România cumpără sistemele de artilerie K9 și K10. Contractul cu Hanwha Aerospace, un miliard de dolari

România cumpără sistemele de artilerie K9 și K10. Contractul cu Hanwha Aerospace, un miliard de dolari Hanwha Aerospace. Sursa foto: Facebook

România. Hanwha Aerospace a semnat un contract de aproape un miliard de dolari cu României pentru 54 de obuziere autopropulsate K9 și 36 de vehicule de realimentare K10.

Hanwha Aerospace, companie sud-coreeană, contract cu România

Hanwha Aerospace a semnat cu Ministerul Apărării Naționale din România un contract care include atât muniție cât și vehicule pe șenile și pe roți. Din acest moment România „devine a 10-a ţară care operează cu sistemul de calibru 155 mm/52.

Mai trebuie subliniat faptul că după Norvegia şi Australia, România va fi al treilea stat care va avea un operator K10 și va permite o capacitate de reaprovizionare complet automatizată.

Conform contractului, Hanwha Aerospace va livra vehiculele în etape în următorii cinci ani. Prima livrare urmând să fie efectuată până la începutul anului 2027. Majoritatea vehiculelor urmează să fie fabricate în România cu o implicare extinsă a furnizorilor locali.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Aceasta este o înțelegere remarcabilă care poate consolida și mai mult parteneriatul strategic dintre cele două țări”, a declarat Jaeil Son, președinte și CEO al companiei.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.România cumpără sistemele de artilerie K9 și K10. Sursa foto: Hanwha Aerospace

Hanwha Aerospace propune „Maşina de Luptă”

Hanwha Aerospace propune „Maşina de Luptă” a Infanteriei Redback pentru programul de modernizare MLI al României. Mai trebuie spus că Redback dispune de o serie de tehnologii inovatoare, inclusiv șenile din cauciuc compozit, un sistem de protecţie activă hard-kill şi un afişaj de tip „see-trough” de pe cască, precum şi un sistem de foc stratificat.

Compania a fost fondată în anul 1977. Este o companie aerospaţială şi de apărare globală care oferă un portofoliu larg de produse şi servicii de înaltă clasă mondială.

Printre aceste sunt incluse vehicule de luptă terestre, cum ar fi obuzierul autopropulsat K9 (foto) vehiculul de luptă pentru infanterie Redback şi sistemul de lansatoare de rachete multiple Chunmoo K239. De asemenea, compania produce muniţii ghidate cu precizie şi motoare pentru platforme aeriene, spaţiale şi maritime, potrivit Agerpres.

Revista presei