Simona Halep, locul 6 WTA, a reușit, ieri, să acceadă în turul trei al French Open, performanță reușită și în 2014, atunci când a bifat ultimul act la Grand Slam-ului de la Paris. Românca a munict serios pentru a continua în această ediție la Roland Garros.

Meciul disputat, ieri, în turul al doilea, cu Zarina Diyas (Kazakhstan, 90 WTA) i-a adus româncei prima reacție nervoasă de la debut.

Din cauza greșelilor repetate, Halep s-a văzut condusă în primul set cu scorul de 1-4. Însă, miraculos, constănțeanca și-a echilibrat evoluția și a învins-o în final pe Diyas, în minimum de seturi, scor 7-6 (5), 6-2. „Am pierdut câteva game-uri la rând, am fost emoționată, nervoasă. Am revenit, am reușit să țin mingea în teren, să lupt pentru fiecare punct și a fost bun. Mi-am regăsit ritmul în setul secund, am fost mai agresivă. Sunt fericită că am putut să câștig. Am evoluat pe un teren mult mai mare și mi-a fost greu să-mi iau repere”, a declarat Halep, după meciul de ieri. Mai departe, Simona o va întâlni pe sportiva japoneză Naomi Osaka (101 WTA), cea care a trecut surprinzător de Mirjana Lucici-Baroni, în două seturi, 6-3, 6-3.

Mergea, victorie la debut

Perechea alcătuită din românul Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna s-a calificat, ieri, în turul al doilea al probei de dublu de la Roland Garros, în urma victoriei obținute cu scorul de 6-2, 6-2, în fața cuplului francez Stephane Robert/Alexandre Sidorenko.