„MENSA a înregistrat o creștere a costurilor de 1,07 miliarde de lire sterline. Unele dintre aceste creșteri ale costurilor au fost rezultatul unor decizii proaste și erau evitabile. De exemplu, 48% din creșterea costurilor totale și aproape 400 de milioane de lire sterline pentru regiunea MENSA a fost rezultatul construcției începând înainte ca cerințele sau proiectele să fie suficient de clare, ceea ce a consumat timp și a fost costisitor de rectificat mai târziu”, se arată în raport.

Atomic Weapons Establishment este gestionat de un parteneriat condus de Lockheed Martin, implicând firmele Jacobs Engineering și Serco, în baza unui acord deținut de guvern și operat de un antreprenor.
National Audit Office estimează că MENSA are o întârziere de 6,3 ani.

Celelalte două programe cercetate de Comisia pentru conturi publice vizează instalațiile de producție a rectoarelor nucleare ale Rolls-Royce Marine Power Operations Limited, o subsidiară a Rolls-Royce plc., la Raynesway, în apropiere de Derby, și un șantier de contrucție a submarinelor al BAE Systems, la Barrow.

Costul instalației Rolls-Royce în curs de construcție pentru a echipa noua clasă Dreadnought de submarine cu rachete nucleare cu un nou concept de reactor a fost prevăzut la 474 milioane de lire sterline, cu o dată de finalizare în 2026. National Audit Office a constatat că această dată era în întîrziere cu 5,1 ani.

Șantierul din Barrow a BAE Systems trebuie să coste 240 de milioane de lire sterline, cu o dată de finalizare pentru 2022. Noua instalație va permite construirea modulară a celor patru submarine din clasa Dreadnought. National Audit Office a estimat că proiectul de infrastructură al BAE are o întârziere de 1,7 ani în raport cu data de finalizare.

Raportul arată că,în ciuda provocărilor anterioare, proiectele au înregistrat progrese în etapele ulterioare. Toate programele sunt în stadiul de adaptare.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE