Guvernul recomandă purtarea măștii la interior, după ce numărul de cazuri de coronavirus a explodat

Guvernul recomandă purtarea măștii la interior, după ce numărul de cazuri de coronavirus a explodat Sursă: Sergiomonti | Dreamstime.com

Guvernul recomandă purtarea măștii în toate spațiile închise aglomerate. Totul după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut mult în ultima perioadă. Membrii cabinetului Ciucă au purtat cu toții mască la ședința de Guvern de miercuri.

Guvernul recomandă purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate cum ar fi mijloacele de transport în comun, dar și în cele în care distanța socială nu poate fi menținută.

La ședința de miercuri, toți membri cabinetului, în frunte cu Nicolae Ciucă au purtat măști de protecție. La fel au făcut și tinerii care s-au înscris în programul de intership la nivelul guvernamental și care au fost prezenți în sală.

Număr mare de cazuri

La nivelul Ministerul Sănătății, dar și al Guvernul există o îngrijorare cu privire la numărul mare de cazuri de coronavirus înregistrate în ultimele zile. Aproape 10.000 de cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Chiar şi astăzi a avut loc o discuţie în cadrul şedinţei cu ministrul Sănătăţii. Există o preocupare în legătură cu această creştere a numărului de cazuri şi, din acest punct de vedere, orice măsură de prevenţie din seria celor care au fost deja menţionate şi utilizate, până la urmă, nu doar în România, oriunde în lume, sunt binevenite.

De exemplu, purtatul măştii în spaţiile aglomerate, fie că vorbim de mijloacele de transport în comun sau încăperi unde nu se asigură acea distanţă minimă este binevenit. Mai ales că specialiştii vorbesc acum despre faptul că, deşi nu este la fel de periculoasă ca variantele anterioare, această formulă care tinde să devină predominantă este din ce în ce mai contagioasă", a afirmat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, după şedinţa de Guvern.

Masca este o recomandare

Purtarea măștii este doar o recomandare și nu o obligație, pentru că nu există, în acest moment, cadrul legislativ pentru acest lucru. Este însă o măsură de protecție care funcționează.

„Nu sunt obligaţii, pentru că nu avem în acest moment activat vreun cadru legal care să genereze obligativitate, dar, din păcate, după o perioadă atât de îndelungată, în care valurile de COVID-19 au lovit inclusiv România şi am văzut zeci de mii de victime care şi-au pierdut viaţa în această perioadă, ne gândim cu toţii atât la familiile lor, dar şi la cei care s-au recuperat.

Cu toţii ne dorim să folosim mijloace de protecţie, chiar şi fără a fi obligatorii, dar care vin în sprijinul sănătăţii noastre", a mai spus Dan Cărbunaru, potrivit Agerpres.