Evenimentul Zilei > International > Haos în America. Trump cere protestatarilor să ajute forțele de ordine
Haos în America. Trump cere protestatarilor să ajute forțele de ordine

Haos în America. Trump cere protestatarilor să ajute forțele de ordine

Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, le-a cerut protestatarilor să sprijine forțele de ordine desfășurate la Capitoliu, într-un mesaj pe Twitter.

„Vă rog să susțineți Poliția Capitoliului și forțele de ordine. Ei sunt cu adevărat de partea Țării. Rămâneți liniștiți”, a scris Trump într-un mesaj pe Twitter.

Mai devreme în cursul zilei de miercuri, președintele anunțase că s-ar putea alătura protestatarilor de la Capitoliu, dar ulterior președintele în exercițiu s-a retras la Casa Albă.
„Vom merge la Capitoliu. Și-i vom felicita pe bravii noștri senatori și membrii și membre ale Congresului. Dar probabil că nu va fi nimic de aplaudat, mai ales pentru unii dintre ei, pentru că nu ne vom lua țara înapoi cu slăbiciune, trebuie să arăți forță și trebuie să fii puternic”, a declarat Trump la o adunare de la „The Ellipse”, parcul situat la sud de Casa Albă.

CNN notează că, după izbucnirea haosului de la clădirea Congresului Statelor Unite ale Americii, pentru 40 de minute, Casa Albă a refuzat să comenteze în orice fel evenimentele de la dealul Capitoliului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.