Guvernul din umbră al PNL. Ce se va întâmpla după moțiune
- Căt ălina Iordache
- 28 noiembrie 2018, 09:55
Opoziția nu a stabilită încă data exactă pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, însă dă asigurări că evenimentul va avea loc anul acesta.
Senatoarea PNL Alina Gorghiu a anunțat că după data de 3 decembrie va fi depusă moțiunea și a dat asigurări că liberalii au oameni pregătiți, în caz că Guvernul Dăncilă va fi demis.
„Va fi depusă moţiunea de cenzură. Suntem aproape cu lucrurile finalizate, cu discuţia cu colegii din Parlament, cu textul moţiunii. S-a luat şi decizia ca în perioada următoare să nu absenteze nici un coleg din Partidul Naţional Liberal, pentru că urmează să concretizăm şi să facem public acest calendar. N-aş vrea să vă dau date, pentru că este o discuţie dinamică în acest moment, e o discuţie în curs despre calendar, dar în mod cert, după data de 3 decembrie, după ziua de luni, după Centenar, după Ziua Naţională vom depune această moţiune de cenzură. Orice Guvern ar veni, în urma unui vot în Parlament, ar fi mult mai pregătit decât acest Guvern, care întâmpină un mandat foarte dificil şi pentru care nu este deloc pregătit”, a spus senatoarea la RFI.
Gorghiu susține că „în Guvern nu există acei oameni care să facă faţă în domeniile în care noi avem discuţii în viitorul mandat” și că „PNL are echipă pregătită, care să poată oricând să gestioneze nişte ministere, care în acest moment sunt într-un deficit enorm”, a afirmat liberala.
Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că Biroul Executiv al partidului a decis, luni, să sisteze orice fel de deplasare externă pentru toţi parlamentarii partidului, în perioada 5 - 20 decembrie, pentru a fi prezenţi la procedurile care urmează să se deruleze: moţiunea de cenzură, propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi Legea bugetului de stat.
Încă de acum câteva săptămâni, partidele din Opoziție încearcă să se pună de acord cu depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. În septembrie, deputatul PMP Eugen Tomac a făcut apel la partidele de dreapta să pregătească moțiunea și le-a trimis chiar și un text. Atunci, surse apropiate liberalilor spuneau că PNL își dorește să redacteze propria moțiune. Tot luni, în timp ce liberalii dădeau asigurări că moțiunea se va depune, Tomac spunea că nu mai are șanse să treacă.