Harry Potter, tiparit in secret

Harry Potter, tiparit in secret

Saga Harry Potter ia proportii comerciale impresionante, odata cu lansarea ultimului volum din seria autoarei britanice J.K. Rowling, pe 21 iulie.

Pentru publicarea celui de-al saptelea volum, „Harry Potter and the Deathly Hallows”, au fost luate masuri fara precedent: cartea e tiparita in secret, undeva in regiunea Thuringe din Germania, iar angajatii tipografiei lucreaza supravegheati, ca sa nu citeasca vreun rand. Autoarea a anuntat ca doua personaje dragi vor muri si peste un milion de exemplare au fost comandate in avans pe Amazon.com, depasind recordul volumului precedent.

In Romania, din noiembrie

Pe 21 iulie, la miezul noptii, librariile din tarile anglo-saxone pun la cale petreceri pentru copii. Lansari cu surprize se asteapta si la premiera filmului „Harry Potter si Ordinul Phoenix”, adaptarea celui de-al cincilea volum, pe 11 iulie. In tara, filmul va ajunge pe 20 iulie, iar cartea abia in noiembrie, la Editura Egmont, in traducerea Ioanei Epureanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pana acum, cartile lui Rowling s-au vandut in 325 de milioane de exemplare, iar filmele au incasat peste 3,5 miliarde de dolari. In cinstea eroului jucat de Daniel Radcliffe se construieste si un parc de distractii de un miliard de dolari  - „The Wizarding World of Harry Potter” - care va fi deschis in 2009, in Florida.

Figura lui va aparea si pe timbrele imprimate de Posta britanica, care vor fi lansate pe piata pe 17 iulie. Fenomenul Harry Potter a atins si casele de licitatie. Casa Bonhams din Londra scoate la vanzare, pe 26 iunie, un exemplar din prima editie a primului volum publicat de Rowling in 1997, cu pretul de pornire de 7.400 euro.