„Gura înspre iad” apare în Siberia – și nu se poate face nimic pentru a încetini creșterea acesteia

„Gura înspre iad” apare în Siberia – și nu se poate face nimic pentru a încetini creșterea acesteia Sursa: captura

O „gură înspre iad” s-a deschis în Siberia, în Rusia, potrivit sătenilor locali care se tem că locul în continuă creștere este conectat la supranatural și trebuie urmărit cu atenție.

O „gură înspre iad” s-a deschis în Siberia, în Rusia, potrivit sătenilor locali care se tem că locul în continuă creștere este conectat la supranatural și trebuie urmărit cu atenție. Locuitorii din Batagay din Yakutia din Rusia au observat deschiderea gigantică din Pământ, despre care unii cred că este o trecere către lumea de dincolo. Rapoartele spun că masa care se scufundă continuă să crească și să afecteze peisajul. Imaginile craterului Batagaika arată o masă uriașă de pământ care se scufundă și pare să atragă totul în jurul său.

Cauza craterului este topirea terenului permafrost. Terenul de pe amplasament a fost permanent înghețat în timpul erei glaciare cuaternare, acum 2,58 milioane de ani. Când zona pădurii a fost defrișată în anii 1960, lumina soarelui a ajuns la pământ și a început să-l încălzească.

O nouă descoperire

Gheața din sol a început să se topească și acest lucru a făcut ca pământul să se compacteze, să se prăbușească și să se cedeze. Mai multe „guri înspre iad” ar putea apărea în curând în întreaga lume, din cauza impactului încălzirii globale asupra temperaturilor. Pe măsură ce Pământul continuă să se încălzească, acest lucru ar putea duce la atingerea unei mai mari suprafețe de la temperaturi mai ridicate și gheața adâncă de la suprafață să înceapă să se topească.

Ne puteți urmări și pe Google News

Craterul Batagaika a fost măsurat încă din anii 1980 și are în prezent aproximativ un kilometru lungime și 86 de metri adâncime. Pământul deschis expune straturi de sol vechi de 120.000 până la 200.000 de ani, posibil de până la 650.000 de ani, conform datării preliminare a stratului cel mai de jos.

Aceasta ar face din aceasta cea mai veche zonă scufundată descoperită din Eurasia. Mișcarea de slăbire nu s-a stabilizat și nu poate fi oprită, în prezent crește cu aproximativ 20 până la 30 de metri în fiecare an.

Expandându-se într-un astfel de ritm, craterul va continua să înghită totul în jurul său până când se așază. Mai îngrijorător, localnicii au raportat că au auzit boom-uri neliniștitoare venind dinspre locul respectiv.

Poporul Yakut care locuiește în zonă păstrează credințele supranaturale ale unei lumi spirituale. A lor este o cultură bine conectată cu mediul înconjurător și se bazează pe vânătoare, capcane și pescuit pentru subzistență. Ei pot fi găsiți trăind în Rusia, dar există și populații mici în Kazahstan, Ucraina și Letonia.

Cercetătorul Julian Murton a studiat deschiderea și a găsit doar stâncă, fără vreo poartă sau vreo trecere în partea de jos. O expediție din 2018 a Universității Federale de Nord-Est și a Universității Kindai din Japonia a găsit un pui de cal păstrat în Batagay.

Mânzul avea aproximativ 42.000 de ani și avea părul conservat și organele sale interne intacte. Oamenii de știință au reușit chiar să extragă sânge lichid din corpul conservat. În timp ce o „gura înspre iad” nu a ieșit încă la suprafață la craterul Batagaika, localnicii vor rămâne atenți la locul misterios și în continuă expansiune, potrivit mirror.co.uk