Geanta Hermès Birkin este o ediție specială a brandului iconic şi a fost vândută la licitația Christie pentru o sumă uimitoare. În Hong Kong, un cumpărător anonim a câștigat accesoriul ediției limitate pentru peste 200 de mii de euro, făcându-l astfel cel mai scump model din lume. 

Geanta din piele de crocodil negru, este foarte rară și căutată pentru că este o piesă din colecția SoBlack şi a fost ultima lansată de Jean Paul Gaultier cu puțin înainte de a părăsi rolul de director de creație de la casa de moda, în 2010.

Licitație 

Prețul de pornire a fost de aproximativ 52 mii de dolari, dar nici măcar experții licitaţiei  nu se așteptau ca prețul să crească atât de mult. Sute de oameni din douăzeci de țări din întreaga lume s-au adunat la sediul lui Christie din Hong Kong pentru a participa la licitaţie.

Preţurile pentru vânzări anterioare

Ultima vânzare a unei genţi iconice Hermès, tot un model din colecţia SoBlack, din piele de crocodil negru, a fost efectuată în 2010 şi s-a vândut cu 155 de mii de euro, iar alta în 2008, din piele de crocodil de Nil numită "Himalaya", s-a vândut la Londra cu 184 de mii de euro.