23,24 martie

 

Horoscop Pe 23 martie s-au născut: Akira Kurosawa, Pierre Simon Laplace, Werner von Braun, Joan Crawford, Erich Fromm,  Geo Barton, Mircea Vintilă, Radu Lupan. Pe 24 martie s-au născut: William Morris, Joseph Priestly, Steve McQueen, Dario Fo, Dimitrie Cuclin, Traian Coşovei, Maria-Denis Theodoru.

 

Horoscop  În calendarul creştin-ortodox pe 23 martie sunt două sute de Sfinţi: Nicon şi cei 199 de ucenici ai lui. Pe 24 martie este Înainteaprăznuirii Bunei Vestiri şi Sf. Zaharia şi Artemon. În ”Kalendar” este pomenit un obicei vechi – gopodarii se duceau în livadă şi ameninţau pomii cu securea ca livada să înverzescă mai repede şi să prindă rod bogat. Nu se mai ştie cum se numea ritualul, ce zeiţă sau zeul al pământului trebuia respectat. Doar folcloriştii mai pomenesc de acest obicei vechi al pământului, în acest caz Candrea, 1999, pagina 389, pomenit de Antoaneta Olteanu în CPR, 2001, pagina 164.

 

Evenimentul Zilei” din 23 martie 1925 – În Statele Unite, într-un stat din Sud, statul Tennessee, se interzice prin lege predarea în şcoli a teoriei evoluţiei a lui Darwin. Protestul şi nesupunera profesorilor și a oamenilor de știință a dus la ceea ce a fost un bizar, dar extrem de interesant, „Proces al maimuţelor”. Procesul a fost câştigat, în timp, evident, de maimuţe!

 

Procesul maimuţelor” adică titlul original  ”Inherit the Wind” este un film excepţional, vechi, cred că din anul 1960, sau 1961, ani cu filme bune. Cu Spencer Tracy, Fredric March și Gene Kelly. Undeva îl am, pe un DVD, calitate Bluray, 1080p. După ce termin monologul cu domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, o să mă duc să-l caut. Merită! Patru Oscar-uri și alte 11 premii, un film de când se făceau FILME!

 

Doamnelor și domnilor, dragi lupi padawani și hobbiți,autorul acestor rânduri este foarte departe de a fi perfect. Știți că primesc multă corespondență la [email protected]. Este o plăcere sa ”conversez” cu domniile voastre, cu marea, marea majoritate. Sigur că se strecoară și câte unul dus cu pluta, sau câte un tăntălău magistral, dar nu mă supăr, timpul mi-l ocup cu problemele celor aproape o sută cincizeci de prieteni de corespondență.

 

”Cu tot respectul dar…”. ”Dom’ profesor, ne-ați promis…” ”Vă rog să reveniți…” ”Nu ați finalizat promisiunea cu…” Și multe altele pe aceiași temă. Subiectul, unul dintre ele, nu am continuat cu zodiile! Am promis că la începutul fiecărei zodii o să pun pe site pasajul zodiei respective din cartea pe care nu o s-o public niciodată. Nu m-am ținut de cuvânt!

 

Probabil că nu m-aș fi ținut nici acum, dar prin zecile și sutele de emailuri am găsit un ghiocel. O fetiță de 10 ani, care se numește Claudia. Imi scrie de pe emailul mamei ei și îmi spune că vrea să se facă medic veterinar. Și fiind născută de Buna Vestire, în Zodia Berbecului, mă roagă să descriu Zodia Berbecului, dacă un Berbec poate fi medic veterinar. Și nu orice fel de medic veterinar… Ci unul care să aibă grije de animalele pădurii, de urși, lupi, veverițe, iepurași, cerbi, căprioare… Doamne, ce bucurie, ce cadou frumos de primăvară! Ce copii frumoși și inteligenți are România, noi ce le oferim??! Da, Claudia, un Berbec poate fi medic, chirurg, medic veterinar, sportiv, explorator… dar ca să nu mai fiu criticat, iată Zodia Berbecului, în viziunea mea:

 

BERBECUL (Aries): 21 martie – 20 aprilie

 

Semn de foc, masculin şi cardinal. Este domiciliul de drept, diurn al planetei Marte. În Berbec, Soarele este în creştere, Venus în exil, Saturn în descreştere.

 

Primul decan al zodiei, 22 martie – 30 martie, este guvernat de Marte, iar cuvîntul-cheie al acestei perioade este activitatea. Al doilea decan, 31 martie – 9 aprilie, este guvernat de Soare şi reprezintă exaltarea, al treilea decan, 10-20 aprilie, este guvernat de Venus: filosofia.

 

Berbecul este un semn diurn de ascensiune redusă, septentrional, de ascensiune oblică, zoomorf, patruped, steril, violent, malefic, regal, de primăvară.

 

Kusarikkut, berbecul, a fost  ales de caldeeni pentru a denumi primul semn al zodiacului.

 

Legenda, care ni s-a transmis prin mitologia grecească, spune că un berbec cu lînă de aur l-a salvat de la moarte pe eroul Phrixus, fiul lui Nepele, urmaş al zeilor, ducîndu-l tocmai în Colhida, pe ţărmul Pontului Euxin. Aici Phrixus sacrifică berbecul lui Zeus, care imortalizează fapta urcînd jertfa în ceruri; aşa apare constelaţia Berbecului. Blana va fi mai tîrziu luată din sanctuar de argonauţii conduşi de Iason.

 

Caracteristici pozitive: activ, energic, întreprinzător, curajos, direct, independent, bun conducător, are spirit de pionier.

Caracteristici negative: egoist, impulsiv, certăreţ, agresiv, nerăbdător, naiv.

 

Tipul uman evoluat este căpitanul, pionierul, liderul, totdeauna în căutarea noului şi al progresului, asimilînd noi idei în orice domeniu ar activa. Este un luptător, dar preferă “să lupte cu capul” – confruntarea de idei îi convine cel mai mult. Spiritul de iniţiativă şi ardoarea cu care acţionează sînt caracteristice zodiei. Dificultăţile pe care le întîlneşte în viaţă îl fac să se mobilizeze şi mai mult pentru a trece peste obstacole. Speranţa şi entuziasmul îl însoţesc în toate împrejurările. Depăşeşte repede nenorocirile prin care trece şi porneşte din nou la asalt în bătălia vieţii. Reuşeşte adesea să conducă oamenii şi face aceasta cu autoritate, dar ştie să respecte pe cei din subordine care nu se pliază cu servilism exigenţelor sale.

Zodia Berbecului este domiciliul tradiţional al planetei Marte, fiind polul masculin, Yang în filozofia orientală a energiei psihice a individului; de aceea nativul se simte cel mai bine în floarea vîrstei, adolescenţa sau bătrîneţea nu-i convin.

 

Tipul uman rudimentar este caracterizat  printr-o forfotă continuă, risipind un volum enorm de energie. De obicei nu reuşeşte în activităţile pe care le începe, nu poate să le ducă la bun sfîrşit  din cauza încăpăţînării şi a nerăbdării.

Este agresiv şi în desele cazuri în care nu reuşeşte, dă vina pe ceilalţi. Nu poate să deceleze cauzele obstacolelor întîlnite şi, ori risipeşte o energie fantastică pentru a surmonta dificultăţile evident  de neîntrecut, ori renunţă imediat şi se apucă de altceva.

O sursă constantă de necazuri este intensa dorinţă de a-i domina pe cei din jur. Nu acceptă  ierarhia şi încearcă prin toate mijloacele să scape de orice autoritate.

Nu se pricepe la caracterul oamenilor, acceptîndu-i în general pe cei inferiori intelectual, pe cei care-i poate conduce. Nu îşi asumă însă răspunderi.

Tot timpul pare a fi împins înainte de o forţă de nestăpînit care-l face să părăsească poziţii confortabile, prieteni vechi şi locuri agreabile.

 

Aspectul fizic este reprodus cu titlul informativ, după medicul Simmonite:

– prima faţetă, 1-5 grade, ( 21-25 martie): o persoană de statură mijlocie, frunte largă, pomeţii obrajilor pronunţaţi, bărbia mică, nasul foarte uşor acvilin, păr negru sau castaniu uşor ondulat, tenul şi ochii de culoare închisă;

– a doua faţetă, 6-12 grade (26-30 martie): persoană cu un aspect grav, cu o privire serioasă, nu foarte înaltă, cu oase mari, faţa ovală cu un semn sau aluniţă, tenul şi părul de culoare închisă;

– a treia faţetă, 11-15 grade, (31 martie – 4 aprilie): persoană suplă, plăcută, cu o faţă ovală agreabilă, păr de culoare închisă, ochii căprui deschis sau albaştri;

– a patra faţetă, 16-20 grade, (5 – 9 aprilie): persoană cu un corp bine proporţionat, cu o faţă rotundă şi proaspătă, păr castaniu deschis, ochii albastru-oţel;

– a cincea faţetă, 21-25 grade, (10 -14 aprilie): persoană de statură medie, distrofică, cu pielea şi părul de culoare închisă, faţa ovală, dinţii cariaţi, vocea groasă;

– a şasea faţetă, 26-30 grade, (15 – 20 aprilie): persoană de statură înaltă, austeră, sprîncene groase, păr de culoare închisă, gura mare, nas lung.

 

Profesiuni şi meserii. Nativul din Berbec preferă servicii într-o atmosferă zgomotoasă, aglomerată. În orice caz nu i se potriveşte o profesiune statică, la un birou.

Profesiunile şi meseriile care sînt de natura zodiei sînt practicate cu plăcere de nativi: muncitori siderurgişti, forjori, în general meseriile legate de prelucrarea fierului şi a oţelului, fochis, pompier, armurier, militar de carieră, corespondent de război, jurnalist, psiholog, psihiatru, mecanic, medic, chirurg, medic veterinar, dentist, sportiv profesionist.

Posedînd spirit de pionierat, nativul poate activa ca cercetător în domenii de vîrf, sau ca explorator.

 

Dragostea. Doamna născută în zodia Berbecului se comportă în afacerile amoroase ca o actriţă pe scenă; este destul de greu de înţeles, chiar pentru ea, unde sfîrşeşte ficţiunea şi unde începe realitatea. Pentru a-i intra în graţii, o apropiere mai directă, chiar agresivă aduce succesul.

Cadourile pe care le acceptă cu mare plăcere sînt cele individualizate – o tabacheră cu monograma ei, un stilou purtînd gravat numele ei, un set cu iniţialele ei. După cum se observă, preferă cadourile din gama masculină, dar asta se referă la valorile mici; ca orice femeie, visează la o haină de blană din astrahan persan sau la brăţări grele din aur.

Nativa din zodia Berbecului, cu un bărbat din aceeaşi zodie, este un cuplu perfect pentru o prietenie scurtă, dar fericită. În alcov nu se întîmplă nimic favorabil. Cu un Taur nu iese nimic bun – puţină pasiune şi atît. Un nativ din Gemeni este o bună combinaţie, promiţînd o căsătorie solidă, dar nu şi cu un bărbat din Rac, cu care se potriveşte mai puţin din punct de vedere intelectual. Întîlnirile cu un Leu rămîn memorabile; şi căsătoria este recomandabilă, dar este asezonată cu certuri tot memorabile, în general  din gelozie. Un bărbat născut în zodia Fecioarei este foarte nepotrivit. Balanţa la fel, sub rezerva atracţiei contrariilor, prietenia sau căsătoria lor fiind un perpetuum joc de-a cearta şi împăcarea. Cu un Scorpion, în cazul în care există respect reciproc, se poate încheia un acord durabil. Săgetătorul oferă o aventură romantică, dar deseori nu suficient de serioasă, spre a deveni o căsătorie. Cu Capricornul legătura este periculoasă – certuri- şi divorţ în cazul unei căsătorii. Vărsătorul şi Peştii nu sînt recomandabili, decît în cazul unor pasiuni trecătoare.

 

Domnul Berbec; pentru el ceea ce este important în dragoste este curtea pe care o face frumoaselor doamne şi mai puţin împlinirile amoroase. Berbecul asortează obişnuitele legături de dragoste cu tot felul de poveşti insolite. Nu este sigur de capacitatea sa virilă.

Cu o femeie din aceeaşi zodie formează un cuplu perfect pentru petreceri, prietenii scurte, cu o nativă din Taur rezultă o relaţie foarte erotică, iar cu o doamnă din Gemeni o căsătorie bună, chiar dacă îi dă dureri de cap. Cu o doamnă din Rac are numeroase diferenţe, cu Leul are relaţii intense, cu Fecioara senzualitate şi reţinere. Doamna Balanţă este prea pretenţioasă sexual pentru Berbec. O combinaţie bună pare s-o facă cu o femeie născută sub semnul Scorpionului. Cu o Săgetătoare relaţia este riscantă, dar cu o femeie Capricorn foarte pasionantă. Cu o nativă din Vărsător legătura este ciudată, iar cu o doamnă din Peşti dificilă.

Ca părinte, Berbecul  are tendinţa de a-şi împinge înainte copilul, să fie primul, să reuşească, să treacă examenul; uneori îşi surmenează urmaşul prin multele meditaţii, lecţii de pian, patinaj, etc. În general părinţii din zodia Berbecului pun  pe primul plan realizarea profesională a copilului, aşa cum de altfel o fac pentru ei înşişi.

 

Copilul Berbec este plin de energie, care trebuie canalizată spre învăţătură şi sport. Altfel devine neglijent cu şcoala, pierzîndu-şi timpul. Băieţii sînt interesaţi de sporturi mai robuste ca fotbalul, hocheiul şi rugbiul, o dată cu vîrsta crescîndu-le interesul pentru sporturile legate de viteză. Fetele pratică cu mult interes tenisul de cîmp.

 

Tradiţional, semnul Berbecului guvernează din punct de vedere anatomic, capul. Nativul este predispus la dureri de cap, migrene, nevralgii, accidente vasculare.

Planeta Marte care domiciliază în acest semn, predispune la inflamaţii cerebrale, probleme dentare, nativul din Berbec putînd avea o proastă funcţionare a ficatului, a rinichilor şi cîteodată impotenţă (frigiditate). Nativul mai mult ca oricare alt semn, este predispus la accidente, răniri, căzături etc.

 

Pentru a se înţelege mai exact natura şi caracteristicile Berbecului, dăm numele unor personalităţi importante născute în respectivul semn până la jumatatea secolului XX: Leonardo da Vinci, 15 aprilie 1452; Joseph Haydn, 31 martie 1732; Thomas Jefferson, 13 aprilie 1743; Irving Washington, 3 aprilie 1783; I.P. Morgan, 17 aprilie 1837; Vincent  van Gogh, 30 martie 1853; Arturo Toscanini, 25 martie 1867; Harry Houdini, 6 aprilie 1874; Charlie Chaplin, 16 aprilie 1889; Adolf Hitler, 20 aprilie 1889; Tennessee Wiliams, 26 martie 1914; Alec Guinness, 2 aprilie 1914; Simone Signoret, 25 martie 1921; Peter Ustinov, 16 aprilie1921; Marlon Brando, 3 aprilie 1924; Michael Caine, 24 martie 1933; Jean-Paul Belmondo, 9 aprilie 1933; Julie Christie, 14 aprilie 1941; Elton John, (Reg Dwight), 19 aprilie 1947; Diana Ross, 26 martie 1944.

 

Culoarea zodiei este roşul, în special roşul deschis; albastru deschis, ca cerul, dacă nativul este nervos, suprasolicitat. Metalul – fierul, oţelul, (nichelul, cromul).

Pietrele preţioase – diamantul şi rubinul, considerate prin excelenţă talismane benefice ale zodiei; jaspul sîngeriu, cornalia cu pete roşii, indicate contra  durerilor de cap; escarbucla, varietate de granată roşie sau violetă, inamica melancoliei; şi cornalina roşu-sînge indicată împotriva melancoliei.

Plantele de natura zodiei sînt: bujorul, dalia, ghiocelul, macul roşu, ciuboţica-cucului, revent (Rehum officinale), tutunul, arbustul de piper, hreanul, tărtăcuţa (Citrullus colocynthis), aloia, urzica, scaietele (Carduus acanthides), ilexul (Ilex), brusturele.

Legumele indicate în alimentaţia nativilor: ceapă, usturoi, coriandru, piper, ardei iute, muştar, chili, curry, paprika (în general condimentele).

Animalele, păsările, insectele zodiei sînt: berbecul, oaia, calul, lupul, cîinele (de talie mare), tigrul, uliul, vulturul, cocoşul, şarpele, păianjenul.

 

Numerele benefice ale zodiei sînt: 7,47,87.

 

Ziua fastă este marţi, iar ziua nefastă este vineri.

 

Locuri de reuşită: uzinele, fabricile, stadioanele, spitale, media.

 

În Tarot zodiei Berbecului i se asociază a IV-a lamă din arcanele majore, “Împăratul”, iar în Geomaţie corespunde cu “Acquistitio”.

Parfumurile zodiei sînt: liliac, flori sălbatice, garoafe.

Bijuteriile: diademe (coroane), agrafe şi piepteni de păr, cercei; bijuteriile nu trebuie să aibă vîrfuri ascuţite pentru a nu se pierde de energia vitală.

 

Îmbrăcăminte pe bază de lînă, piele.

 

Ţări şi regiuni: Albania, Anglia, Australia, Borneo, Coreea, Danemarca, Franţa (Bretania), Germania, Japonia, Liban, Suedia, Siria, Venezuela, Peru.

Oraşe: Bergamo, Berlin, Birmingam, Bruswick, Florenţa, Marsilia, Neapole, Saragosa, Verona, Utrecht.

 

Despre zodia Berbecului s-ar putea afirma că are ca principiu: ÎNCEPUTUL. În emisfera nordică zodia Berbecului coincide cu începutul primăverii. Mugurii apar pe ramurile copacilor, dar încă nu s-au maturizat; întreaga natură este plină de forţa regenerării. Berbecul se consideră a avea un mare potenţial de creativitate, dar fără stabilitatea finalizării.

 

Consider Zodia Berbecului ca fiind, poate, cea mai importantă zodie a zodiacului, fiind prima, începutul anului astrologic.

 

 

Dar poate, în noaptea aceasta, nu o să văd ”Inherit the Wind” este prea statică, o piesă de teatru filmată, până la urmă. Mă duce gândul la ceva dinamic, din Orient, de ce nu, India. ”The Far Pavilions” cu Ben Cross, sau ”North West Frontier” cu Lauren Bacall și Kenneth More sunt alegerile mele. Pe care îl găsesc primul?

 

În weekendul acesta am un obstacol de trecut, ceva foarte important, sper ca totul să fie bine, mereu este această speranță, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼     ♂      ♀

 

BERBEC   Acest weekend este o perioadă în care vrei să te bucuri de lucruri bune şi de timpul frumos. Nu trebuie să te laşi descurajat de întârzieri! Poate este, sau se apropie, ziua ta de naştere? In primele ore ale perioadei, adică sâmbătă de dimineaţă, ai de suferit un pic din cauza invidiei duşmanilor neştiuţi sau ştiuti, dar nu iţi pasă. Probabil primeşti un e-mail sau un telefon. Este bine să te abţii de la o atitudine agresivă, sau de la încăpăţânările caracteristice. Duminică ai o perioadă destul de bună pentru promovarea intereselor personale. Ai câteva prilejuri  bune de afirmare  – poate mai urci o treaptă pe scara parvenirii sociale, poate atragi atenţia.

 

TAUR  Te poţi relaxa, ce a fost mai greu, a trecut! Totuşi, nu lăsa nicio schimbare să te tenteze. Lasă lucrurile aşa cum sunt şi vei avea de câştigat! Pe total, un weekend bun, plăcut, relaxant! În acest weekend cineva din anturaj, semn de foc sau de apă te ajuta involuntar sau dezinteresat să rezolvi o problemă de sănătate sau din domeniul sănătăţii. Mare atenţie la legăturile amoroase – poţi fi tras(ă) pe sfoară – ceea ce nu-i prea greu, sa fim cinstiţi!  In acest prim weekend din zodia Berbecului poţi avea succes in domeniul realţiilor sociale, în familie, în cuplu – ai ceva mai multă energie psihică dacât în mod normal. Incearcă să reduci cheltuielile nesăbuite. Mici probleme de sănătate – probabil dureri de gât, anemia sau „anestezia”, astenia de primăvară.

 

GEMENI  Excelezi în comunicare, ai imaginaţie, eşti ca argintul viu, dar… În acest weekend trebuie să fii pragmatic, sigur pe tine, să nu te repezi, să nu te grăbeşti! Altfel… să nu exagerăm! Acest weekend este o perioadă perfectă să te bucuri de deliciile filozofiei „stau şi nu fac nimic”. Aceasta primă parte a zodiei Berbecului, din care face parte şi acest weekend, îţi aduce surprize, dintre care unele chiar plăcute. Sâmbătă poţi face mici schimbări, acasă şi în curte (dacă ai curte) scurte călătorii. Duminică poţi să primeşti ajutorul solicitat de la rude şi prieteni.  Culmea este că şi duşmanii te ajută – probabil nu te mai vorbesc de rău o perioadă, sau nu mai contezi în matematica lor!

 

RAC În acest weekend bazează-te pe intuiţie, prima impresie. Nici nu ai timp de filozofii şi de analize psihologice complete! Ia viaţa aşa cum vine, nu te mai zdrobi să înoţi contra curentului! Sâmbătă ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Sfârşitul primei zile a weekendului, adică sâmbătă seara te gaseste în activitate, in orice caz muncind din greu la un proiect – probabil că este ziua de naştere a unui Berbec sau onomastica vreunui prieten. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminică.

 

LEU Noi speranţe te fac în acest weekend optimist şi motivat. Activitatea cotidiană îţi pare mai puţin obositoare. Eşti în creştere de energie în zodia Berbecului, un semn amical, tot de foc.  Sâmbătă este o zi excelentă pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri la plimbare în oraş, sau mici vizite.  Sigur nu o să le faci tu pe toate, dar zodia Leului are o mulţime de nativi, aşa că, pe total, programul o să fie executat. Duminică este o zi favorabilă, mai putin in ceea ce priveste calatoriile. Stai acasa şi ocupa-te de programul tau obişnuit şi stelele spun ca totul o sa fie bine.

 

 

FECIOARĂ   Pentru majoritatea nativilor este un weekend bun. Sâmbătă, o zi relaxantă şi plăcută, ba chiar interesantă sub aspectul emoţional. Duminică, aspecte favorabile cumpărăturilor inspirate. Dar, după cum am spus în repetate rânduri : nu da şi nu lua bani cu împrumut, astrele nu te favorizează la speculaţii financiare. Decât dacă este în familie şi atunci nu se cheamă „speculaţie financiară” ci „şantaj sentimental”.  O să ai bani pentru cheltuielile curente, ca de obicei, se rezolvă în ultimul minut.  Veşti bune de la rude şi prieteni. 

 

 

BALANŢĂ  Atitudinile tale din acest weekend nu sunt pe placul tuturor. Nu te aventura în medii şi locuri necunoscute, posibil ostile. Zâmbeşte, fii plăcut, tolerant şi perioada o să fie un succes! Poţi reuşi în acest weekend în activităţi legate de mărfuri, publicaţii, jocuri şi sporturi. Asta dacă doreşti neapărat să „reuşeşti” în ceva, nu uita că weekend-ul a fost dat pentru odihnă, relaxare şi odihnă activă, adică distracţie. In general începutul zodiei Berbecului îţi este favorabil şi acest weekend nu face excepţie, dar nu trebuie să-ţi supraapreciezi forţele.

 

SCORPION    În acest weekend eşti mai hotărât decât oricând să-ţi respecţi calea ta, promisiunile făcute ţie însuţi. Acest tip de individualism bine temperat te motivează şi îţi întăreşte tenacitatea!  Weekend-ul acesta este o perioadă benefică şi revigorantă. Primeşti şi dăruieşti multă afecţiune. Este o perioadă excelentă pentru legăturile amoroase (întărirea celor vechi sau stabilirea unor noi relaţii). Este, de asemenea, cea mai bună perioadă pentru afacerile în şi de familie. Dacă nu ai făcut până acum micile pregătiri de primăvară, ei bine, nu cred că mai ai aşa de mult timp! Aşa că apucă-te de treabă, ai toată sâmbăta la dispoziţie. Duminică, singurul aspect negativ se referă la risc – atenţie la incidente sau mici accidente!

 

SĂGETĂTOR   Sedentarismul nu îţi face deloc bine, nici fizic şi nici pe plan psihic. Închiriază o bicicletă, patine cu rotile, fugi prin parc, sau seara, foarte târziu, la sală. Este şi un prilej social! Pune-ţi lucrurile în ordine, atât bunurile cât şi sentimentele. Incercă să începi de pe acum să-ţi organizezi viaţa – este o perioadă favorabilă pentru interesele tale. Cineva, probabil din Vărsător sau din Leu  încercă să profite de bunele intenţii pe care le arăţi, aceasta sâmbătă, cel mai probabil.  Nu este favorabil să-ţi iei nici un angajament sau să faci vreo promisiune. Concentrează-te numai pe treburile de rutină de sâmbătă şi duminică şi nu lăsa să fii deranjat din programul tău.

 

CAPRICORN   O zi de sâmbătă prietenoasă, aşa că dacă timpul este frumos, poţi să ieşi în oraş cu prietenii, familia, cei dragi, ce ai şi tu! Fii cumpătat, nu ascet! Dar, nu pleca la drum lung, pe seară! Atenţie la stările emoţionale, nu te lăsa ofensat sau întristat din nimicuri! Rezolvă cu multa calm discuţiile cu sexul opus – diplomaţia şi intriga au rezolvat mai multe probleme decât certurile şi conflictele. Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Succese neaşteptate sau nu chiar asa de surprinzatoare în carieră. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt preponderent favorabile.

 

VĂRSĂTOR  Promisiunea succesului te face motivat şi alert. Pentru tine e foarte important, fiind vorba despre sentimente! Nu fii sever cu propria personă, oferă-ţi prilejuri de distracţie şi relaxare! Eşti în întârziere şi ştii asta. Stelele spun să te grăbeşti. Pe de altă parte, nu uita că perseverenta oarba este arma celui lipsit de imaginatie. Nu-ti risipi inutil fortele, daca vezi ca nu reusesti, schimba modul de abordare! Sâmbătă aduce, poate, o uşoară îmbunătăţire a situaţiei materiale, sau măcar o promisiune în acest sens. Atenţie la cumpărături, mai ales duminică la prânz.   Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni!

 

 

PEŞTI  În acest weekend hotărârile tale sunt mai mature, mai eficiente şi nu te mai laşi influenţat.  Ai dovada că nu ai pierdut timpul degeaba, că ai experienţa necesară conducerii destinului tău! Evită izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Ascultă cu atenţie, oportunităţile, fie în afaceri, fie în dragoste sunt rare, dar exista. Un ajutor substanţial din partea prietenilor sau al rudelor. Perioada este benefică şi aduce realizări şi noroc.  Partea consistentă a zodiei te ajută să-ţi înţelegeţi mai bine limitările şi să-ţi găseşti drumul de urmat în continuare.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: