Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP România de ce nu cere despăgubiri Ungariei? Dezvoltarea supercomputerelor europene. Întâlnirea de la Londra

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9314 Vizualizari

HOROSCOP Pe 10 august 1675 Regele Charles al II-lea al Marii Britanii a pus piatra de fundaţie la Observatorul Regal, cunoscut astăzi sub numele de Greenwich. În 1787, tot în această zi de august, 10, Mozart termina ”Eine Kleine Nachtmusik”. În 1821, la 10 august, Missouri a devenit al 21-lea stat al Uniunii. La 10 august 1864 se stabilea "Smithsonian Institution" la Washington, iar pe 10 august 1889 Dan Rylands de la Hope Glass Works din Barnsley, Yorkshire, patenta tirbuşonul, o invenţie dragă românilor!

HOROSCOP Pe 10 august s-au născut Raffaello Di Nola, Ian Anderson, Rhonda Fleming, Camillo Benso di Cavour, Jorge Amado, Tamara Buciuceanu-Botez, Barbu Cioculescu, Nicolae Prelipceanu, Dan Mihai Goia.

HOROSCOP În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Lavrentie, Sixt din Roma şi Ipolit. Nimic în “Kalendar”.

"Evenimentul Zilei" din 10 august 1675 a fost că Regele Charles al II-lea al Marii Britanii a pus piatra de fundaţie la Observatorul Regal, cunoscut astăzi sub numele de Greenwich. În 1787, tot în această zi de august, 10, Mozart termina ”Eine Kleine Nachtmusik”. În 1821, la 10 august, Missouri a devenit al 21-lea stat al Uniunii. La 10 august 1864 se stabilea "Smithsonian Institution" la Washington, iar pe 10 august 1889 Dan Rylands de la Hope Glass Works din Barnsley, Yorkshire patenta tirbuşonul, o invenţie dragă românilor! În 1893 Dr. Rudolf Diesel testa la Krupps, motorul lui revoluționar. Sursă: ”Book of Days”, paginile 398,399.

Observați, dragi lupi, padawani și hobbiți sunt evenimente pozitive, constructive, de care ne aducem aminte cu plăcere. Celelalte evenimente, negative, nu mă interesează, decât din punct de vedere istoric, cine nu știe istorie, repetă greșelile trecutului!

HOROSCOP Greșeli ale trecutului pe care le repetă politicienii. Am doi prieteni maghiari. Unul dintre ei este un nobil, la propriu și figurat, se numește Zoltan Tussai. Familia lui este pomenită începând din secolul XI. L-am sunat ieri pentru că am găsit într-un script, că, un nobil Tussai, din jurul Clujului, era în fruntea unui detașament de secui, sub comanda lui Albert Kiraly, în bătălia de la Călugăreni, din anul 1595. Mi-a confirmat că, probabil, dacă nu cu siguranță, a fost un strămoș al lui. Români și secui luptând împreună, ce imagine frumoasă, care nu trebuie uitată!

HOROSCOP Mai am un prieten, de pe lîngă Târgu Mureș. Face naveta, săptămânal, are un post bun la o bancă, la o multinațională, în București. Are o mașină bună, el este tânăr, așa că face cinci-șase ore până la București. Pleacă de la el luni dis-de-dimineața, o ia prin pasul Buzău, la ora opt este în fața pustniciei mele și intră ca la el acasă și pune cafeaua pe foc. Cățeii nu-l mai latră, îl știu deja. Folosește baia și apoi începe să cânte rise and shine. Eu nu am încontro, mă trezesc. Îmi aduce cornuri proapete-prospete, absolut delicioase, luate de pe drum, numai el știe brutăria deschisă așa de dimineață. Vorbim de una, de alta, un sfert de oră, la cafea și corn, apoi invariabil zice: ”Gata, trebuie să mă duc, am o bancă de deschis!”

Luni, a trecut, ca deobicei, pe la mine, prin pustnicie. Am făcut politică. Eu îl criticam pe Kelemen Hunor, el îl apăra și îl lăuda. Până la urmă, cam enervat, a spus: De ce România nu cere despăgubiri Ungariei, daune-interes, pentru folosirea Transilvaniei timp de o mie de ani și pentru Diktat? În dreptul bancar dacă nu ceri ceva, însemnă că știi că nu este așa, sau nu ai dreptul! Ne-am uitat unul la altul și am izbucnit în râs, ca unii care au făcut o prostioară! A rămas ca el să calculeze, ca un bancher ce este, la cât s-ar ridica factura pe care România trebuie să o prezinte Ungariei. Foarte în glumă…

Nu știu cine își bagă mereu coada între maghiari și români, de fapt știu foarte bine. O alianță Polonia-Ungaria-Cehia-Slovenia-Slovacia-România, în mijlocul Europei, nu ar place deloc, dar deloc, celor mari și tari!

HOROSCOP Acum vă rog să vă uitați la informațiile primite de la Bruxelles, ca de obicei, la mijlocul săptămânii:

HOROSCOP Comisia Europeană a lansat o consultare privind inițiativa UE de a dezvolta supercomputerele europene. Prin consultare se solicită avize privind dezvoltarea viitoare a computerelor de mare putere. Rezultatele consultării vor contribui la sprijinirea dezvoltării viitoarei generații de calculatoare și a infrastructurii de date din Europa. Calculul de înaltă performanță are un potențial enorm pentru știință, societate și investiții în Uniunea Europeană, datorită capacității sale de a analiza cantități mari de date în timp real. Acesta poate aborda în mod eficient provocările din societate, științifice, în domenii precum dezvoltarea medicinei personalizate, decodificarea creierului uman, prognoza schimbărilor climatice și atenuarea dezastrelor industriale și naturale la scară largă. În procesul de revizuire intermediară a Strategiei privind piața unică digitală din 2017 și în Inițiativa europeană a cloudului din 2016, Comisia a anunțat propuneri pentru o inițiativă europeană de înaltă performanță în materie de calcul, definind-o ca un element esențial pentru viitorul cercetării și industriei europene. Sunt necesare investiții majore pentru a dezvolta următoarea generație de supercomputere. Prin urmare, este esențial ca statele membre ale UE, sectorul public și cel privat să își unească forțele printr-o inițiativă europeană. Sprijinul pentru dezvoltarea unei infrastructuri integrate de calcul și de înaltă performanță în Europa a fost stimulat anul acesta de Declarația "EuroHPC" semnată până acum de nouă state membre ale UE: Belgia, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Portugalia, Slovenia și Spania. Toate celelalte state membre sunt invitate și ele să semneze declarația. Convorbirile vor dura până la 5 septembrie 2017. Rezultatele vor fi utilizate pentru pregătirea inițiativei europene de calcul de înaltă performanță. Comisia intenționează să adopte inițiativa în 2018. Toți cei interesați - academicieni și cercetători, reprezentanți și asociații din sectorul privat și public - pot participa la consultări.

Mai multe la http://europa.eu/rapid/midday-express-04-08-2017.htm

HOROSCOP Experți în managementul datelor de la NetApp, experți din industria media de la Vice Media și Pixit Media, s-au întâlnit la Londra, pentru a discuta despre impactul datelor într-o industrie perturbată rapid de schimbarea așteptărilor consumatorilor.

Transformarea digitală în industria media este o oportunitate de 1,3 trilioane de dolari, iar cei prezenți la masa rotundă s-au exprimat în favoarea folosirii de către companiile media a datelor pentru a construi noi strategii și conținuturi orientate spre o nouă generație de consumatori.

Rolul datelor din industria media s-a schimbat de la simplele fișiere video stocate pe hard disk, la includerea de metadate complexe, o multitudine de formate specifice și tehnologie avansată de învățare a mașinilor, capabile să sorteze toate acestea pentru a gestiona inteligent și arhive de mari dimensiuni.

Toby Taylor, șeful departamentului de tehnologie de la Vice Media, a declarat că oamenii își prioritizează consumul înaintea altor factori, ceea ce înseamnă că media trebuie să-și schimbe modul tradițional de difuzare. "Pentru că suntem o companie media globală, ne bazăm pe posibilitatea de a muta date în și din cloud pentru a obține conținut pentru spectatorii noștri. De exemplu, pentru platforma noastră Vice News, putem filma în Londra, putem edita în Londra, iar apoi trimitem la New York pentru editări finale și se difuzează acolo ", a mai spus Toby Taylor. Sean Baker, Chief Sales Officer, Pixit Media, a adăugat: "Oamenii ne întreabă cum să obțină computere de putere (pentru editare video și difuzare de 4K) bazate pe datacenter sau pe cloud. Cred că aceasta va fi una dintre cele mai mari schimbări pe care le vom vedea în viitorul apropiat. Din perspectiva Pixit, aceasta este din ce în ce mai mult o oportunitate pentru noi de a oferi infrastructură bazată pe propriile noastre soluții. " Grant Caley, tehnician șef la NetApp, în Marea Britanie a declarat că: "Una dintre provocările pe care le aduce transformarea digitală este că viteza de acces la informații trebuie să fie mult mai rapidă. Astfel, vedem că cei care lucrează cu echipamente depășite, trebuie acum să utilizeze tehnologii și acceleratoare mai rapide pentru a le oferi consumatorilor informații. Clienții nu sunt dispuși să mai aștepte conținutul lor. "

Nick Thurlow, director general al NetApp, a conchis: "Vorbim, așadar, despre date. Cu 15 până la 20 de ani în urmă, datele erau simple noțiuni - erau declarații bancare și foi de calcul. Atât. Acum circulă cantități uriașe de date și folosirea lor este larg răspândită și diversificată. Există tipuri diferite de media, de la preluarea de informații până la difuzarea live. Peisajul este dinamic și se schimbă tot timpul. "

http://advanced-television.com/2017/08/02/netapp-the-changing-role-of-data-in-broadcast-industry/

HOROSCOP Nu știu ce să fac, sunt enervat, neliniștit și tulburat - o vecină, Dorina, mi-a învinuit cățelușele că au intrat pe sub gard și i-au furat o găină! Mai mult, în nebunia ei funciară amenință că o să le otrăvească. Cățelușele mele mai mult stau în casă, iar de mâncat mănâncă mai bine ca mine, sau domniile voastre. Am văzut o găurică pe sub gard, nici să bage lăbuțele nu intrau. Probabil că a fost un motan, sau o nevăstuică, fără a mai pomeni de ulii care sunt tot timpul pe cer. Probleme de vecinătate, avocata mea mi-a spus să depun plângere penală la Poliție, că altfel scelerata nu se potolește. Ce să mai zic de români și maghiari, când vecina mea mă dușmănește pentru că nu am invitat-o la nunta fiicei mele, dar ea nu m-a invitat la nunta fiicei ei, Mihaela! Românisme... dar eu cred că nimeni de pe Pământul ăsta nu vrea să aibă un dușman ca mine, un pustnic, un solomonar, poate, ultimul! Decât să ne dușmănim, mai bine un cântec vesel să cântăm!

CUTREMUR in USR! LOVITURA pentru Dan Barna, chiar in fieful partidului

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI