Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, mai prost plătit ca șeful ASF, Dan Radu Rușanu

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, mai prost plătit ca șeful ASF, Dan Radu Rușanu

Consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, Adrian Vasilescu, a declarat că nivelul salariilor din cadrul Băncii Naționale este mult mai mic față de cel din Autoritatatea de Supraveghere Financiară (ASF).

"Aşa am ştiut şi eu, că la ASF sunt stabilite salarii identice cu cele de la BNR. Sumele care se vehiculează acum pe ecrane şi despre care se spune că sunt identice ca la Banca Naţională, nu mai sunt identice. Salariul guvernatorului la Banca Naţională este cu mult sub ceea ce am auzit la ASF, de 18.000-20.000 de euro. Salariul de bază al guvernatorului este de aproximativ 10.000 de euro şi urcă la aproape 12.000 de euro cu indemnizaţia de la Consiliul de Administraţie. Celelalte salarii sunt mult mai mici", a declarat Adrian Vasilescu, pentru Agerpres.

CITIȚI ȘI:

  • Salarii de zeci de mii de euro pentru nevestele din ASF
Ieri, purtătorul de cuvânt al ASF, Radu Soviani, a declarat, la Realitatea TV, că salariile din ASF sunt mai mici decât cele de la Banca Naţională.

"ASF a fost, de la început, transparentă în privinţa politicii de salarizare şi cunoaşteţi comunicarea prin care am spus că preşedintele are 14.000 net, prim-vicepreşedintele 12.000, vicepreşedintele la fel. Toate celelalte salarii sunt potrivit legii şi sunt la un nivel mai mic decât cele întâlnite în Banca Naţională a României", a spus Radu Soviani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie precizat că BNR desfăşoară şi activităţi comerciale care îi aduc venituri, în vreme ce ASF se finanţează exclusiv din sumele obţinute prin taxarea unor afaceri private, cum sunt fondurile de pensii sau de investiţii sau societăţile de asigurări, adică, indirect, din comisioanele plătite de clienţii acestora.

Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat efectuarea unei anchete parlamentare asupra politicii de resurse umane şi a salarizării personalului Autorităţii de Supraveghere Financiară, în urma unor informaţii apărute în presă potrivit cărora un număr important de angajaţi ai ASF sunt 'rude apropiate ale politicienilor de rang înalt din România'.

CITIȚI ȘI:

  • Anchetat de DNA, Marian Mîrzac a demisionat din conducerea ASF