Evenimentul Zilei > Horoscop > Partea comică a războiului. Khinzir, Dulock și Bair. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Partea comică a războiului. Khinzir, Dulock și Bair. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Partea comică a războiului. Khinzir, Dulock și Bair. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Când au văzut prima dată un tanc, Khinzir, Dulock și Bair au fost extrem de încântați. Asta da, pradă, au exclamat! Au intrat în tanc, s-au învârtit, au măsurat, s-au dus la o sută de metri, apoi la două sute de metri, numai ei știau ce fac. Căpitan, au spus la sfârșit Khinzir, Dulock și Bair, tancul prost făcut. Noi putem împușca repede-repede pe cei dinăutru, de la două sute de metri!

7 iunie

 

Horoscop Pe 7 iunie s-au născut Paul Gauguin, Tom Jones, Prince, Rocky Graziano, Virginia Apgar, Dean Martin, Henri Coandă, Radu Duda.

 

Horoscop Pe 7 iunie sunt Sfinții: Teodot, Antim, Zenaida şi Sebastiana. Nimic în ”Kalendar”.

 

Doamnelor și domnilor, dragii mei lupi, padawani și hobbiți, m-am uitat cu sfințenie la ceremoniile din Normandia. Câtă deosebire între ceea ce se întâmpla în Normandia față de Valea Uzului!

 

Așa că în fața ridicolului mi-am aminti câteva episode comice din WW2.  

 

Povestea noastră de astăzi este din Dosarele Maigret. Sunt acolo 27 de cazuri. V-am povestit cum și când am primit din State dosarele adevăratului comisar Maigret. Unele dintre cazuri au câteva file, altele sute de pagini. V-am mai povestit și altădată, cred, dar repetiția este mama învățăturii și mereu apar noi cititori.

 

Istoria pe care o să v-o povestesc este absolut adevărată, are multe autentificări în dosarul respectiv, tocmai pentru insolitul și ridicolul subiectului. Comisarul francez a scris, cu un stilou, probabil, pe coperta cazului: ”drôle de guerre” și a pus trei semne mari de exclamare. Bun, ”drôle de guerre” mai a însemnat și perioada ciudată, de cam opt luni de zile, de la declararea WW2.

Dar, citind dosarul cu coperți cafenii am realizat că într-adevăr era vorba despre WW2, cum simplifică americanii, dar avea sensul de „comediile războiului”. Haideți să vedem dacă este așa.

 

Istoria noastră începe în octombrie 1942 în mijlocul Asiei, în Altai. Probabil că niciodată nu ați mai auzit de Altai. Este cea mai ciudată zonă de pe pâmânt, cu o amestecătură de rase și etnii care nu mai există în alt loc pe Pământ. Undeva între Mongolia, China și Kazakhstan. Printre cei de acolo se numărau și kalamukii, o etnie aparent mongoloidă, se pare că sunt urmașii hunilor albi, dar care vorbea o limbă ciudată, nu se înțelegeau cu nimeni din jur. Kalamukii erau și sunt munteni și excelenți vânători. Aveau și au câteva obiceiuri mai aparte și o ceramică foarte frumoasă. Religia nu i-a interesat niciodată, 98% dintre ei s-au declarat ”spirituali, dar nu religioși”. Animiști, probabil.

 

Pe 26 octombrie 1942 trei kalamuki mergeu pe jos prin pustiul pietros dintre Muntele Belukha, unde erau satele lor și orașul Koș Agah, undeva, într-o vale. Cei trei erau vânători tineri, între 18 și 20 de ani, de o rezistență extraordinară. Puteau să stea și o zi întreagă nemișcați, în zăpadă alpină, până când vânatul lor s-ar fi apropiat la  suta de metri la care trăgeau flintele lor din secolul XIX. Se duceau în oraș, unde în acele zile urma să aibă loc un mare târg. Contrar celor afirmate de sociologi, când doi oameni străini se întâlnesc, nu încearcă să se omoare, ci să-și vândă unul altuia diferite obiecte, să facă schimb. Cei trei erau nedespărțiți și au trecut la fel, împreună, prin cele mai mari aventuri posibile. Comice și tragice, în același timp.

 

Plecaseră la târg cu comoara celor trei familii: un fișic de monede de argint, ruble țariste și câteva bijuterii. Sperau să poată cumpăra trei carabine moderne Mosin, ca să poată să vâneze mai eficient. Mosin-Nagant cum li se spune în Occident, dar rușii le spun simplu, Mosin.

 

Au ajuns la oraș, dar toată lumea era supărată. Acolo au aflat că este război. Cine, cu cine? Kalamukii nu au întrebat, nici nu ar fi știut în ce limbă. În rusă știau doar două vorbe ”vintovka Mosina”, carabina Mosin, și întrebau în stânga și în dreapta. Orășenii, cu fețe triste, i-au îndreptat. Au observat că mai mulți tineri mergeau pe același drum. În piața centrală orașului. Nu era târg, ci o comisie de încorporare pentru Armata Roșie. Cu steaguri roșii, cu un comisar care vorbea cu înflăcărare agitându-și Mauserul C96, cu mitraliere Maxim puse pe căruțe și călăreți fluturând steagurile roșii. Un spectacol întreg. Cei trei kalamuki s-au așezat liniștiți la coadă. Oricum nu înțelegeau ce spune comisarul, dar au observat că cei care erau la masă aveau o mare grămadă de arme. Carabine Mosin!

 

Când le-a venit rândul la masa comisiei, au fost întrebați de nume. Și-au spus poreclele: Khinzir, Dulock și Bair, adică Porcul, Cap-de-Cal și Mărul Acru. Populațiile de pe acolo nu-și spun numele așa de ușor, mai ales când este vorba de pus pe hârtie. Un tâlmaci, care le știa graiul le-a spus că acolo este încorporare în măreața Armată Roșie și că după ce înving dușmanul pot să păstreze carabinele Mosin. Cei trei au obiectat că ei vin din China, de peste munte și că nu sunt cetățeni sovietici. A intervenit un ofițer, din neamul lor. I-a întrebat în limba lor din ce sat vin. I-au răspuns, cuvincios. Ofițerul sovietic a pus ochii în pământ și a oftat. Satul vostru nu mai există, l-au bombardat japonezii, a spus ofițerul. Haideți cu mine ca să-i răzbunăm pe ai noștri. Nici un mușchi nu a tresărit pe fața celor trei vânători. Și-au deschis cămășile și cu niște cuțite ascuțite, care au apărut ca prin minune în mîinile lor și-au crestat pieptul. Apoi au înmuit palma în propriul sânge și au semnat, cu sânge, încorporarea în Armata Roșie.

 

Colonelul regimentului, un moscovit, care era un pic mai încolo, a fost surprins de atitudinea celor trei vânători. Nu mai văzuze așa ceva. A fost uimit de rapiditate cu care apăruseră cuțitele în mâinile vânătorilor și de totala lipsă de expresie în fața durerii și a nenorocirii. L-a chemat la el pe ofițerul local, pe kalamukul din partea sovietică a muntelui. Cine sunt cei trei? Cei mai buni vânători din lume, a venit răspunsul. Demonstrează, a spus colonelul, aruncându-i o pușcă Mosin. Dacă-i ordin, cu plăcere, a spus căpitanul kalamuk. Și s-a dus la Khinzir, Dulock și Bair. Le-a dat carabina și a vorbit ceva cu ei. Dulock s-a dus la masa comisiei și a luat de acolo o gamelă. A aruncat-o în aer. S-a auzit o împușcătură și gamela a fost aruncată și mai sus. Khinzir, care trăsese, i-a aruncat arma lui Dulock, care armează și trage rapid, în gamelă, care iar o ia în sus, îi aruncă arma lui Bair, care armează și lovește din nou gamela, apoi iar Khinzir și din nou Dulock. Când arma ajunge din nou la Bair, se aude doar țăcănitul percutorului și gamela cade la pământ cu cinci găuri, aproape în același loc. Bair face o plecăciune în fața colonelului, spune ceva și îi dă înapoi carabina. Ce a spus, întreabă colonelul. Că ”chestia asta nu mai are gloanțe”! Era pentru prima dată când cei trei kalamuki au tras cu o carabină Mosin!

 

Toată lumea de acolo a izbucnit în urale, i-au bătut pe spate pe cei trei vânători, care rămăseseră stană de piatră. Am făcut ceva rău, de ce dau în noi, l-au întrebat pe ofițer. Acesta a izbucnit în râs. Nu mai râsese de mult, poate de la începutul războiului. Așa își exprimă rușii admirația, a spus căpitanul. A, da, au exclamat Khinzir, Dulock și Bair și au început și ei să dea cât puteau în cei din jur. În râsetele tuturor!

 

Au râs în perioada de instruire și pregătire. Au ajuns ei instructori la trageri din primele zile. Ofițerii sovietici au vrut să-i facă sergenți, dar asta însemna să se despartă. Khinzir, Dulock și Bair erau inseparabili. Mâncau împreună, dormeau împreună, râdeau împreună. Nu înțelegeau nimic din ceea ce se întâmpla în jurul lor, totul se petrecea într-o limbă străină și cu lucruri și obiceiuri care le erau străine și de neînțeles.

 

Când au văzut prima dată un tanc, Khinzir, Dulock și Bair au fost extrem de încântați. Asta da, pradă, au exclamat! Au intrat în tanc, s-au învârtit, au măsurat, s-au dus la o sută de metri, apoi la două sute de metri, numai ei știau ce fac. Capitan, au spus la sfârșit Khinzir, Dulock și Bair, tancul prost făcut. Noi putem împușca repede-repede pe cei dinăutru, de la două sute de metri!

 

Tancul era un Mark IV german, cu care Khinzir, Dulock și Bair s-au întâlnit, mai apoi, pe străzile Stalingradului. De Crăciun 1942 regimentul celor trei kalamuki ajunge în infernul infernului, în marea bătălie de la Stalingrad. Cei trei fac minuni de vitejie, imobilizează mai multe tancuri germane împușcând, prin vizieră, pe mecanic, se bat cu cuțitele în subsolurile orașului martir. Primesc mai multe decorații, sunt citați prin ordine de front. Cei trei luptă împreună, umăr la umăr, cu fețele impasibile, aveau să-și răzbune satul. Războiul este nemilos și regimentul lor se topeșe ca zăpada primăvara. Ultimul cade căpitanul care le spune cu tristețe, de pe patul de spital: ”cine o să mai aibă grijă de voi acum, cu cine o să vă mai înțelegeți!”

 

Adevărat, nimeni nu mai știa limba lor, în Stalingrad, în URSS și cred că în toată Europa. Ofițerul care îi comandă acum este un iakut precaut și grijuliu. Nu prea mai intră la bătaie, își protejează subordonații. Nu are nimic de răzbunat, este doar un ofițer de carieră. Dar, nu poate comunica cu vitejii kalamuki. Ei sunt obișnuiți cu altfel de lupte, trăgeau până nu mai aveau cartușe, apoi aruncau grenadele și la urmă se băteau cu cuțitele, pe care nu le părăseau niciodată. Inevitabilul se produce și când căpitanul iakut ordona retragerea, ei nu înțeleg. Cred, că de fapt, nu concepeau așa ceva. Așa că Khinzir, Dulock și Bair s-au trezit singuri în fața unui regiment de Waffen SS. Au terminat muniția, au terminat grenadele, și-au rupt cuțitele – ce să mai facă, s-au predat!

 

Nemții i-au supus la interogatorii, doreau să știe ce pregătire specială au făcut de se luptau așa, din ce commando făceau parte, chestii militare. Khinzir, Dulock și Bair le răspundeau în limba lor, povestindu-le cum trebuie să pândești tigrul siberian, cea mai periculoasă făptură de pe pământ, după T-Rex. Sau cum se face curte fetelor kalamuke. Au venit specialiști în lingvistică, au încercat să vorbească cu ei. Pe fețele lor plate cu ochii oblici, Khinzir, Dulock și Bair nu schițau nicio emoție, niciun sentiment. Nemții i-au luat la bătaie. Khinzir, Dulock și Bair au început să râdă. Știau că este un semn de admirație!

 

Interogatoriul nemților luase o turnură ridicolă. Iar teutonii nu au simțul comicului. Așa că i-au aruncat într-un lagăr, undeva în Polonia, Ucraina, sau chiar Germania. Cei trei erau izolați de restul prizonierilor, prin limbă și prin obiceiuri. Ei erau într-o formă excelentă fizică și psihică, pentru că nu înțelegeau nimic din ceea ce se întâmpla în jurul lor. Mai mult, știau o mie de tehnici de supraviețuire, găseau mereu de mâncare, ceea ce i-a făcut populari printre ceilalți prizonieri. Pentru că Khinzir, Dulock și Bair chiar dacă nu înțelegeau nimic, erau buni la suflet și împărțeau puțina mâncare pe care și-o procurau numai ei știu cum, cu ceilalți prizonieri, cu cei bolnavi și răniți. Așa că atunci când în lagăr au venit mai mulți ofițeri germani întrebând cine sunt cei mai buni războinici de acolo, toți i-au arătat pe Khinzir, Dulock și Bair! Fără să știe ce și cum, Khinzir, Dulock și Bair s-au trezit în alte uniforme, în altă armată.

 

Mâine o să continuăm istoria, s-a făcut târziu și abia dacă o să mai am timp să văd un film cu Dean Martin, îl pomenim astăzi,  ceva acolo, poate ”Rio Bravo” este un film pe care pot să-l revăd de o mie de ori, așa că o să continuăm mâine, pentru că, nu-i așa, este o altă zi!

 

☼    ♂     ♀

 

BERBEC  Trebuie să fii pregătit moral şi material pentru schimbările care se profilează. Eşti gata să-ţi respecţi promisiunile făcute şi cauţi serios mijloace şi oameni ca să te poţi ţine de cuvânt. De fapt, eşti pregătit moral şi material pentru schimbările care se profilează şi, în sinea ta, eşti mândru şi mulţumit pentru că vremurile nu te iau pe nepregătite. În activitate, la munca de zi de zi, eşti creativ şi inspirat în a găsi metode care să-ţi simplifice şi să-ţi uşureze viaţa profesională. Trebuie să fii mai reţinut şi să nu trâmbiţezi adevăruri care dor – acest lucru în domeniul sentimental. Nu exagera problemele de sănătate şi nu lua aiurea medicamente neprescrise de medic.

 

TAUR  Păstrează prieteniile de afaceri strict convenţionale şi nu exagera cu confesiunile. În hotărârea ta, de azi, în domeniul financiar, se poate vedea experienţă şi maturitate, dar fii discret! Modul în care abordezi astăzi relaţiile de serviciu denotă că ai învăţat din greşelile trecutului. Totuşi, trebuie să fii mai calm şi mai destins ca să poţi aborda problemele care îţi frânează activitatea profesională şi îţi influenţează negativ cariera. După cum spuneam, în hotărârea ta de astăzi în domeniul financiar se poate vedea experienţă şi maturitate! Ceea ce te bucură şi îţi face cinste! Pe seară trebuie să respecţi nişte reguli, nişte convenţii sociale, nu fă figură lungă, este spre binele tău şi imaginea ta bună.

 

GEMENI   Pune-ţi problemele personale într-o prioritate şi ordine firească şi aranjează astfel lucrurile încât să-ţi satisfacă interesele tale imediate. Atenție, se apropie un termen, un obstacol! Cu patru planete afectate, sfera socială este afectată şi ea dar şi evenimentele şi emoţiile în sensul întârzierii şi a estompării lor, mai ales in sfera personala, a propriilor interese. Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii. Perioada zilei de astăzi nu este foarte rea, dar nici cea mai buna din viaţa ta, exceptând domeniul amorului!

 

RAC  Conjunctura indică o posibilă schimbare. Nu prea îţi plac schimbările. Aşa că poţi negocia cât, cum şi în ce fel se poate schimba ceva în viaţa ta. Astăzi îți poți sluji bine interesele tale. Energia suplimentară furnizată de Cosmos te face să te risipeşti mai ales în latura mai frivola a vieţii, sigur, după orele de program. Interesul, aproape o pasiune s-ar putea spune, caracteristic zilei de astăzi este pentru îmbrăcăminte. Brusc, nativii din Rac realizează că nu au cu ce să se îmbrace. Această influenţă pamântesca asupra unei zodii de apă poate să însemne ceva! De asemenea, trebuie să dai jos kilogramele care nu stau deloc bine pe tine. Nu cu cine ştie ce cură ciudată şi cu medicamente periculoase, ci cu sala de gimnastică, sauna şi multă… foame. Trage de fiare, fugi prin parcuri, şi lumea iţi va părea mai frumoasă şi mai zveltă!

 

LEU  Nu îţi face griji inutile, totul se poate aranja cum trebuie. Ai puţină linişte, ocupă-te de propriile treburi, interese. Dar, nu te baza pe pacea aparentă, așa e în junglă înainte de omor! Astăzi dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Aproape nimic nu te poate întrista sau perturba. Mergi înainte pe drumul tău însorit, chiar dacă afară poate ploua, fără să-ţi pese foarte mult de ceea ce se întâmplă în jur. Atitudinea ta este pragmatică şi utopică în acelaşi timp, performanţă rară şi notabilă, însă poţi să ratezi cu uşurinţă câteva ocazii. Dar cui îi pasă! Ţie, în nici un caz… Ai o mare dorinţă de a dărui şi chiar faci mici cadouri, aşa, fără motiv, sau cu motiv evident, că se apropie, peste două luni, ziua ta de naştere! Sau, este ziua motanului… şi ce este o pisică, decât un leu foarte mic!  Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu sau la şcoală, sau unde activezi. Nu uita că ceea ce este important pentru tine este ca cei din jur să te considere generos şi nobil, un leu-rege făcut pentru fericirea lor!

 

FECIOARĂ  Ești atras de domenii noi. Poate fi o nouă pasiune, un hobby. Sau, poate, o persoană interesantă ți-a atras atenția. Nu mai tăia firul în patru, viața trece pe lângă tine. Trăiește-o! Configuratiile şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Călătoriile nu sunt sub un semn fast. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea iţi este pusă la încercare. Nativele din zodia Fecioarei, mai ales, sunt astăzi avantajate în relaţiile amoroase.  O problemă personală îşi poate găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Sănătatea este la cote modeste, totuşi nu trebuie să te alarmezi.  Spaţiile largi te aşteaptă: în natură şi în viaţa proprie. Trebuie să ai mai multă încredere în fortele proprii si sa nu ceri ajutor decat când este absolut necesar. Asa poți sa eviti refuzurile şi deceptiile.

 

BALANŢĂ   Carisma te ajută. Poţi să obţii favoruri la care nici nu te așteptai, în altă zi. Dar, fii măsurat în gesturi, în vorbe, spune lucruri plăcute și zâmbește! Așa poți să faci magia permanentă! O parte din nativii din Balanţă au parte de o nerealizare care îi pune pe gânduri. Se aproprie nişte termene, nervozitatea creşte. Nu-ti pune nădejdia în ajutorul familiei sau al anturajului – trebuie să te descurci singur. Mare oboseală în acestă perioadă, cu toate că ai acelaşi program supraîncărcat  – sau tocmai de aceea. O realizare notabilă în a doua jumătate a perioadei, mai pe seară. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, căuta să te distrezi şi să ai noi cunostiinte sau chiar prieteni. Atenţie la regimul alimentar. Sanatatea este mediocra pentru nativii din prima parte a zodiei si bună pentru restul.

 

SCORPION   O zi plăcută, bine aspectată sentimental. În mijlocul unui carusel ameţitor, care este viaţa ta cotidiană, astăzi găseşti o oază de relaxare. Lucruri frumoase, puțină cultură și artă! Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă. Stelele au un moment de bunăvoinţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie. Ţine-ţi cunoştiinţele (mai ales cele feminine) strict la distanţa potrivită, nu încuraja efuziunile sentimentale şi micile confesiunile mincinoase. Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia vor rezolva situaţia. Controleză anumite tendinţe extravagante, mai ales în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor gen „trec eu pe la tine”. Aminteşte-ţi că nu ai timp! Schimbările bruşte de direcţie trebuie evitate, în viaţă, în afaceri, în dragoste ca şi pe şosea. Afacerile personale sunt foarte bine aspectate, mai ales pe seară. Cu toate că cineva aşteaptă un răspuns de la tine, nu trebuie să te grăbeşti.

 

SĂGETĂTOR   Cu toate că elocvenţa nu este caracteristica tare a zodiei, astăzi poţi convinge colegii şi prietenii şi-i poţi solidariza cu interesul, cauza ta. Pe seară, întâlniri care iţi fac plăcere! ! Nu este o zi in care să faci schimbari importante, esenţiale. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la rude, la familie, sau la prietenii buni, la anturajul apropiat, în general.  O perioadă plină de inspiraţie şi idei noi. Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii sau Berbecii.  Este o perioadă favorabilă celor care caută un loc de muncă sau doresc o situaţie profesională mai bună. Perioada iti este favorabilă, in general.  Ziua de astăzi face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.

 

CAPRICORN   Nu ai de ce să te plângi! Te descurci și astăzi nu ți se pote întâmpla nimic memorabil, în registrul negativ. Nici cei din jurul tău nu-ți mai fac probleme, nu mai bombăni și bucură-te! Ziua de azi este pentru tine o perioada buna şi chiar plăcută. Sigur, statistic vorbind, pentru că nu toţi Capricornii  pot să aibă aceiaşi soartă. Astrologia nu este o filozofie comunistă, care îi pune pe toţi egali şi la grămadă, ba din contră! Mijlocul zilei este o perioadă activă, cu toţi, sau aproape toţi Capricornii puşi pe cheltuieli şi tratamente de întreţinere, cu orice preţ. S-ar pute să fie catharsisul de care ai nevoie în lumea asta oarecum anapoda. Am uitat să spun că dimineaţa poate că o să ai nevoie de puţin ajutor ca să găseşti ceva în propria casă.

 

VĂRSĂTOR   Ai o zi creativă, ai idei noi, productive şi interesante. Nu te lăuda, păstrează ideile, perfecţionează-le şi pune-le în aplicare, altfel poți fi furat, cum s-a mai întâmplat şi altă dată! O zi bună. La serviciu este o perioadă calmă fară prea mult de lucru. Aspectele benefice sunt in cumpană astăzi cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obositoare, dar placută!  Astăzi, la serviciu, fii pragmatic şi nu contrazice şefii şi colegii seniori. Un zâmbet cu subânţeles este mult mai indicat.  Toată lumea şi deci şi o bună parte dintre nativii din Vărsător, este convertită la religia cumpărăturilor de vară. Ca să nu rămâi în contemplare sau meditaţie, este bine să-ţi faci un plan amănunţit din timp. Amintirile nu-ţi dau pace si nu este o idee rea sa le aşterni pe hartie, sau sa deschizi un nou fişier, cum se face acum, in epoca electronicii. Pe seară o veste despre o excursie şi ceva petreceri. Nevoia ta permanentă de bani a făcut să te speteşti cu munca în ultima perioadă de timp. Oferă-ţi puţină relaxare.

 

PEŞTI   Treburile lăsate în ”coadă de pește” trebuie reanalizate – gândeşte-te constructiv, cum să le finalizezi, fără costuri mari. Nu renunța niciodată la ideile bune, este pentru orice un timp! O zi în care nu te simţi chiar extraordinar, dar cu puţin bun simţ si refuzând problemele, o s-o scoţi la capăt! Cum să refuzi problemele? Simplu, invaţă sa spui: nu, nu, nu! Nu, nu ştiu, nu pot, nu mă duce capul! Nu te da mare în probleme pe care nu le ştii. Ai prostul obicei să „abureşti” oamenii, adică să vorbeşti pe lângă subiect. Dacă eşti politician este OK, dar ce te faci dacă eşti un simplu salariat? Asta se numeşte abureală, domnule! Venus se mişcă bine pentru tine aşa că poţi să ai o mulţime de ocazii în domeniul sentimental de care să-ţi fie ciudă, dacă nu ruşine, mai târziu. Pentru că o să le ratezi, cum faci de obicei. Configuratia astrologica iti indică sa nu te repezi să tragi concluzii greşite, să ai suficientă răbdare, pentru că lucrurile se vor lamuri. Puţintică răbdare, vorba lui Caragiale!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop