În Republica Dominicană există un caz care a speriat opinia publică. O tânără plânge de mai bine de peste zece ani cu lacrimi de sânge. Afecțiunea se numește hematidroză și este extrem de rară. Sunt situații în care pacienții au nevoie de transfuzie de sânge pentru a reface cantitatea de sânge pierdută prin glandele lacrimale.
Hematidroza, afecțiune care te face să plângi cu lacrimi de sânge
Până să pună diagnosticul de hematidroză medicii au efectuat sute de teste. Pe numele ei Dafina, pacienta care plânge cu lacrimi de sânge a trăit constant cu o rușine copleșitoare din cauza afecțiunii de care suferă. A mărturisit la un moment dat că a fost nevoită să se izoleze în casă.
Organismul produce de 20 de ori mai multă adrenalină
Spre deosebire de un om sănătos, organismul Dafinei produce de 20 de ori mai multă adrenalină. Fapt ce o face să sufere frecvent de atacuri de panică. Și dacă acest lucru nu ar fi destul, pacienta din Republica Dominicană suferă și din cauza creșterii bruște a presiunii sanguine în artere și în vasele de sânge. Tratamentele împotriva anxietății sunt singura soluție care o ajută pe Dafina să reducă săngerările.
„Când am început să mă confrunt cu această problemă, nu știam ce să cred, eram complet socată. Nimeni nu mă putea ajuta și mă priveau că pe o persoana nebună când le spuneam ce am. Toți râdeau de mine. Mă simțeam stânjenită. A trebuit să renunț la scoală pentru că cei din jur mă amenințau”, a spus Delfina, conform Dailymail.
Hematridoza, o afecțiune extrem de rară
Hematridoza este o afecțiune rar întâlnită și se manifestă prin eliminarea sângelui prin glandele pielii. De regulă, pacienții care suferă de această afecțiune au un organism care produce o cantitate de adrenalină de 20 de ori mai mare decât cantitatea normală.
Hematridza este atât de rară încât în registrele medicale din ultimele secole figurează doar 80 de persoane cu această afecțiune. Motiv pentru care un tratament eficient încă nu a fost depistat de cercetătorii în domeniul medical. În schimb, medicii au constatat că lacrimile de sânge apar de cele mai multe ori în timpul episoadelor de anxietate sau în momentele de panică.