Din 2020, competiţia echipelor naţionale din tenisul feminin se va disputa după un nou format. Fed Cup Finals se va desfășura în Ungaria, în Laszlo Papp Arena, pe zgură, iar prima ediţie va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020. Este vorba despre un sistem similar cu cel din Cupa Davis, doar că turneul final va avea 12 echipe, nu 18.

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat, joi, 27 iunie, că începând de anul viitor se schimbă formatul Fed Cup. Practic, este vorba despre un sistem similar cu cel din Cupa Davis, doar că turneul final va avea 12 echipe, nu 18.

Astfel, România este printre cele 16 echipe care, în februarie 2020, vor juca în play-off. Se vor disputa opt meciuri, păstrându-se sistemul de acasă/deplasare, iar cele opt câştigătoare se vor alătura finalistelor din acest an, Australia şi Franţa, şi celor două echipe care vor primi wild-card din partea ITF.

Cele 16 echipe care joacă în play-off sunt: Belarus, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Elveţia, Germania, Japonia, Kazahstan, Letonia, Marea Britanie, România, Rusia, Slovacia, Spania şi SUA.

Tragerea la sorţi va avea loc la o dată ce va fi anunţată ulterior.

Turneul final, cu cele 12 echipe, va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta", se arată în comunicatul postat pe site-ul frt.ro.

Simona Halep, locul 7 mondial, a anunțat recent că va boicota noul format al Fed Cup.

Iubesc Fed Cup şi nu aş schimba-o niciodată. Dacă se va schimba Fed Cup, nu voi mai juca. Îmi place formatul de acum, iar dacă îl vor schimba va fi diferit, pentru că Fed Cup înseamnă să joci acasă şi în deplasare”, a afirmat românca.