Evenimentul Zilei > Politica > Gușă explică de ce a pierdut Geoană alegerile. “Episodul cel mai grav nu este vizita acestuia la Vîntu”
Gușă explică de ce a pierdut Geoană alegerile. “Episodul cel mai grav nu este vizita acestuia la Vîntu”

Gușă explică de ce a pierdut Geoană alegerile. “Episodul cel mai grav nu este vizita acestuia la Vîntu”

Cozmin Guşă a afirmat, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV, în contextul discuției despre alegerile din 2009, că Sorin Ovidiu Vîntu nu l-a chemat pe Geoană acasă la el.

"Acea vizită de seară a fost o vizită pe care Vîntu nu a cerut-o. Exista o convenţie făcută între mine, Vîntu şi Geoană care presupunea ca Vîntu să nu se mai amestece în campania electorală întrucât era o fire vulcanică şi nu se pricepea la politică. Acea convenţie a fost respectată cu sfinţenie de către Vîntu. Cel care s-a repezit, din păcate, către reşedinţa lui Vîntu, fără să anunţe pe nimeni, a fost Mircea Geoană", a spus Cozmin Guşă.

 

"Din nefericire, atunci când a plecat de la Antena 3, Geoană era urmărit de două echipaje, unul plătit şi angajat de Elena Udrea, şi celălalt echipaj al staff-ului, să spun aşa, pentru că nu ştiu dacă era al SRI-ului sau al altcuiva, care urmărea atât maşina paparazzilor, cât şi maşina lui Geoană. Iar Geoană cu maşina lui a aterizat pur şi simplu în faţa casei lui Vîntu, sunându-l pe Vîntu din maşină şi spunându-i că ar dori să vorbească, să se relaxeze înainte de dezbatere", a afirmat consultantul politic, adăugând că Vîntu l-a rugat de Geoană să îl anunţe pe el de vizită chiar a doua zi dimineaţa. "Nu am aflat aceste lucruri dimineaţa, ci după-amiază de la Dan Tapalagă. Nu am aflat de la Mircea Geoană că s-a dus la Vîntu, nici de la Vîntu pentru că el s-a bazat că voi afla de la Mircea Geoană. Acest detaliu ne-a pus într-o situaţia dificilă şi nu am avut o strategie pentru dezbaterea de seară.

"Episodul mai grav s-a petrecut după dezbatere, când în cursul analizei acelei dezbateri la care au participat şi doi jurnalişti – Cătălin Tolontan şi Cristian Tudor Popescu – şi, atenţie, inopinant Liviu Dragnea, la Realitatea TV, care nu i-a luat deloc apărarea lui Mircea Geoană. Acolo, Sorin Ovidiu Vîntu a intervenit în direct şi a devoalat relaţia lui de prietenie veche cu Mircea Geoană", a mai precizat acesta, explicând că devoalarea prieteniei venea după ce Geoană spunea într-un interviu luat de Călălin Tolontan că Vîntu este un personaj malefic cu care nu vrea să aibă de a face şi că acel fragment a fost folosit de cei doi jurnalişti.

 

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News