Evenimentul Zilei > International > Haos în Spania, la Madrid! Pacienţi întinşi pe jos! Imagini şi pentru românii ieşiţi la grătare
Haos în Spania, la Madrid! Pacienţi întinşi pe jos! Imagini şi pentru românii ieşiţi la grătare

Haos în Spania, la Madrid! Pacienţi întinşi pe jos! Imagini şi pentru românii ieşiţi la grătare

Imagini înfiorătoare au fost publicate de Daily Mail şi arată cum un spital din Madrid a fost depăşit de cazurile de Coronavirus. Situaţia este atât de gravă încât oamenii n-au mai avut loc în saloane şi au fost întinşi pe jos, pe holurile unităţii medicale.

Bilanţul deceselor din cauza temutului virus apărut în China a ajuns la peste 2.000, cu 462 victime numai în ultimele 24 ore, conform sursei citate. În acest context, imaginile surprinse în spitalul madrilen al groazei sunt cu atât mai şocante şi emoţionante. IMAGINI AICI

Pacienţii tuşesc mereu şi adânc sub privirile medicilor. Cei care stau pe podele aşteaptă conectarea la oxigen cu privirile pline de speranţă. Nu toţi vor avea această şansă din păcate… Acesta este cruntul şi crudul adevăr al acestor zile. Se presupune că imaginile au fost realizate la Spitalul Infanta Leonor și la Spitalul Severo Ochoa de Leganes din Madrid, oraş în care rata mortalităţii din cauza Covid-19 a ajuns la 58%.

Ziarul El Mundo a confirmat că a doua unitate medicală prezentată anterior „nu mai poate primi mai mulţi pacienţi” din cauza faptului că a fost atinsă „capacitatea maximă.” Reprezentantul Sindicatului General al Lucrătorilor, Javier Garcia, a precizat că situaţia de la acest spital este „dramatică”, capacitatea de primire a acestuia fiind „depăşită de trei ori”. Acesta a mai spus că „oamenii care n-au paturi stau chiar şi mai mult de 30 ore pe scaunele spitalului.”

Autorităţile au rechiziţionat mai multe hoteluri din Madrid pentru a face faţă acestei situaţii, iar duminică, oficialii spanioli au prelungit starea de urgenţă din ţară până la 11 aprilie.

După Italia, Spania este a doua ţară din Uniunea Europeană care are cele mai mari probleme din cauza epidemiei de Coronavirus. „Suntem în război”, a declarat prim-ministrul Pedro Sanchez, care a făcut apel la mai-marii de la Bruxelles să lanseze un program similar Planului Marshall, din Al Doilea Război Mondial.

Văzând şi citind ceea ce se întâmplă la Madrid, unul dintre cele mai dezvoltate oraşe din lume, poate că românii care sâmbătă au ieşit la pădure pentru grătare şi chermeze, vor înţelege în sfârşit că epidemia de Coronavirus nu este o simplă răceală de primăvară, aşa cum lasă de înţeles prin comportamentul lor sfidător.