Guvernul italian: Johnson&Johnson va furniza 200 de milioane de doze de vaccin către UE în 2021

Guvernul italian: Johnson&Johnson va furniza  200 de milioane de doze de vaccin către UE în 2021

Pentru a atinge obiectivele noastre ambițioase de a furniza vaccinul nostru împotriva COVID-19, încă de la începutul anului 2021 ne-am concentrat pe construirea unei rețele globale de aprovizionare în paralel cu dezvoltarea vaccinului nostru, explică J&J.

În conformitate cu acordul nostru semnat împreună cu Comisia Europeană, Johnson&Johnson rămâne angajată să furnizeze 200 de milioane de doze din vaccinul său Janssen Covid-19 în 2021, începând cu al doilea trimestru, a precizat J&J într-un comunicat, transmis și de Guvernul italian, remarcând modul în care compania americană a revizuit știrea despre reducerea dozelor prevăzute pentru Europa în trimestrul următor, garantând totodată angajamentul de a furniza 200 de milioane de doze către UE în 2021, începând cu al doilea trimestru.

Pentru a atinge obiectivele noastre ambițioase de a furniza vaccinul nostru împotriva COVID-19, încă de la începutul anului 2021 ne-am concentrat pe construirea unei rețele globale de aprovizionare în paralel cu dezvoltarea vaccinului nostru, mai explică J&J.

Continuăm să inițiem și să activăm noi fabrici de producție cât mai repede posibil. Recunoaștem că aceasta este o provocare extrem de complexă, pentru noi și pentru toți producătorii de vaccinuri. Lucrăm cu partenerii noștri, cu autoritățile de reglementare și cu guvernele pentru a accelera toate etapele în procesul de fabricare a vaccinurilor și pentru a activa fabricile noastre de producție imediat ce o vor permite autorizațiile autorităților sanitare. Planurile noastre actuale de producție ne vor permite să avem un miliard de doze până la sfârșitul anului 2021. Johnson&Johnson se angajează să pună la dispoziție vaccinul său COVID-19 non-profit pentru utilizare în cazul unei pandemii de urgență.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania Johnson&Johnson, printr-un comunicat, a revizuit aseară știrea despre reducerea dozelor planificate pentru Europa în trimestrul următor

Compania garantează oricum angajamentul de a furniza 200 de milioane de doze către UE în 2021, începând cu al doilea trimestru.

"În ceea ce privește Italia, în perioada 8 martie - 3 aprilie, vor fi furnizate în total aproximativ 6,5 milioane de doze. În al doilea trimestru, în schimb, în Italia se va înregistra o creștere netă a dozelor disponibile, pentru o cantitate totală de peste 36,8 milioane de doze pentru Pfizer, AstraZeneca și Moderna", subliniază Guvernul italian.

Ministrul Dezvoltării Economice, Giancarlo Giorgetti, a purtat o conversație telefonică cu comisarul european, Thierry Breton, pe tema strategiei europene privind producția de vaccinuri anti-Covid. Apelul telefonic este urmat de întâlnirea pe care Giorgetti și Breton au avut-o la Roma, joia trecută. Comisarul Breton, care conduce echipa europeană pentru vaccinuri, a confirmat angajamentele privind nivelurile europene de producție a vaccinurilor și așteptările unei creșteri puternice în următoarele luni, care va permite vaccinarea majorității populației europene.

Giorgetti a confirmat disponibilitatea companiilor italiene de a fi incluse în mod activ în ciclul de producție a vaccinurilor, deja aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și Agenția Italiană a Medicamentului (AIFA).

Johnson&Johnson a transmis Uniunii Europene că are probleme de aprovizionare, care ar putea complica planurile de a furniza 55 de milioane de doze din vaccinul său împotriva coronavirusului în al doilea trimestru al anului. Purtătorul de cuvânt responsabil pentru Sănătate de la Comisia UE a indicat că Bruxelles-ul "este în contact cu toți dezvoltatorii de vaccinuri pentru a asigura livrarea unor cantități suficiente în termenul prevăzut, în conformitate cu angajamentele asumate de companii".

Vaccinul J&J, care necesită o singură doză, ar trebui să fie aprobat pe 11 martie de către EMA. Compania s-a angajat să furnizeze 200 de milioane de doze Uniunii Europene până în 2021. J&J a început să își lanseze vaccinul în Statele Unite în această lună, cu obiectivul de a livra 100 de milioane de doze până la sfârșitul lunii mai, dar aproape a înjumătățit previziunile sale de furnizare pentru martie la 20 de milioane de doze, în timp ce îşi sporeşte noile unități de producție.

Un document intern al Ministerului Sănătății din Germania și un program publicat de Ministerul Sănătății din Italia pe 3 martie confirmă faptul că, în baza contractului cu Uniunea Europeană, J&J s-a angajat să livreze aproximativ 55 de milioane de doze în al doilea trimestru, dintre care aproximativ 10 milioane către Germania și 7,3 milioane către Italia. Aprovizionările ar trebui să se dubleze în al treilea trimestru, după cum arată cele două programe, dar J&J nu a furnizat încă date despre livrările planificate.