Horia Tecău a fost eliminat, joi, din optimile de finală ale probei de dublu a turneului de la Madrid. Românul l-a avut ca partener pe germanul Kevin Krawietz, iar cei doi s-au aflat față în față cu perechea formată de Ivan Dodig / Filip Polasek (Croaţia / Slovacia). Tecău și Kraweitz au cedat la capătul a trei seturi foarte disputate, cu scorul de 6-4, 6-7 (2), 10-7.

Cec de 13.810 pentru Horia Tecău și colelgul său, după turneul de la Madrid

Pentru participarea în optimile turneului din capitala Spaniei, românul şi germanul au obţinut un cec în valoare de 13.810 euro şi cu câte 90 de puncte ATP.

Tot în cadrul competiției de la Madrid, Simona Halep a fost eliminată în faza optimilor de finală, după ce a fost învinsă de belgianca Elise Mertens, scor 6-4, 5-7, 5-7. Românca a câștigat primul set, dat le-a cedat pe următoarele două, fiind martora unei reveniri de senzație a adversarei sale.

„Partidele pe care le-am jucat aici însă, la Madrid, mi-au arătat că sunt la un nivel destul de bun”

„Cu siguranță aș fi avut nevoie de mult mai multe meciuri, dar a fost cum a fost, cu accidentări, e greu să joc turnee dacă nu sunt sută la sută.

Partidele pe care le-am jucat aici însă, la Madrid, mi-au arătat că sunt la un nivel destul de bun. Nu mi-am pierdut foarte mult din joc, dar mental și ca răbdare un pic se vede, mă grăbesc destul de mult și fac unele greșeli pe care în mod normal nu le-aș face sau în trecut nu le făceam.

Am simțit oboseală în setul al treilea, cred că s-a și văzut, dar vine tot de la meciuri, nu am avut partide strânse anul acesta, grele, în care să pot să-mi depășesc limita. Recuperarea este însă, sper eu, destul de rapidă, masaj, tratament și alergare, pentru că așa își revine corpul”, a declarat Simona Halep, la finalul partidei, pentru gsp.ro.