Haos în transporturi după ce Germania și-a închis granițele. CE încearcă să facă ordine

Haos în transporturi după ce Germania și-a închis granițele. CE încearcă să facă ordine

Comisia Europeană încearcă să facă ordine după ce Germania a închis granițele cu Cehia și Austria, provocând haos în transporturi.

Haos în transporturi după ce Germania și-a închis granițele.

Comisia Europeană încearcă să determine statele europene să acționeze unitar în privința restricțiilor de circulație. Oficialii de la Bruxelles și-au manifestat îngrijorarea după ce Germania și Belgia au decis închiderea frontierelor. Măsurile au fost adoptate pentru a evita propagarea diferitelor tulpini de coronavirus. Comisia va trimite un mesaj tuturor statelor membre pentru a le reaminti angajamentele lor de a-și coordona acțiunile. Astfel, se dorește evitarea haosului din transporturi care s-a manifestat după izbucnirea pandemiei, în primăvara anului 2020.

Interdicţia belgiană, a oricărei călătorii neesenţiale, a fost decretată în ianuarie şi prelungită până la 1 aprilie. Aceasta este considerată problematică pentru că nu ţine seama de situaţia epidemiologică a regiunii de provenienţă sau de destinaţia călătorului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile de la Berlin a instalat filtre la punctele de trecere a frontierei cu Cehia și Austria. Măsura a intrat în vigoare duminică și are drept scop limitarea răspândirii noilor variante de coronavirus.

Filtrele instalate au generat lungi șiruri de mașini în aşteptare la frontiera cu Republica Cehă, potrivit presei germane. La rândul său, Austria, temându-se că transportatorii aflaţi în tranzit nbu vor avea documentele cerute de Berlin a instituit controale la frontiera sudică. Astfel au apărut noi ambuteiaje

Haos în transporturi după ce Germania a închis granițele

Germania a lăsat să se înțeleată că ar putea adopta o măsură similară la granița cu Franţa. Aceasta din cauza situaţiei sanitare din departamentul Moselle. Aici s-a constatat o înmulțire a cazurilor de infectare cu tulpina sud-africană a virusului. Intențiile Germaniei nu sunt agreate de Franța.

„Nu doresc ca Germania să închidă complet frontiera” cu Franţa, a declarat secretarul de stat francez responsabil cu afacerile europene Clement Beaune.

El a precizat că în condițiile în care Germania trebuie să restrângă circulaţia spre Franţa, vor trebui discutate mai multe situații de excepție.

„Avem două preocupări majore: transportul rutier şi lucrătorii frontalieri”, a insistat Clement Beaune.

Guvernul german a indicat luni că va continua să observe îndeaproape situaţia sanitară pentru a evalua măsurile de luptă împotriva pandemiei. Autoritățile de la Berlin au precizat că astfel de controale cu ţările de la frontieră sunt temporare, ca ultimă soluţie.

Comisia Europeană propune acțiuni comune

Cele 27 de state membre au adoptat în comun recomandările executivului european, destinate să coordoneze restricţiile privind libera circulaţie. Ele şi-au asumat în ianuarie măsuri actualizate pentru a ţine cont de noi variante ale coronavirusului. Măsurile urmăresc să evite închiderea totală a frontierelor şi interdicţiile generale, preconizând evitarea călătoriilor neesenţiale.