Editura Evenimentul si Capital

Câți ne tragem din Adam și Eva, câți din maimuțe! Televizorul, aparatul satanic care înclină balanța Justiției. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 11925 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

28 ianuarie

Horoscop Pe 28 ianuarie s-au născut Alan Alda, Auguste şi Jean Piccard, Arthur Rubinstein, Mihail Barîşnikov, Martha Bibescu, Camil Ressu, Jean Athanasiu, Florina Cercel.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Efrem Sirul, Isaac Sirul, Paladie, Iacob Sihastrul şi Haris.

În „Kalendar”, continuă, până pe 7 februarie, sărbătorile lupilor, cu seria lor de interdicţii ciudate.

A patra zi a Filipilor de iarnă. Ziua de astăzi este „rea de arsuri şi de înec”. Trebuie ţinută ca să nu se întâmple înecul sau arsurile. Normal, nu este bine să te pui rău că... „ăia”, care te pot îneca, sau arde!

Trebuie să realizăm, dragi lupi, padawani şi hobbiţi prezenţa punitivă a celor două elemente primordiale: apa şi focul!

De astăzi încep să fie pregătite măştile şi costumele pentru „schimbarea destinului” şi ascunderea, disimularea, schimbarea numelui şi a înfăţişării celor păcătoşi, ca să nu mai fie recunoscuţi de Dumnezeu, Sfinţi şi mai ales de executor, de Lupul Şchiop şi astfel oamenii să nu mai primescă pedepsa cuvenită.

Un ecou al acestui obicei de la începutul omenirii este carnavalul. De exemplu, carnavalul veneţian, rămas la nivelul Evului Mediu, când a avut maximum de simboluri, costume şi organizare. Dar originea carnavalului este mult mai veche, de la sărbătorile europene ale lupilor, probabil, după unii autori, sărbători vechi de zeci de mii de ani, din neolitic.

La noi „carnavalul” cu măşti şi reprezentări fixe a migrat spre sărbătorile de iarnă ale solstiţiului, Crăciunul, Anul Nou... Ţăranul, în general, iar ţăranul român nu face excepţie, ei bine, ţăranul a fost şi este mai comod, mai conservator, mai uşor de convins să nu facă ceva, decât să muncească, să facă ceva, chiar pentru un carnaval!

Toate aceste reguli, interdicţii, pedepse, sărbători, zei, apoi sfinţi, lupi, Filipi, aveau demult, la începutul istoriei, un singur scop: civilizarea europenilor. Civilizaţia se bazează pe reguli şi, mai ales, pe respectarea lor!

Istoricii sunt de acord asupra faptului că se poate vorbi despre „civilizaţia umană” numai după anul 1780 înainte de Hristos, când a apărut, în Babilon, codul de legi al lui Hamurabbi, sau Hamurappi, 282 de legi, care, multe dintre ele, supravieţuiesc, adaptate, şi astăzi. Legea desparte sălbăticia de civilizaţie. Bună, rea, legea ne-a făcut oameni. Sigur că unii sunt mai mult maimuţe, dar „dura lex, sed lex”! Sigur să sunt multe legi proaste, făcute de maimuţe, de exemplu legea uciderii căţeilor, care consfinţeşte moartea ca o regulă, nu ca o excepţie nefericită. Legi făcute sub presiunea străzii şi a televiziunilor, sub presiunea maimuțelor.

Ştiţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi că primesc curierul de la UE. Ei bine, un scurt raport mi-a atras atenţia. Este vorba exact despre ceea ce vă spuneam, despre justiţie făcută cu şi la televizor. Iată:

“Impactul media asupra deciziilor din justitie în anul 2018. Institutul pentru Politici Publice din Franţa a finalizat o analiza comparativa a condamnarilor penale din anul 2018 si a conţinutului jurnalelor televiziunilor TF1 si France 2, ajungând la concluzia că există o influenţă clara asupra hotărârilor pronunţate. Astfel, analiza arata ca pedepsele pronuntate sunt mai mari dupa ce televiziunile au difuzat cu o seară înainte, reportaje referitoare la anchetele respective, dar se micşoreaza dacă la televizor se avansează ipoteza unei posibile erori judiciare. Acest efect nu se datoreaza evolutiei reale a criminalitatii, ci unei reactii la actualitatea mediatizata. Este vorba despre o influentare pe termen scurt, se mai spune în analiza, deoarece doar reportajele difuzate în ajunul pronuntarii pedepselor conteaza, cu atat mai mult cu cat audienta este mai mare. Pe de alta parte, doar informatiile referitoare la justitie afecteaza pedepsele, in timp ce alte “veşti proaste” despre catastrofe naturale, morți suspecte, demonstrații, vestele galbene, sau creioanele roșii, sau şomaj, de exemplu, nu au niciun efect asupra cuantumului pedepselor. Rezultatele analizei indica si faptul ca media inflenteaza justitia numai în instantele în care hotararile se iau în comun, adica de catre magistrati şi jurati din randul cetatenilor. Hotararile penale pronunţate doar de un judecător, în tribunalele corectionale sau in cele pentru minori, nu sunt afectate de media. Astfel incat, deduce analiza, experienta profesionala pare sa fie un mijloc de limitare a influentei mediei asupra deciziilor din justitie. Intre concluziile analizei efectuate de catre Institutul pentru Politici Publice de la Paris se afla cateva extrem de interesante. Astfel, in medie, fiecare reportaj despre un fapt divers cu intentii criminale difuzat de jurnalele televizate de la orele 20,00, mareste cu 24 de zile durata pedepselor pronunţate a doua zi, in timp ce fiecare reportaj referitor la posibile sau foste erori judiciare micşoreaza pedepsele pronunţate a doua zi cu circa 37 de zile. Aceste efecte sunt legate direct de mediatizarea faptelor şi nu de continutul real a faptelor comise. Probabilitatea achitarii, nu este însa influențată de continuturile mediatizate.”

Interesantă această justiţie influenţată de ceea ce spune unul şi altul, de interesele unuia și altuia. Nu vreau să mă gândesc la un sondaj, la o analiză făcută în România, pe acelaşi subiect. La noi se judecă şi se dau sentinţe cu, şi la televizor. Până când nu o să se intenteze nişte procese răsunătoare cu daune-interes de milioane de euro acestor televiziuni, presei, în general, probabil că va continua acestă practică ilegală de presiune asupra magistraţilor.

Nu ştiu de ce nu se adoptă şi pe la noi nişte legi ca cele de peste ocean. Acolo actul justiţiei este atât de propriu, fără niciun fel de interferenţe, încât nici fotografii nu poţi să faci într-un tribunal, ce să mai spun de dezbateri publice asupra unei cauze în pronunţare. Şi astăzi mai există desenatori de mare clasă care fac, pentru ziarele print, sau online, grafica necesară ilustraţiilor, din sala de judecată, pentru că, repet, nici fotografii nu poți să faci în sala de judecată.

Prin influenţarea perversă a justiţiei, omul civilizat este tras înapoi, în sălbăticie, de către maimuţe! Sunt multe maimuţele, le vedeţi pretutindeni, mereu. Deschideţi televizorul şi gata, vă umpleţi de maimuţe! Doar bunul Dumnezeu a făcut 2 (doi) oameni, şi pe al doilea tot din primul, probabil că nu mai avea material potrivit, restul se trag din maimuţe!

Pe la mijlocul secolului XVII, când populația globului era doar de 660 milioane de… persoane (oameni+maimuțe) un episcop, care avea timp și era amator de matematică, James Devon Bull, evident, un britanic, a calculat după datele din Biblie că progresia exponențială a înmulțirii oamenilor, pornind de la Adam și Eva și considerând că Facerea Lumii a fost cu 5.508 ani înaintea nașterii lui Iisus trebuia să conducă la un total de 0,35 milioane de oameni în anul 1650 când populația globului era de 660 milioane de… persoane. Bunul cleric trage concluzia, pe care a tras-o și Darwin, mult mai târziu! Sursă: ”The Late Great Planet Earth”.

Acum doi ani, ca să se amuze, un matematician evreu, Noah Mordecai, a continuat calculul britanicului. În prezent sunt 2,5 milioane oameni, oameni cu suflet, urmașii lui Adam și Eva și restul până la peste 7 miliarde de… persoane, 8 miliarde în anul 2020, se trag din maimuțe. Aceasta verifică și ceea ce este scris, că în Casa Sufletelor sunt doar 11 milioane de suflete și când toate vor fi la oameni, atunci va fi Sfârșitul Lumii. Tot ca să se amuze, Noah dă și un indiciu ca să recunoaștem pe cei care se trag din maimuțe: se uită, mai mult de două ore pe zi, la televizor!

Având în vedere că statistica arată că, în medie, un român se uită, zilnic, cinci ore la televizor, la aparatul infernal, nu se mai pune problema stabilirii ascendenței, este clară! Ei, sper că nu v-ați pierdut simțul umorului, doar proștii nu au umor!

Cu, sau fără umor, să știți că nu este nicio glumă: mâine este, în definitiv, o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Aspecte amestecate, de sfârșit de ianuarie, așa că evită confuziile şi interpretările greşite, mai ales la serviciu. Dacă nu înţelegi ceva, mai bine cere explicaţii, decât să faci o confuzie, care poate te costă şi bani. 28 ianuarie este o zi în care nativii din Berbec trebuie să lase pe altă dată ambiţiile profesionale şi încăpăţânările nemotivate. Este o vreme când transpirăcioasă, când foarte rece şi genul acesta de climă nu îţi prieşte. Cruţă-ţi forţele, nu intra la uzură nici fizică şi nici mentală. Eforturile pe care le faci, din ambiţie şi mândrie te sleiesc de putere şi te fac vulnerabil. Totuşi, Marte, chiar afectat, poate să îţi aducă o oportunitate neşteptată. Care prilej trebuie analizat pe îndelete - nu te repezi, ca de obicei. Nu te grăbi, dar nici nu refuza! Atenţie la „deochi” şi la durerile de cap. Banii sunt bine aspectaţi, e adevărat că sunt puţini, dar totuşi ai promisiuni că vei primi ceea ce ţi se cuvine!

TAUR Lucruri importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere, ci determină prin ajustări succesive ca partenerii de discuţie să fie de accord cu tine. Ziua de luni, 28 ianuarie pare o perioadă favorabilă prin prilejurile care ţi se oferă mai ales în domeniul serviciului, a activiţii curente, a afacerilor şi a relaţiilor. Perioadele tulburi, cu grad înalt de nedeterminare şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna. În astfel de situaţii tu prevalezi prin aplicarea practică şi pragmatică al unui simţ deosebit al proprietăţii, al banului. Schimbările bruşte şi perioadele de incertitudine si anxietate, adica crizele, îţi sunt favorabile pentru ca te motivează şi îţi permite să-ţi pui la bătaie capacităţile tale de analiză şi sinteză. Atenţie, însă, nu amâna, nu prelungi nejustificat – atunci pierzi! Ai o doză de comoditate ca orice Taur, supus al indolentei Venus. Evită neînţelegerile cu anturajul prin cererea insistentă de explicaţii şi precizări.

Artistul A MURIT! Familia a facut anuntul in urma cu putin timp! Ce tragedie!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
19:06 Președintele Parlamentului European A FĂCUT ANUNȚUL așteptat. Kovesi nici NU ȘTIE ce o așteaptă 16:25 Cerere HALUCINTANTĂ în CAZUL Kovesi. „Să-i RETRAGEM CETĂȚENIA!” 15:30 Kovesi este devastată. SEMNAL NEGRU de la Bruxelles. N-a fost niciodată în cărţi. Breaking news 13:24 Lazăr A CEDAT NEVOS după aroganţa lui Toader. Este CEL MAI DUR ATAC în direcţia ministrului Justiţiei 11:50 Ultima LOVITURĂ pentru KOVESI! PLÂNGERE PENALĂ de la fosta ȘEFĂ a DIICOT, Alina BICA 11:39 Kovesi, AGENT SECRET. Ce scrisoare a primit DRAGNEA: „Nu mai este un SECRET” Breaking news 11:19 Aroganţa lui Toader: I-A DAT BOMBA lui Lazăr chiar pe terenul lui. SĂGEŢI PENTRU CSM şi explicaţii pentru Timmermans. Breaking news 10:30 Kovesi ŞI CEL MAI MARE ABUZ din mandatul la DNA. Cine sunt „MÂNJIŢII DE PE LISTA NEAGRĂ”. Breaking news în Justiţie 18:16 BREAKING NEWS. DEZASTRU pentru KOVESI! Îi FUGE PĂMÂNTUL DE SUB PICIOARE... PRIMELE REZULTATE în procesul de selecție pentru Parchetul European 17:24 Kovesi LOVEȘTE DUR la Bruxelles. Instituțiile europene AU FOST ALERTATE 13:49 Kovesi ARE UN PLAN ASCUNS şi elaborat, cu PUNCT FINAL la Cotroceni. Cine s-ar fi gândit? Breaking news 09:16 Tudose A DEVOALAT MAREA MANEVRĂ de pe axa Dragnea-Toader. CE SE SCHIMBĂ LA DNA? Breaking news 22:49 KOVESI, MITRALIATĂ cu SENTINȚE DEFAVORABILE. Mihaela Iorga Moraru, CONCEDIATĂ ILEGAL! 22:34 „În dosar apare şi numele lui Ţiriac” Breaking news în România. MAI MULTE NUME GRELE sunt implicate 19:42 Date importante din „Dosarul penal Kovesi”. Avionul pentru Popa a costat 130.500 euro, spune Parchetul General 11:59 Să fie acesta SFÂRȘITUL pentru KOVESI? Va fi ANCHETATĂ de CEL MAI MARE DUȘMAN. Cândva a DAT-O AFARĂ, acum s-a întors roata 16:18 BREAKING NEWS. Ce LOVITURĂ pentru KOVESI!... A venit de unde se AȘTEPTA MAI PUȚIN 16:14 BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi este DĂRÂMATĂ! Chris Terhes, despre candidatura lui Kovesi: Nu este eligibilă! 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9”