Evenimentul Zilei > Economie > Hidroelectrica, profit dublu în primele trei luni!
Hidroelectrica, profit dublu în primele trei luni!

Hidroelectrica, profit dublu în primele trei luni!

Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, a înregistrat, în primul trimestru din 2015, un profit brut în valoare de 405 milioane lei.

Acesta este mai mult decât dublu comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, de 178 milioane lei, potrivit Agerpres

'Performanţa s-a datorat atât nivelului ridicat al producţiei de energie electrică din această perioadă, fiind produsă şi livrată o cantitate de energie electrică de 4711 GWh, cu 37% mai mare faţă de cei 3.443 GWh produşi şi livraţi în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar mai ales implementării unui management proactiv, vizionar şi asumat privind gestionarea resurselor şi valorilor companiei', se menţionează într-un comunicat al companiei. 

Cifra de afaceri a avut, de asemenea, o creştere semnificativă, de 40% faţă de anul trecut, respectiv, de la 676 milioane lei în primul trimestrul din 2014, la 944 milioane lei în trimestrul I din 2015. 

"Am creat premisele unui an excepţional pentru Hidroelectrica în 2015, iar dacă regimul hidrologic va fi similar cu cel înregistrat anul trecut estimăm o producţie de peste 18 TWh şi un profit de peste 300 milioane de euro. Totodată, compania îşi va consolida poziţia de lider în producţia de energie electrică în România, aspirând la statutul de jucător regional în vânzarea energiei electrice, pregătind astfel terenul pentru cea mai de succes listare a unei companii româneşti pe Bursa de Valori", a declarat Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar Euro Insol

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: