (ele) din zodia Gemenilor.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate