"Harry Potter", cel mai cumparat

In Librariile Carturesti, cele mai vandute titluri ale sfarsitului de an au fost: „Printese date uitarii sau necunoscute”, de Phillippe Lechermeier si Rebecca Dautremer, de la Editura Vellant, si „Cartea cu bunici”, coordonata de Marius Chivu la Humanitas.

Prima transa de „Versete satanice”, de Salman Rushdie, editate de Polirom, s-a epuizat din primele zile. Le urmeaza precum cele din colectia dedicata bucatarului Jamie Oliver, de la Editura Curtea Veche, sau „Funky Business”, de la Trei, care s-au vandut in sute de exemplare.

Carti mai ieftine, la hipermarket

Un fenomen surprinzator ar fi cel al vanzarilor ultimului volum din „Harry Potter”, care bat pasul pe loc, cu alte cuvinte cartea se vinde foarte slab. O explicatie ar fi ca, daca in toate librariile se vinde la pretul de 59.90 lei, volumul s-a comercializat inca de la inceput, in lantul Carrefour, cu pretul de 39.90 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentanta Editurii Egmont, Adriana Savu, ne-a comunicat ca reducerea din hipermarketuri este in intregime optiunea acestora si este suportata de magazine, deci editura este multumita cu vanzarile mari din aceste locuri. „Miscarea” face parte din strategia de marketing a lantului de magazine, care spera astfel sa-i atraga pe clienti, iar acestia sa mai cumpere si altceva.

„Harry Potter si Talismanele mortii” se afla pe primul loc in topul de vanzari de carti pe luna decembrie al lantului de magazine Carrefour, urmata de „Fara cap si fara coada”, romanul vedetei TV Mihai Gainusa, si de „Sa gatim cu Jamie”. Vanzarile pentru Harry Potter au fost un record al hipermarketului Carrefour.

Si pentru reteaua de retail Diverta, ultimul „Harry Potter” a fost, in decembrie 2007, cel mai vandut volum, cu peste 5.000 de exemplare achizitionate de fani.

CELE MAI CERUTE LA CARREFOUR

1. „Harry Potter si Talismanul mortii”, de J.K. Rowling - 7.233 bucati vandute in decembrie

2. „Fara cap si fara coada”, de Mihai Gainusa - 2.029 bucati vandute in decembrie

3. „Sa gatim cu Jamie”, de Jamie Oliver - 933 bucati vandute in decembrie.