Guvernul semnează documentul care va aduce României 31 de miliarde de euro, fonduri europene

Guvernul semnează documentul care va aduce României 31 de miliarde de euro, fonduri europene Sursa foto: Gov.ro

Acordul de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027 va fi parafat miercuri. Banii europeni vor fi folosiți pentru încurajarea mediului de afaceri, dar și pentru investiții în sănătate sau reducerea poluării.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi, la Palatul Victoria, că Guvernul va semna miercuri Acordul de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027. Odată cu parafarea documentului România va beneficia de 31 de miliarde euro, fonduri europene. Această sumă va însemna un salt uriaş în dezvoltarea țării.

Investiții importante

Banii vor fi folosiți pentru sprijinirea mediului de afaceri, pentru a oferi o viață mai bună românilor, dar vor fi făcute și investiții importante în sănătate. Nu în ultimul rând, fondurile vor fi folosite și pentru investiții ce au ca scop reducerea poluării.

„Mâine (n.r. miercuri), vom face un pas decisiv prin semnarea Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027. Cele 31 de miliarde euro fonduri europene, de care vom beneficia prin Politica de Coeziune vor însemna un salt uriaş pentru dezvoltarea României, transpus în sprijin pentru mediul de afaceri, o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, investiţii în sănătate şi pentru un mediu mai curat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Investiții in viitor

Premierul a mai spus că este crucial să investim în viitor, Progresele României au fost recunoscute și de Comisia Europeană, care a aprobat deja o primă plată, de 2,6 miliarde euro.

„Am reuşit, în ultimele luni, să deschidem linii de finanţare prin PNRR în mai multe domenii: eficienţă energetică, infrastructură de transport şi educativă, modernizarea instituţiilor publice. Lucrurile merg în direcţia bună.

Finanţările europene şi naţionale şi dinamica atragerii lor oferă obiectivelor noastre sociale şi guvernamentale perspective certe de realizare. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, principalul plan de reformă şi investiţii al României pentru următorii patru ani, este corelat cu noile strategii sectoriale, cu obiectivele de dezvoltare durabilă.

Cu toţii am înţeles că, în vremuri de criză, este important să investim în proiecte pentru viitor. Iar Guvernul României are voinţa politică şi capacitatea instituţională să susţină concretizarea acestor proiecte”, a mai declarat premierul, potrivit news.ro.