Guvernul a decis: Compensarea prețului la carburanți, suspendată din ianuarie 2023. În ce condiții va putea fi aplicată din nou

Guvernul a decis: Compensarea prețului la carburanți, suspendată din ianuarie 2023. În ce condiții va putea fi aplicată din nou Sursa foto: Arhiva EVZ

Măsura compensării prețului la carburanți va fi suspendată din ianuarie 2023, însă ar putea fi aplicată din nou dacă prețurile vor depăși puterea de cumpărare. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, despre compensarea preţului la carburanţi, că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona . Şeful Executivului a ţinut să precizeze că este doar o măsură de suspendare, guvernul fiind pregătit să o aplice din nou dacă preţurile depăşesc puterea de cumpărare a cetăţenilor.

Nicolae Ciucă a spus despre compensarea preţului la carburanţi că ”dacă iniţial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată, la sfârşitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, preţul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fie fost decisă la nivelul Guvernului”. ”Trebuie să anunţăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona. În schimb, este doar o măsură de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care preţurile vor avea o evoluţie care să depăşească puterea de cumpărare şi de susţinere la nivelul cetăţenilor, să fim pregătiţi să o aplicăm din nou”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Premierul a mai declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că anul aceasta au reuşit să facă în aşa fel încât creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene să depăşească 70% şi să evite dezangajarea a 3 miliarde de euro din acest cadru 2014-2020. Ne asigurăm că prin acordul de parteneriat, România va beneficia de cele 31,5 miliarde de euro prin acest nou cadru multianual, a mai spus el.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Au fost aprobate programele operaţionale din cadrul multianual financiar 2021-2027. Ne asigurăm că prin acordul de parteneriat, România va beneficia de cele 31,5 miliarde de euro prin acest nou cadru multianual”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a arătat: ”Este important să subliniem că anul aceasta am reuşit să facem în aşa fel încât creşterea ratei de absorbţie să depăşească 70% şi să evităm dezangajarea a 3 miliarde de euro din acest cadru 2014-2020”.

Şeful Executivului a mai spus că ”prin măsurile luate la nivel de coaliţie şi puse în execuţie de la masa guvernului prin pachetul Sprijin pentru România au fost măsuri care au vizat susţinerea mediului de afaceri şi vor continua să asigure cea mai mare sumă pentru investiţii şi din bugetul pe 2023”.

”Am continuat acest proiect şi pentru 2023. Ca atare, vom continua să sprijinim economic, să nu se producă dezechilibre în ansamblul economic şi să nu fim afectaţi de toate consecinţele crizei economice la nivel european şi la nivel global. Tot prin Sprijin pentru România ne-am asumat să protejăm populaţia vulnerabilă”, a mai afirmat Ciucă, el arătând că s-au asigurat sumele pentru persoanele defavorizate şi în 2023 vor continua aceste măsuri.