„Harry Potter“, cel mai cumpărat

„Harry Potter“, cel mai cumpărat

În Librăriile Cărtureşti, cele mai vândute titluri ale sfârşitului de an au fost: „Prinţese date uitării sau necunoscute“, de Phillippe Lechermeier şi Rebecca Dautremer, de la Editura Vellant, şi „Cartea cu bunici“, coordonată de Marius Chivu la Humanitas.

Prima tranşă de „Versete satanice“, de Salman Rushdie, editate de Polirom, s-a epuizat din primele zile. Le urmează precum cele din colecţia dedicată bucă tarului Jamie Oliver, de la Editura Curtea Veche, sau „Funky Business“, de la Trei, care s-au vândut în sute de exemplare. Cărţi mai ieftine, la hipermarket Un fenomen surprinzător ar fi cel al vânzărilor ultimului volum din „Harry Potter“, care bat pasul pe loc, cu alte cuvinte cartea se vinde foarte slab.

O explicaţie ar fi că, dacă în toate librăriile se vinde la preţul de 59.90 lei, volumul s-a comercializat încă de la început, în lanţul Carrefour, cu preţul de 39.90 lei. Reprezentanta Editurii Egmont, Adriana Savu, ne-a comunicat că reducerea din hipermarketuri este în întregime opţiunea acestora şi este suportată de magazine, deci editura este mulţumită cu vânzările mari din aceste locuri. „Mişcarea“ face parte din strategia de marketing a lanţului de magazine, care speră astfel să-i atragă pe clienţi, iar aceştia să mai cumpere şi altceva. „Harry Potter şi Talismanele morţii“ se află pe primul loc în topul de vânzări de cărţi pe luna decembrie al lanţului de magazine Carrefour, urmată de „Fără cap şi fără coadă“, romanul vedetei TV Mihai Găinuşă, şi de „Să gătim cu Jamie“.

Vânzările pentru Harry Potter au fost un record al hipermarketului Carrefour. Şi pentru reţeaua de retail Diverta, ultimul „Harry Potter“ a fost, în decembrie 2007, cel mai vândut volum, cu peste 5.000 de exemplare achiziţionate de fani. CELE MAI CERUTE LA CARREFOUR 1. „Harry Potter şi Talismanul morţii“, de J.K. Rowling - 7.233 bucăţi vândute în decembrie 2. „Fără cap şi fără coadă“, de Mihai Găinuşă - 2.029 bucăţi vândute în decembrie 3. „Să gătim cu Jamie“, de Jamie Oliver - 933 bucăţi vândute în decembrie

Ne puteți urmări și pe Google News