Evenimentul Zilei > Monden > Horia Moculescu, amărăciunile din viața compozitorului
Horia Moculescu, amărăciunile din viața compozitorului

Horia Moculescu, amărăciunile din viața compozitorului

Horia Moculescu este unul dintre cei mai mari compozitori pe care România i-a avut, însă în ultimii ani a fost în centrul atenţiei mai mult din cauza scandalurilor.

Fosta soţie şi-a pus poalele în cap și a aruncat cu vorbe grele. Însă nu aceasta este cea mai mare suferință a lui.

Horia Moculescu a împlinit 84 de ani, pe 18 martie. A fost un copil talentat și a învățat singur să cânte la acordeon de la vârsta de 6 ani. La 11 ani rămâne fără mamă, care a murit de cancer. Muzica îl atrage tot mai mult, învață să cânte la pian. Însă nu i se permite să se înscrie la Conservator pentru că nu avea ”origini sociale sănătoase” (mama lui era de origine italiană).

Era să ajungă inginer de mine, dacă nu ar fi fost remarcat pentru calitățile sale de interpret muzical. Piesa lui de debut și marele hit a fost ”De-ai fi tu salcie la mal”. Au urmat alte 500 de piese pentru care a luat 200 de premii. Aproape toți marile cântăreți de muzică ușoară au interpretat piesele semnate Horia Moculescu.

Horia Moculescu, amărăciunile din viața compozitorului

Horia Moculescu a suferit din pricina familie Horia Moculescu a fost căsătorit de patru ori și a avut 2 copii: Ion Horia, cu penultima soție Ana-Maria (Ionuț, n. 1977 la București – d. 2008 la Berlin, la vârsta de 31 de ani) și Nidia, cu ultima soție Mariana (n. 1990 la București). Horia Moculescu şi Mariana Moculescu au fost căsătoriţi 13 ani, iar rodul iubirii lor este Nidia, o tânără care anul acesta va împlini 31 de ani.

Nidia Moculescu i-a călcat pe urme tatălui ei și este cântăreață. Marian Moculescu nu a plecat să-și vadă de viața ei până nu l-a târât în mocirlă pe soțul ei, dar și pe fiica ei. Însă nu aceasta este cea mai mare suferință a lui Horia Moculescu. În urmă cu mai mulți ani, compozitorul mărturisea prin ce dramă a trecut. În 2008, fiului său, Ionuț, a încetat din viață la 31 de ani după ce a căzut de la balconul apartamentului în care locuia în Berlin.

Celebrul muzician este sfâșiat de durere și a mărturisit că îi pare foarte rău că nu a avut aceeași relație deschisă pe care o are cu fiica sa, Nidia. Fiul său locuia de ani buni cu fosta soție, în străinătate. Ionuț a avut o viață plină de greutăți încă de la naștere. Fiul lui Horia Moculescu a avut o existență chinuită de boli, mulți fiind convinși că și-a pus capăt zilelor.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.