Evenimentul Zilei > Politica > „Guvernul PNL joacă cu mandatul pe masă”. Dinamita lăsată de PSD
„Guvernul PNL joacă cu mandatul pe masă”. Dinamita lăsată de PSD

„Guvernul PNL joacă cu mandatul pe masă”. Dinamita lăsată de PSD

Senatorul Alina Gorghiu spune că amenințările cu moțiunea nu îi sperie pe liberali

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, afirmă, într-o postare, că echipa Guvernului Orban a decis să își asume răspunderea în Parlament pe anumite legi deoarece bombele rămase de la PSD trebuie dezamorsate.

Alina Gorghiu mai declară că scopul Guvernului este acela de a scoate România la liman rapid. Senatorul PNL spune că economia trebuie repusă pe linia de plutire , nemaifiind timp de așteptat. Alina Gorghiu spune că există două soluții, și anume alegerile anticipate sau continuarea actualei guvernări, care este una pro – europeană.

„Știți doar, PSD a lăsat la toți stâlpii de rezistență ai statului dinamită! Și evident că bombele rămase de la guvernarea PSD trebuie dezamorsate. Nu peste o lună, nu la anul, ci cât mai urgent! Iată de ce echipa premierului Orban se află în plină procedură pentru angajarea răspunderii în fața Parlamentului.Și nu o face cu zâmbetul pe buze! Guvernul PNL joacă cu mandatul pe masă. Miza este una uriașă, aceea de a scoate România la liman rapid.La momentul actual, cea mai sănătoasă soluție de legiferare este angajarea răspunderii Guvernului. Pentru că legea în cauză întră în vigoare numai după prezentarea sa în Parlament. Pentru că cine vrea să propună amendamente, poate să o facă astăzi până la ora 10:00.Pentru că dacă va fi necesar, se va verifica constituționalitatea proiectului de lege și asta înainte de a produce efecte juridice.Pentru că la solicitarea Președintelui României, Parlamentul poate reexamina proiectul, înainte de a întră în vigoare. Startul a fost dat. Guvernul PNL vine astăzi cu trei legi extrem, extrem de urgențe, pe justiție, fără de care întregul sistem ar rămâne în aer, pentru legea plafoanelor, obligatoriu pentru a putea prezența apoi bugetul pentru 2020,  pentru abrogarea OUG 51, care creează probleme zi cu zi elevilor cărora nu le este decontată naveta școlară. În loc de concluzie: Guvernarea PNL știe ce are de făcut și acționează. Să fim cinstiți cu noi și cu românii! Economia trebuie repusă pe linia de plutire, iar țara să-și reia drumul către linia de sosire în ceea ce privește MCV și Schengen. Timp de așteptat nu mai este. Fie mergem cu Guvernul Orban pe agenda pro – europeană, fie facem alegeri anticipate. Altă majoritate în actualul Parlament nu mai poate fi formată” a scris Alina Gorghiu, pe pagina ei de Facebook.