Aglomeratia la intrarea in Romania dinspre Ungaria a aparut inca de vineri, insa in cursul zilei de sambata coloanele de masini formate pe teritoriul ungar au ajuns si la 15 kilometri, conform relatarilor soferilor, care spun ca au asteptat intre cinci si sase ore pentru a ajunge la controlul documentelor, scrie Mediafax.

"Am facut din Germania pana la Nadlac sase ore si ca sa intru in tara am mai stat inca sase ore. Ne-au verificat bagajele si masina si toata lumea e verificata, motiv pentru care se formeaza cozi", a declarat un roman care lucreaza in Germania si a venit acasa de sarbatori.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Daniel Iancu, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac II au fost deschise zece benzi pentru autoturisme pe sensul de intrare si doua pentru autocare, lucrandu-se la capacitate maxima, insa timpii de asteptare au crescut in urma unor controale amanuntite care au inceput in luna noiembrie, pe fondul migratiei ilegale din zonele de conflict.

"Scopul acestor controale amanuntite este prevenirea tranzitarii frontierei de catre persoane provenite din statele aflate in zone de conflict care pot derula activitati ce reprezinta o amenintare reala la adresa securitatii interne si externe", a declarat Daniel Iancu.

Potrivit sursei citate, aglomeratia pe sensul de intrare in tara se va mentine si in urmatoarele zile, pana inainte de Craciun, fiind perioada in care muncitorii romani care lucreaza in strainatate vin in vacanta. Iancu a precizat ca, sambata seara, a inceput sa se aglomereze si PTF Nadlac I (DN 7), unde, de asemenea, au fost suplimentate personalul de control si numarul de benzi de intrare.

Pentru evitarea aglomeratiei, Politia de Frontiera le recomanda celor care asteapta musafiri din strainatate sa le transmita acestora sa foloseasca alte puncte de intrare in tara, mai putin aglomerate, precum Turnu, Varsand, Salonta sau Bors.