Evenimentul Zilei > Horoscop > Câți ne tragem din Adam și Eva, câți din maimuțe! Televizorul, aparatul satanic care înclină balanța Justiției. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Câți ne tragem din Adam și Eva, câți din maimuțe! Televizorul, aparatul satanic care înclină balanța Justiției. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Câți ne tragem din Adam și Eva, câți din maimuțe! Televizorul, aparatul satanic care înclină balanța Justiției. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, cinci ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

 

 

 

28 ianuarie

 

 

Horoscop Pe 28 ianuarie s-au născut Alan Alda, Auguste şi Jean Piccard, Arthur Rubinstein, Mihail Barîşnikov, Martha Bibescu, Camil Ressu, Jean Athanasiu, Florina Cercel.

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Efrem Sirul, Isaac Sirul, Paladie, Iacob Sihastrul şi Haris.

 

În „Kalendar”, continuă, până pe 7 februarie, sărbătorile lupilor, cu seria lor de interdicţii ciudate.

 

A patra zi a Filipilor de iarnă. Ziua de astăzi este „rea de arsuri şi de înec”. Trebuie ţinută ca să nu se întâmple înecul sau arsurile. Normal, nu este bine să te pui rău că… „ăia”, care te pot îneca, sau arde!

 

Trebuie să realizăm, dragi lupi, padawani şi hobbiţi prezenţa punitivă a celor două elemente primordiale: apa şi focul!

 

De astăzi încep să fie pregătite măştile şi costumele pentru „schimbarea destinului” şi ascunderea, disimularea, schimbarea numelui şi a înfăţişării celor păcătoşi, ca să nu mai fie recunoscuţi de Dumnezeu, Sfinţi şi mai ales de executor, de Lupul Şchiop şi astfel oamenii să nu mai primescă pedepsa cuvenită.

 

Un ecou al acestui obicei de la începutul omenirii este carnavalul. De exemplu, carnavalul veneţian, rămas la nivelul Evului Mediu, când a avut maximum de simboluri, costume şi organizare. Dar originea carnavalului este mult mai veche, de la sărbătorile europene ale lupilor, probabil, după unii autori, sărbători vechi de zeci de mii de ani, din neolitic.

 

La noi „carnavalul” cu măşti şi reprezentări fixe a migrat spre sărbătorile de iarnă ale solstiţiului, Crăciunul, Anul Nou… Ţăranul, în general, iar ţăranul român nu face excepţie, ei bine, ţăranul a fost şi este mai comod, mai conservator, mai uşor de convins să nu facă ceva, decât să muncească, să facă ceva, chiar pentru un carnaval!

 

Toate aceste reguli, interdicţii, pedepse, sărbători, zei, apoi sfinţi, lupi, Filipi, aveau demult, la începutul istoriei, un singur scop: civilizarea europenilor. Civilizaţia se bazează pe reguli şi, mai ales, pe respectarea lor!

 

Istoricii sunt de acord asupra faptului că se poate vorbi despre „civilizaţia umană” numai după anul 1780 înainte de Hristos, când a apărut, în Babilon, codul de legi al lui Hamurabbi, sau Hamurappi, 282 de legi, care, multe dintre ele, supravieţuiesc, adaptate, şi astăzi. Legea desparte sălbăticia de civilizaţie. Bună, rea, legea ne-a făcut oameni. Sigur că unii sunt mai mult maimuţe, dar „dura lex, sed lex”! Sigur să sunt multe legi proaste, făcute de maimuţe, de exemplu legea uciderii căţeilor, care consfinţeşte moartea ca o regulă, nu ca o excepţie nefericită. Legi făcute sub presiunea străzii şi a televiziunilor, sub presiunea maimuțelor.

 

Ştiţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi că primesc curierul de la UE. Ei bine, un scurt raport mi-a atras atenţia. Este vorba exact despre ceea ce vă spuneam, despre justiţie făcută cu şi la televizor. Iată:

 

“Impactul media asupra deciziilor din justitie în anul 2018. Institutul pentru Politici Publice din Franţa a finalizat o analiza comparativa a condamnarilor penale din anul 2018 si a conţinutului jurnalelor televiziunilor TF1 si France 2, ajungând la concluzia că există o influenţă clara asupra hotărârilor pronunţate. Astfel, analiza arata ca pedepsele pronuntate sunt mai mari  dupa ce televiziunile au difuzat cu o seară înainte, reportaje referitoare la anchetele respective, dar se micşoreaza dacă la televizor se avansează ipoteza unei posibile erori judiciare. Acest efect nu se datoreaza evolutiei reale a criminalitatii, ci unei reactii la actualitatea mediatizata. Este vorba despre o influentare pe termen scurt, se mai spune în analiza, deoarece doar reportajele difuzate în ajunul pronuntarii pedepselor  conteaza, cu atat mai mult cu cat audienta este mai mare. Pe de alta parte, doar informatiile referitoare la justitie afecteaza pedepsele, in timp ce alte “veşti proaste” despre catastrofe naturale, morți suspecte, demonstrații, vestele galbene, sau creioanele roșii, sau şomaj, de exemplu, nu au niciun efect asupra cuantumului pedepselor. Rezultatele analizei indica si faptul ca media inflenteaza justitia numai în instantele în care hotararile se iau în comun, adica de catre magistrati şi jurati din randul cetatenilor. Hotararile penale pronunţate doar de un judecător, în tribunalele corectionale sau in cele pentru minori, nu sunt afectate de media. Astfel incat, deduce analiza, experienta profesionala pare sa fie un mijloc de limitare a influentei mediei asupra deciziilor din justitie. Intre concluziile analizei efectuate de catre Institutul pentru Politici Publice de la Paris se afla cateva extrem de interesante. Astfel, in medie, fiecare reportaj despre un fapt divers cu intentii criminale difuzat de jurnalele televizate de la orele 20,00, mareste cu 24 de zile durata pedepselor pronunţate a doua zi, in timp ce fiecare reportaj referitor la posibile sau foste erori judiciare micşoreaza pedepsele pronunţate a doua zi cu circa 37 de zile. Aceste efecte sunt legate direct de mediatizarea faptelor şi nu de continutul real a faptelor comise. Probabilitatea achitarii, nu este însa influențată de continuturile mediatizate.”

Interesantă această justiţie influenţată de ceea ce spune unul şi altul, de interesele unuia și altuia. Nu vreau să mă gândesc la un sondaj, la o analiză făcută în România, pe acelaşi subiect. La noi se judecă şi se dau sentinţe cu, şi la televizor. Până când nu o să se intenteze nişte procese răsunătoare cu daune-interes de milioane de euro acestor televiziuni, presei, în general, probabil că va continua acestă practică ilegală de presiune asupra magistraţilor.

Nu ştiu de ce nu se adoptă şi pe la noi nişte legi ca cele de peste ocean. Acolo actul justiţiei este atât de propriu, fără niciun fel de interferenţe, încât nici fotografii nu poţi să faci într-un tribunal, ce să mai spun de dezbateri publice asupra unei cauze în pronunţare. Şi astăzi mai există desenatori de mare clasă care fac, pentru ziarele print, sau online, grafica necesară ilustraţiilor, din sala de judecată, pentru că, repet, nici fotografii nu poți să faci în sala de judecată.

Prin influenţarea perversă a justiţiei, omul civilizat este tras înapoi, în sălbăticie, de către maimuţe! Sunt multe maimuţele, le vedeţi pretutindeni, mereu. Deschideţi televizorul şi gata, vă umpleţi de maimuţe! Doar bunul Dumnezeu a făcut 2 (doi) oameni, şi pe al doilea tot din primul, probabil că nu mai avea material potrivit, restul se trag din maimuţe!

Pe la mijlocul secolului XVII, când populația globului era doar de 660 milioane de… persoane (oameni+maimuțe) un episcop, care avea timp și era amator de matematică, James Devon Bull, evident, un britanic, a calculat după datele din Biblie că progresia exponențială a înmulțirii oamenilor, pornind de la Adam și Eva și considerând că Facerea Lumii a fost cu 5.508 ani înaintea nașterii lui Iisus trebuia să conducă la un total de 0,35 milioane de oameni în anul 1650 când populația globului era de 660 milioane de… persoane. Bunul cleric trage concluzia, pe care a tras-o și Darwin, mult mai târziu! Sursă: ”The Late Great Planet Earth”.

Acum doi ani, ca să se amuze, un matematician evreu, Noah Mordecai, a continuat calculul britanicului. În prezent sunt 2,5 milioane oameni, oameni cu suflet, urmașii lui Adam și Eva și restul până la peste 7 miliarde de… persoane, 8 miliarde în anul 2020, se trag din maimuțe. Aceasta verifică și ceea ce este scris, că în Casa Sufletelor sunt doar 11 milioane de suflete și când toate vor fi la oameni, atunci va fi Sfârșitul Lumii. Tot ca să se amuze, Noah dă și un indiciu ca să recunoaștem pe cei care se trag din maimuțe: se uită, mai mult de două ore pe zi, la televizor!  

Având în vedere că statistica arată că, în medie, un român se uită, zilnic, cinci ore la televizor, la aparatul infernal, nu se mai pune problema stabilirii ascendenței, este clară! Ei, sper că nu v-ați pierdut simțul umorului, doar proștii nu au umor!

Cu, sau fără umor, să știți că nu este nicio glumă: mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

☼     ♂      ♀

 

 

BERBEC Aspecte amestecate, de sfârșit de ianuarie, așa că evită confuziile şi interpretările greşite, mai ales la serviciu. Dacă nu înţelegi ceva, mai bine cere explicaţii, decât să faci o confuzie, care poate te costă şi bani. 28 ianuarie este o zi în care nativii din Berbec trebuie să lase pe altă dată ambiţiile profesionale şi încăpăţânările nemotivate. Este o vreme când transpirăcioasă, când foarte rece şi genul acesta de climă nu îţi prieşte. Cruţă-ţi forţele, nu intra la uzură nici fizică şi nici mentală. Eforturile pe care le faci, din ambiţie şi mândrie te sleiesc de putere şi te fac vulnerabil.  Totuşi, Marte, chiar afectat, poate să îţi aducă o oportunitate neşteptată. Care prilej trebuie analizat pe îndelete – nu te repezi, ca de obicei. Nu te grăbi, dar nici nu refuza! Atenţie la „deochi” şi la durerile de cap. Banii sunt bine aspectaţi, e adevărat că sunt puţini, dar totuşi ai promisiuni că vei primi ceea ce ţi se cuvine! 

 

TAUR Lucruri importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere, ci determină prin ajustări succesive ca partenerii de discuţie să fie de accord cu tine. Ziua de luni, 28 ianuarie pare o perioadă favorabilă prin prilejurile care ţi se oferă mai ales în domeniul serviciului, a activiţii curente, a afacerilor şi a relaţiilor. Perioadele tulburi, cu grad înalt de nedeterminare şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna. În astfel de situaţii tu prevalezi prin aplicarea practică şi pragmatică al unui simţ deosebit al proprietăţii, al banului. Schimbările bruşte şi perioadele de incertitudine si anxietate, adica crizele, îţi sunt favorabile pentru ca te motivează şi îţi permite să-ţi pui la bătaie capacităţile tale de analiză şi sinteză. Atenţie, însă, nu amâna, nu prelungi nejustificat – atunci pierzi! Ai o doză de comoditate ca orice Taur, supus al indolentei Venus. Evită neînţelegerile cu anturajul prin cererea insistentă de explicaţii şi precizări.

 

 

GEMENI Planurile, proiectele care încep astăzi pot aduce în viitor rezultate bune, în domeniul intereselor personale. O ținută “la patru ace”, vorba francezului, dar şi o dispoziţie schimbatoare îţi pot marca ziua. Îţi plac utopiile tehnologice, dar nu te apuca să cumperi astăzi aspiratorul cu apă de două mii de dolari sau bicicleta ergonomică din titan de cinci mii de euro. În primul rând pentru că nu ai banii ăştia! Apoi, prima jumătate a zilei trece repede pentru că ai de lucru şi zodia ta este a oamenilor rapizi, ca argintul viu! Dar nu poţi să nu te gândeşti la starea ta, ca persoană cinstită şi decentă! Care stare te face sa dai curs oricăror utopii benefice în dauna aberaţiilor logice. Nu mai compara. Nu te mai gândi la hoţii care se îmbogăţesc şi la curtezanele celebre care o duc bine fără să muncească. Nu sunt din lumea ta, sunt dintr-o lume paralelă, cea a infractorilor. Iar tot sistemul ăsta este o cloacă, încă mai perversă şi mai rea decât comunismul, pentru că promite premiul suprem, libertatea, fără să-ţi dea mijloacele ca să fi liber. Oricum, drumul spre Infern este pavat cu intentii bune aşa că o sa pierzi o ocazie mare cât roata carului, cu gândul la filosofii. Pentru că te-am averizat, poţi să fii mai atent şi să nu ratezi!

 

RAC Încearcă să găseşti azi soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată, după cum arată planetele colective şi Soarele, în suspensie, amânată, sau cu o rezolvare parţială temporară. Foarte bune rezultate în domeniul familiei şi al relaţiilor sociale. In general ziua de astăzi iti este favorabilă,  mai puţin pentru afaceri financiare. După cum spuneam, stelele te avantajeaza in dragoste şi în relaţiile familiale. Daca cele doua domenii se confundă, atunci ai un noroc dublu! Dacă nu, nu! Evită nerăbdarea şi graba, mai ales după orele 15, adică după amiaza şi seara. Trebuie să ai mai multă încredere în propriile forţe şi să încetezi să căuţi perfecţiunea. Oricum, ori nu există, ori nu serveşte la nimic! Banii vin, metodic și încet, ca picăturile, din aceleaşi surse ca şi pâna în prezent, dar nu astăzi!

 

LEU Cei pe care îi întâlneşti astăzi, par că sunt binevoitori. Afacerile personale sunt destul de bine aspectate, mai ales pe seară. Cineva aşteaptă un răspuns, dar nu trebuie să te grăbeşti. Noi prietenii şi/sau alianţe. O parte din Lei, cei născuţi în primul decan, au parte de o nerealizare care îi pune pe gânduri. Şi trebuie să facă o schimbare, pentru că lucrurile nu pot merge aşa. Se aproprie nişte termene, nervozitatea creşte. Nu-ti pune nădejdia în ajutorul familiei sau al anturajului – trebuie din nou să te descurci singur. Mare nervozitate şi oboseală în acestă perioadă, cu toate că ai acelaşi program supraâncărcat  – sau tocmai de aceea. O realizare notabilă în a doua jumătate a perioadei, adică pe seară. Nu te lăsa coplesit de rutina zilnică, căuta să te distrezi şi să ai noi cunostiinte sau chiar prieteni. Atenţie la regimul alimentar şi la viroze. Sănatatea este mediocră pentru nativii din prima parte a zodiei si bună pentru restul.

 

FECIOARĂ Chiar dacă ai dreptate şi spui numai adevarul, nu te poţi opri să nu faci câteva remarci mai acide despre familie sau prietenii tăi. Nu te mai repezi să împungi, zâmbeşte cu gura închisă! Cu o zodie bine aspectată, ar trebui ca ziua de 28 ianuarie să fie pentru Fecioare începutul unei perioade hai să zicem, vesele. Nu rata ocaziile din cauza detaliilor sau a suspiciunii caracteristice zodiei.  Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar nu te implica total. Nici nu poţi, nu te lasă caracterul. Şi bine faci! Unele surprize plăcute, dar până la urmă previzibile – din partea copiilor sau a fraţilor mai mici. Pentru un procent din Fecioare: în scenariul pe care-l construiesti lipsesc unele amanunte, dar fiind vorba de afaceri si bani nu trebuie sa uiţi nici un detaliu. Orice inceput este decadent și nesigur!

 

BALANŢĂ O zi favorabilă, directă, clară, aşa că fii atent la ceea ce îţi comunică familia sau prietenii. Stelele au şi ele un moment de transparenţă. Comunică cu prietenii de departe. Veşti bune. Planetele şi indicatorii astrologici iţi sunt favorabili. Astăzi poţi reuşi ceva mai bine în activităţi legate de mărfuri şi bunuri de consum. Foloseste-ţi cu isteţime resursele pe care le ai şi nu împrumuta bani. Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Nu lua bârfele şi zvonurile în serios.  Lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fi selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen foarte lung. Pe de alta parte nu exagera cu analiza si sinteza. Cel mai adese lucrurile sunt dezarmant de simple. Sanatatea este bună, eşti usor obosit şi începi să-ţi pui unele întrebări şi nici nu prea ai mult chef de efort. Banii vin si ei, dar cu greutate şi nu astăzi!

 

 

SCORPION  O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca. Fereşte-te să iei decizii bazându-te pe informaţiile aduse de cei care poartă vorbele, dar nu sunt persoane onorabile, de încredere! Dacă vrei sa pleci undeva, intr-o calatorie sau delegatie, mai bine amană. Astăzi nu este loc nici de începerea unui concediu, pentru extravaganţii care doresc, sau sunt programaţi de şefi, în concediu iarna. Lasă medicamentele şi remediile neprescrise deoparte şi mai ales continua căutare a adevărului „absolut”: tot nu ai ce face cu el, nici nu te eliberează, nici nu te face mai puternic, ci doar te doare. Poţi să primeşti o veste despre nişte realizări mici, dar care pot să te bucure mult. De asemenea supravegheaza-ti regimul alimentar. Configuratia astrologică indica mai multe posibilitaţi sa ieşi din criza de timp in care te-ai bagat de nici nu mai şti cum. Posibile schimbări şi veşti plăcute. Fii la obiect în ceea ce vrei sa spui. Evită divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Sanatatea este mediocru spre bine aspectata, iar banii nu sunt in cele mai bune configuraţii, cheltuieşti mult, câştigi mediocru.

 

SĂGETĂTOR Când crezi că ai reuşit să-i păcăleşti pe toti, atunci se întâmplă şi aflii ca toţi au complotat împotriva ta. Comic, nu? Dar, pentru ce sunt făcuţi prietenii! O zi ca de carnaval veneţian! Caracteristic zilei de luni, 28 ianuarie este dorinţa ta de… altceva, de schimbare. Care se va manifesta şi în regimul alimentar şi în abordarea cu mult curaj a unor proiecte noi. Dar şi printr-un maxim emoţional care te face să vrei să cunoşti şi alţi parteneri sau partenere. Atât în afaceri cât şi în viaţa de zi de zi. Frenezia noului te ţine puţin după care revii la obişnuinţa cotidiană.  Perioada iti este in general favorabila – nu se intrevad eşecuri. Zi de cumpărături de completare după consumul din weekend şi poate chiar de ceva nou, relativ important pentru tine, cu toate că se spune că în ziua de luni nu este bine să scoţi bani din buzunar!

 

CAPRICORN O zi plină de aspecte favorabile, profită de ele, dar cu masură, pentru ca stelele arată, nu determină desfăşurarea unui eveniment. Totuşi, este bine să eviţi subiectele din planul emotiv. Dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Ai o mare dorinţă de a dărui şi chiar faci mici cadouri, aşa, fără motiv, sau cu motiv evident, că aşa vrei tu!  Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu sau la şcoală. Nu uita că ceea ce este important pentru tine, poate să nu fie interesant pentru cei din jur. Iar tu vrei să placi celor din jur! Cu toate ca vremea si vremurile te influenţează negativ şi treci printr-o perioadă mediocră, fă în aşa fel ca să nu fie vizibil pentru anturaj. Oricum, te simţi excelent! Nu te enerva, oricum nu este la îndemana ta rezolvarea problemei cu care te confrunţi mai pe seară.  Sănatatea este bună şi chiar şi banii sunt intr-o dinamica pozitiva.

 

VĂRSĂTOR Pe plan sentimental, sau în relaţia ta, astăzi este mai bine să iei tu iniţiativa ca să te bucuri de elementul surpriză, decat să te trezesti în faţa unei situaţii în care să dai explicaţii. Intalniri aranjate cu grija sau intamplatoare – dar care influenteaza strategic viitorul tau. Este ceva pe elementul apa – care element iti este favorabil in aceasta perioada, chiar dacă tu eşti semn de aer. Se spune că aerul combinat cu apa dă… şampanie! Pe de alta parte Jupiter face ca toate lucrurile mari, importante, de anvergura – sa intarzie sau sa iasa putin ciobite – influenţa lui Saturn din Capricorn. Adica socoteala de acasa nu se potriveşte cu cea din targ. Mai sunt inca doua-trei situatii care evolueaza bine – poate nu chiar cum te asteptai, dar cu putin efort, poţi să reuşeşti.

 

PEŞTI O zi bună, chiar foarte bună. Astăzi entuziasmul iţi este întrecut doar de buna dispoziţie şi de un optimism mai mult decât binevenit, care te motivează şi este sursă de energie pozitivă! Totuşi, nu te îndulci la proiecte noi, mai ales în domenii aiurea, elitiste sau foarte tehnologice, eventual de înaltă tehnologie. Este şi un aspect ilegal, sau juridic, în toată povestea asta, dar este pe termen foarte lung şi nu este major. Sfaturile stelelor sunt să nu faci promisiuni şi să nu rişti nimic în această perioadă. Este doar o zi, trece şi este bună în ale domenii. Este o zi din multele pe care o să le mai ai. Amână, dacă poţi! Limitează-te doar la activităţile curente, întâlneşte doar oameni cunoscuţi, eventual verificaţi şi/sau devotaţi şi care în mod logic nu pot să-ţi facă probleme prea mari. Cu anturajul apropiat zâmbeşte larg şi evită orice discuţie care poate degenera in replici şi reproşuri.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: