Guvernul britanic RESPINGE refugiații CREȘTINI

Guvernul britanic RESPINGE refugiații CREȘTINI

Dintre cei 1112 refugiați sirieni reinstalați în Marea Britanie în primele trei luni din 2018 nu figurează nici un creștin, recunoaște guvernul britanic.

Cei patru creștini care figurau pe lista celor 1358 de refugiați sirieni recomandați de Înaltul Comisariat pentru Refugiați al ONU au fost respinși.

Doar refugiații musulmani din Siria au fost primiți de guvernul Theresei May.

Informația a fost obținută ca urmare a unei solicitări de acces la informații de utilitate publică depusă de Barnabas Fund, o organizație de caritate care se ocupă de ajutorarea creștinilor persecutați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Situația din primul trimestru al lui 2018 nu este o întâmplare. O demonstrează și cifrele din întregul an anterior, 2017.

Într-un comunicat al Barnabas Fund, citat de Premier Christian Radio, se arată:

„Cum a informat recent Barnabas Fund, din cei 7060 de refugiați sirieni recomandați de către Înaltul Comisariat pentru Refugiați al ONU, doar 25 erau creștini (0,35%). Totuși, Ministerul de Interne a primit numai 11 dintre aceștia, ceea ce înseamnă că creștinii au reprezentat doar 0,23% dintre refugiații sirieni reinstalați în Marea Britanie anul trecut.”

Organizația caritabilă explică faptul că „a durat foarte mult până am obținut aceste cifre confruntați cu ceea ce a părut să fie o încercare tenace a Ministerului de Interne de a evita furnizarea lor”.

Informațiile au fost oferite abia după ce Barnabas Fund a apelat la „măsura extremă de a obține un ordin de la Biroul Comisariatului pentru Informații care amenința Ministerul de Interne cu o acțiune la Înalta Curte”.

Și comunicatul continuă:

„Este unanim recunoscut că creștinii, care reprezentau circa 10% din populația siriană de dinainte de război, au fost în mod deosebit vizați de rebelii jihadiști și continuă să fie amenințați și în prezent.”

„Așa cum o demonstrează elocvent statisticile de anul trecut, avem de a face cu o eroare statistică, ci cu o tendință intenționată de sub-reprezentare și o dovadă importantă de discriminare, față de care guvernul are obligația legală de a lua măsuri.”

Ca răspuns față de cifrele dezvăluite, Ministerul de Interne a declarat:

„Programul de reinstalare dă prioritate refugiaților celor mai vulnerabili care au fugit de conflictul sirian, indiferent de rasă, etnie sau religie.”

Imaginați-vă cum ar fi reacționat toate instituțiile britanice și internaționale, bașca ONG-urile, dacă situația ar fi fost inversă: creștinii în locul musulmanilor și reciproc. Ar mai fi avut curaj guvernul britanic să folosească expresia de mai sus, „indiferent de rasă, etnie sau religie”.