Evenimentul Zilei > Politica > Haos politic. PNRR nu a avut niciodată legătură cu reformele din Justiție. „Chiar dacă nu este aprobat…”
Haos politic. PNRR nu a avut niciodată legătură cu reformele din Justiție. „Chiar dacă nu este aprobat…”

Haos politic. PNRR nu a avut niciodată legătură cu reformele din Justiție. „Chiar dacă nu este aprobat…”

La adresa USR-PLUS au fost lansate o serie de atacuri cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților susține că PNRR nu a avut niciodată legătură cu reformele din Justiție.

Președintele PNL l-a atacat pe ministrul Cristian Ghinea, subliniind că PNRR nu a avut niciodată legătură cu reformele din Justiție. Întrebat dacă există posibilitatea ca ministrul Fondurilor Europene să propună condiționarea programului prin care România va primi ajutor financiar din partea oficialilor europeni de implementarea reformelor din sistemul judiciar, Ludovic Orban a răspuns: „Nu înţeleg ce treabă are domnul Ghinea cu reformele în justiţie”.

PNRR nu va fi un eșec. „Chiar dacă nu este aprobat…”

Obiectivul Guvernului României este ca PNRR, „chiar dacă nu este aprobat și nu suntem printre primele 16 țări”, să reprezinte un instrument de dezvoltare a statului, potrivit președintelui Camerei Deputaților.

„Să nu fie, în niciun caz, un eşec. Negocierile continuă, sunt convins că la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie, va fi aprobat”, s-a mai exprimat Ludovic Orban.

„Problema e să pregătim implementarea lui cât mai rapidă, prin simplificarea procedurilor, prin crearea rapidă a mecanismului instituţional de implementare, prin acordarea către autorităţile locale care au viteza de implementare a proiectelor a cât mai multor tipuri de proiecte pe care le pot derula pe tipurile de finanţări care există în PNRR”, a declarat liberalul.

Ludovic Orban a mai precizat că PNRR-ul reprezintă o oportunitate uriașă pentru România și promite că va fi fructificată în beneficiul țării.

„Se fac pași serioși” spre reformele din Justiție. Nu a existat niciodată vreo legătură între PNRR și legile din sistemul judiciar

Pe de altă parte, guvernanții fac demersuri sigure pentru implementarea reformelor în Justiție, a asigurat președintele PNL. Legile Justiției se află în stadiu de negociere, potrivit sursei citate, însă niciodată nu a existat vreo legătură între acestea și PNRR.

„De altfel, desfiinţarea SIIJ-ului a trecut de Camera Deputaţilor, sigur, trebuie să convenim asupra unei forme finale care să fie votată, pentru că se votează în Parlament, nu se poate emite ordonanţă de urgenţă, şi dacă nu sunt de acord toţi partenerii de coaliţie nu face majoritatea, vom găsi o soluţie.

În ceea ce priveşte legile justiţiei, ele sunt într-un stadiu avansat de negociere, în ceea ce privește propunerile de modificare ale Codului penal, deja sunt lansate în transparenţă şi ele deja au fost discutate, se fac paşi serioşi, dar nu au nicio legătură cu PNRR. E o găselniţă, nu a existat niciodată nicio legătură între PNRR şi reformele în justiţie”, a precizat Orban, la finalul şedinţei Colegiului Director al PNL Bihor.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: