Ȋn acest sens, la 30 martie a fost emisă o ordonanță de urgență, OUG 10/2016, conform căreia „persoanele juridice, persoanele fizice, cu excepția instituțiilor și autorităților publice, indiferent de forma de finanțare și de subordonare a acestora, pot dona sume în vederea achiziționării de către stat, prin Ministerul Culturii, a operei de artă «Cumințenia Pământului»”. Art.4 din OUG 10/2016 prevede că donațiile pot fi făcute „până la data de 30 septembrie anul curent, relatează activenews.ro.

Peste 100.000 de euro diferență, în raportările publice

• Ȋn raportările donațiilor apare o diferență de peste 100.000 de euro • Soluție disperată: Guvernul trimite amendamente în comisii, pe ultima sută de metri • Donatorii trebuie identificați pentru a le fi restituiți banii, dar peste 400.000 de euro au fost donați prin SMS sau online • Noua rectificare bugetară nu prevede niciun cent pentru "Cumințenia Pământului”. 
 
Ȋn ratata campanie de subscripție publică organizată de Guvern pentru achiziționarea "Cumințeniei Pământului” nu e vorba doar de o lipsă de strategie sau de viziune. Nici de coborârea în derizoriu a numelui unei opere de artă ce-i aparține marelui Constantin Brâncuși. Și nici de populismul din sloganul "Brâncuși e al tău așa cum și țara asta e a ta”.
 
Ȋn ratata campanie a Guvernului e vorba acum mai ales de respectarea legii. Și mai e vorba și de peste 1 milion de euro, bani adunați de la persoane fizice și juridice care au donat pentru "Cumințenia Pământului”.